Bookmarks

    Στην εκπομπή “Primo Secondo του “City of Primo 106.1” μίλησε ο Γιώργος Μπιμπισίδης, 27χρονος στόπερ της Καβάλας, την Κυριακή πριν ολοκληρωθεί η πρόσφατη αγωνιστική (η ομάδα του είχε ρεπό, ο πρωτοπόρος Καμπανιακός έχασε έδαφος).

     

    Ο έμπειρος Θεσσαλονικιός αμυντικός, που πέρυσι έπαιξε στον Τηλυκράτη Λευκάδας και παλιότερα σε Φωστήρα, Ερμιονίδα, ΑΟ Καρδίας, Παναργειακό και Κ20 Άρη βάζει το δικό του… λιθαράκι στην αξιόλογη πορεία του ΑΟΚ, με ασφάλεια μπροστά στα καρέ του Σταθάκη, συνήθως με νεαρούς ταλαντούχους αμυντικούς δίπλα του, όπως Βασιλόπουλος, Γερογιάννης, Μπατσαράς και Δημητρακούδης.

    Ο Γιώργος Μπιμπισίδης (από τους λίγους έμπειρους του ρόστερ, μαζί με Καζαντζίδη, Ιορδανίδη και Μπαρέττα) εξήρε την οργάνωση των “Αργοναυτών” και την παρουσία του κόσμου, όπως και τη δουλειά του προπονητικού τιμ, με επικεφαλής τον Γιώργο Αγγελίδη και παραδέχτηκε οτι οι “γαλάζιοι” θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες για την πρωτιά, επισημαίνοντας οτι ανήκουν σε υψηλότερες κατηγορίες.

     

    Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

    Για το αν είναι ευχαριστημένος από την ως τώρα πορεία της Καβάλας: “Προσωπικά νιώθω απόλυτα δικαιωμένος και ικανοποιημένος με την απόφασή μου να έρθω στον ΑΟΚ και να βάλω το δικό μου λιθαράκι στη νέα προσπάθεια, που ξεκίνησε από την αρχή. Η ομάδα έχει το δικό της προπονητικό, υπάρχει πολλή οργάνωση. Σίγουρα ο ΑΟΚ δε πρέπει να βρίσκεται σε αυτές της κατηγορίες, είναι κρίμα. Πρέπει να είναι σίγουρα στις επαγγελματικές. Φέτος έχουμε πολύ νεανικό ρόστερ, με πολύ καλό προπονητικό τιμ. Η προσπάθεια μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητική, έχουμε το απόλυτο στην έδρα μας. Αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στα εκτός έδρας, μπορούσαμε να έχουμε συγκεντρώσει παραπάνω βαθμούς. Κατά κύριο λόγο δεχτήκαμε γκολ από ατομικά λάθη που έχουμε κάνει. Θεωρώ οτι κυρίως με Ορφέα Ξάνθης και Άρη Αβάτου, δυο ισοπαλίες, σε ματς που προηγηθήκαμε, ίσως και η ήττα στη Μηχανιώνα. Δεν είναι οτι δε παρουσιάσαμε καλό πρόσωπο. Κάναμε ατομικά λάθη και δεχτήκαμε κάποια γκολ. Από εκεί και πέρα ήταν δύσκολο λόγω κακού αγωνιστικού χώρου και με αντιπάλους που καιγόταν για βαθμούς. Δε μπορέσαμε να φύγουμε νικητές. Δε νομίζω οτι υπάρχει κάποιο μείον ή απώλειες στην ως τώρα πορεία, είναι εξαιρετική. Η ομάδα έχει πολύ νεανικό ρόστερ, μαζί με κάποιες προσθήκες έμπειρων παικτών, στην κατηγορία και παραπάνω. Αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι ίσως μπορούσαμε να είμαστε λίγο ψηλότερα”.

