Bookmarks

    Η Καβάλα έκανε την 1η της νίκη στη φετινή Elite League – Ερρίκος Ντυνάν, αφού επικράτησε με 91-88 του Ηρακλή για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο προπονητής των νικητών, Νίκος Πενταζίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

     

    Για τη νίκη επί του Ηρακλή: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θα την έλεγα νίκη ψυχολογίας, γιατί όταν έχεις 11 ήττες σε ισάριθμα ματς, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας και το άπειρο υλικό που έχουμε, είναι ένα θέμα πώς θα διαχειριστούμε τις καταστάσεις ώστε να είμαστε εκεί σε κάθε αγώνα και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Μάς δίνει ψυχολογία αυτή η νίκη για τη συνέχεια και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

     

    Για την εμφάνιση του Αντουέιν Τζόνσον στο παιχνίδι: «Είναι ένας διαφορετικός παίκτης, ένα παιδί που είναι σκόρερ. Θεωρώ ότι ήταν ένας παίκτης ο οποίος μάς έλειπε. Μην ξεχνάμε κιόλας ότι έχουμε μέσο όρο ηλικίας τα 20-21 χρόνια στην ομάδα. Ο Τζόνσον έχει μια εμπειρία απ’ την Αγγλία και έχει κι έναν ηγετικό χαρακτήρα. Πιστεύω ότι πλέον μπορεί αν γίνει ένα σημείο αναφοράς και θα βοηθήσει αρκετά και το νεανικό σύνολο που έχουμε».

     

    Για το ότι η Καβάλα δεν είχε νίκη στα 11 πρώτα ματς: «Είμαστε καθημερινά στο γήπεδο, ξοδεύουμε όλοι πάρα πολλές ώρες και όταν δεν έρχεται το αποτέλεσμα υπάρχει μια απογοήτευση. Αυτό που έχουμε σαν στόχο είναι σε κάθε ματς να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε όλο και πιο ανταγωνιστικοί. Ξεκινήσαμε κάποια ματς που χάναμε με μεγάλες διαφορές. Αυτό από τη μία ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο για ‘μένα σαν προπονητής, γιατί η ομάδα αποτελείται από νεαρά και άπειρα στην κατηγορία άτομα. Έχουμε αυτό το θέμα τα τελευταία χρόνια, το 90% των παιδιών που έρχονται είναι νεαρά, που δεν έχουν παίξει στην Α2 και αυτό μάς παίρνει λίγο χρόνο να βελτιώσουμε κάποια πράγματα πρώτα σε ατομικό επίπεδο και μετά σε ομαδικό. Έγινε η πρώτη νίκη και ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις».

     

    Για τον Χριστόδουλο Μπόζη: «Ο Χριστόδουλος είναι ένα παιδί που ζει και μένει στην Καβάλα. Και άλλες φορές του είχα κάνει «κρούση», αλλά για διάφορους λόγους δεν είχε έρθει. Με τον πατέρα του ήμασταν συμπαίκτες στην Καβάλα όταν έπαιζα. Είναι να παιδί που έχει όρεξη, προέρχεται απ’ τη Γ’ Εθνική και φέτος είπε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Έχει μεγάλη θέληση και γενικά «κυνηγάμε» παιδιά με πολύ όρεξη για μπάσκετ και θέληση. Κάθε χρονιά έχουμε 3-4 παίκτες που κάνουν τη διαφορά και κάνουν το επόμενο βήμα. Θέλει να δουλέψει, ακούει πάρα πολύ. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ αυτή η χρονιά τον Χριστόδουλο».

     

    Για τον Σιμέους Γουέμπστερ: «Ο Γουέμπστερ ήταν πολύ βελτιωμένος στο ματς με τον Ηρακλή και επιθετικά και αμυντικά και στα ριμπάουντ. Και αυτός ήθελε μια στήριξη από μια ηγετική φυσιογνωμία. Στο πρόσωπο του Τζόνσον όλα τα παιδιά θα γίνουν καλύτερα. Ένας απ’ αυτούς που επωφελήθηκαν άμεσα και λόγω εμπειρίας και ηλικίας είναι και αυτός, όπου και μέσα απ’ τις προπονήσεις είδα ότι είχε αλλάξει λίγο η ψυχολογία του και φάνηκε και μέσα στον αγώνα. Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά θα παρασυρθούν απ’ τον Τζόνσον και ενδεχομένως με 1-2 προσθήκες θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι».

     

     

    Comments are closed.