     

    Για το δύσκολο όμιλο που μετέχει ο ΑΟΚ, με ιστορικούς αντιπάλους και έμπειρα ρόστερ και αν περίμενε στο ξεκίνημα οτι θα φτάσει η ομάδα να είναι δεύτερη και να διεκδικεί στα ίσια την άνοδο ή πηγαίνουν ακόμα καλύτερα σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες: “Ο ΑΟΚ είναι μια ιστορική ομάδα. Eίτε γίνεται μια καινούρια προσπάθεια, είτε όχι, δε μπορεί παρά να πρωταγωνιστεί σε όποια κατηγορία και να παίζει. Οπότε αυτομάτως μπήκε και σε εμάς αυτή η πίεση, όταν ήρθαμε στην ομάδα. Γνωρίζαμε ποια φανέλα φοράμε. Οπότε ξεχωριστά από τη δουλειά που κάνουμε, μπαίνουμε κάθε Κυριακή για να παίζουμε για το τρίποντο, αυτός είναι ο στόχος μας. Παιχνίδι με παιχνίδι από την αρχή βλέπαμε οτι η ομάδα ρολάρει καλύτερα. Από την πρώτη μέρα σχεδόν το 90% του ρόστερ είναι στην ομάδα, με κάποιες προσθήκες που ήρθαμε λίγο πιο αργά, όπως εγώ και 2-3 παιδιά, δέσαμε κατευθείαν. Το Γενάρη έγινε μια προσθήκη του Κατσαμάγκα, που και αυτός έδεσε κατευθείαν σε αυτά που ζητά ο κόουτς. Οπότε θεωρώ παιχνίδι με παιχνίδι βλέπουμε οτι μπορούμε κιόλας να ανταπεξέλθουμε ακόμα περισσότερο. Άνοιξε η όρεξη. Στην έδρα μας μέχρι στιγμής έχουμε το απόλυτο. Οπότε θεωρώ αυτόματα μπαίνει και σε εμάς να θέλουμε να πρωταγωνιστούμε κάθε Κυριακή, για να είμαστε όσο πιο ψηλά μπορούμε στη βαθμολογία μέχρι το τέλος. Το 90% του ρόστερ σχεδόν, όχι μόνο ο βασικός κορμός και η ενδεκάδα, γνωρίζει το πλάνο του προπονητή και το τι ζητά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. ‘Οσο περνά ο καιρός, αυτό βγαίνει

    καλύτερα και αυτό βοηθά πολύ και στη μέρα του αγώνα. Όταν κάποιο παιδί μπει αλλαγή, ή κληθεί να ξεκινήσει στην ενδεκάδα, γνωρίζει καλά ποιο είναι το πλάνο και αυτό βοηθά και βγαίνει καλύτερα παιχνίδι με παιχνίδι”.

    Για το στόχο στη συνέχεια και αν, όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι πλέον να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για την πρωτιά και την άμεση επάνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2: “Έχουμε ακόμα 12 παιχνίδια, τα οποία τα περισσότερα είναι στην έδρα μας (σ.σ. 7 εντός, 5 εκτός) όπου έχουμε το απόλυτο στην έδρα μας. Είναι ένα παραπάνω αυτό, μας βοηθά. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, θεωρώ οτι παιχνίδι με παιχνίδι μπορούμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μέχρι τέλους και να κυνηγήσουμε και να πάρουμε αυτό που μας αξίζει”.

     

    Για το που κρίνεται η πρωτιά και αν είναι κλειδί η μάχη με τον Καμπανιακό στην Καβάλα, που θα γίνει στην πορεία (σε 5 αγωνιστικές): “Θεωρώ οτι από εδώ και πέρα όποιος έχει τις λιγότερες απώλειες βαθμών, είναι αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα. Δε θεωρώ οτι είμαστε μόνο εμείς και ο Καμπανιακός που κυνηγάμε την πρώτη θέση. Δυνατές ομάδες είναι και ο Απόλλων Παραλιμνίου και ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας, καλά δουλεμένοι. Είμαστε μια τετράδα που έχουμε ξεφύγει λίγο από τους κάτω. Όσο για τον Καμπανιακό, παίζει ρόλο οτι τον έχουμε στην έδρα μας πιο μετά. Πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα εκεί, 0-0, οπότε αν κερδίσουμε, στην ισοβαθμία, θα έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο”.

     

    Για την πρόσφατη νίκη με τη Δόξα Δράμας, στο ντέρμπι με ανατροπή (3-1), μετά το οποίο οι “Μαυραετοί” εξέδωσαν ανακοίνωση για τη διαιτησία, ενώ ο ίδιος πέτυχε το κρίσιμο 1-1, λίγο πριν “βγει” το πρώτο μέρος: “Δεν έχω να σχολιάσω κάτι για την ανακοίνωση της Δόξας για τη διαιτησία, ούτε με τα παιδιά σχολιάσαμε. Όποιος ήταν στο γήπεδο και από την Καβάλα και από τη Δράμα, υπήρχε αρκετός κόσμος, είδε ξεκάθαρα ποιος δικαιούταν να πάρει το παιχνίδι. Υπάρχει και το βίντεο στο ίντερνετ. Οπότε θεωρώ οτι δίκαια ήμασταν νικητές σε αυτό το παιχνίδι”.

    Για την επόμενη αγωνιστική, το τοπικό ντέρμπι εντός με το Νέστο Χρυσούπολης την Κυριακή, έναν αντίπαλο ενισχυμένο και βελτιωμένο, αήττητο με τον Νίκο Κεχαγιά: “Ο Νέστος έχει κάνει ένα πολύ καλό σερί στα τελευταία παιχνίδια και έχει βγει εκτός ζώνης. Από εκεί και πέρα, εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας, όλη την εβδομάδα πάνω στον αντίπαλο, θα μπούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, με τη βοήθεια του κόσμου και μέσα από καλό ποδόσφαιρο”.

     

    Για το μυστικό της πορείας και το ρόλο του Γιώργου Αγγελίδη, του Καβαλιώτη τεχνικού, παλαίμαχου της ομάδας, που πρώτη φορά είναι πρώτος κόουτς σε εθνική κατηγορία, έχοντας μαθητεύσει δίπλα σε έμπειρους τεχνικούς σε επαγγελματικές κατηγορίες στον ΑΟΚ (Δερμιτζάκης, Ανυφαντάκης, Νούρι, Διλμπέρης): “Πιστεύω οτι μυστικό είναι το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Από εξαιρετικούς χαρακτήρες και πολύ φιλόδοξους ποδοσφαιριστές, μαζί με την πολύ καλή δουλειά του προπονητικού επιτελείου. Αυτό βγαίνει κάθε Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο. Ο κόουτς είναι πρώτη φορά σε αυτό το πόστο σε εθνική κατηγορία, αλλά είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Είναι χρόνια και ποδοσφαιριστής, παλαίμαχος του ΑΟΚ και βοηθός προπονητή στην ομάδα. Γνωρίζει πολύ καλά τι εστί ΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή έχει διαφορετικό πόστο και τα πηγαίνει εξαιρετικά, έχοντας βάλει πολύ καλά το χέρι του”.

     

    Για τον κόσμο των “Αργοναυτών”: “Θέλω να πιστεύω οτι ο κόσμος βλέπει την προσπάθεια που κάνουμε από την 1η αγωνιστική. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια φανέλα φοράμε. Μέχρι στιγμής είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, ειδικά με τη Δόξα Δράμας, ήταν ατμόσφαιρα ανώτερης κατηγορίας, όχι Γ΄ Εθνικής. Σίγουρα τον θέλουμε κοντά μας μέχρι το τέλος, να μας βοηθά, είτε εντός, είτε εκτός. Το μόνο που έχουμε να υποσχεθούμε είναι οτι θα δώσουμε το 100% για να επανέλθει ο ΑΟΚ εκεί που αξίζει”.

     

    Comments are closed.