Bookmarks

    Ο ΓΣ Ελευθερούπολης επικράτησε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ στο τοπικό ντέρμπι επί της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με σκορ (75-91), με αποτέλεσμα να ανέβει στο 4-4 και να πετύχει την πρώτη της νίκη έπειτα από τέσσερα διαδοχικά αποτελέσματα.

     

    Για να καταφέρει το σύνολο του Κυριάκου Παπαδόπουλου να βγει αλώβητος από την αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο κλειστό της Καλαμίτσας χρειάστηκε να βρεθούν σε εξαιρετική μέρα οι δύο φόργουορντ του Δημήτρης Γράβας και Διονύσης Σκουλίδας.

    Συγκεκριμένα ο 25χρονος SF σταμάτησε στους 21 πόντους με 7/12 τρίποντα, ενώ ήταν πάρα πολύ καλός στο πρώτο μέρος όταν και σημείωσε 15 πόντους κι αποτέλεσε έναν πολύ δυσάρεστο πονοκέφαλο για την άμυνα του συνόλου του Πενταζίδη, την στιγμή που πήρε πολύ καλό βαθμό και στον τομέα της δημιουργίας. Μάλιστα ήταν τόσο πολύτιμη η συνεισφορά του στο παρκέ, που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 40 λεπτά, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο στο σύγχρονο μπάσκετ, καθότι οι ρυθμοί του είναι πάρα πολύ γρήγοροι.

    Πάντως ο Περιστεριώτης άσος φαίνεται πως έχει βρει την “Ιθάκη” στην πόλη του νομού Καβάλας, καθότι μετά την περυσινή του εξαιρετική σεζόν με τα χρώματα της Ελευθερούπολης, φέτος συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς όντας κομβικός για τον οργανισμό της Μακεδονίας. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Σκουλίδας μετρά 12,3 πόντους με 38.8% στα τρίποντα, ενώ τα στατιστικά του θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο ανεβασμένα αν δεν έχανε τα ματς με τον Παπάγο και το Μαρούσι λόγω τραυματισμού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε ανέτοιμος και σε κάποια άλλα παιχνίδια.

    Άλλωστε ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες στην θέση του στην Elite League τα τελευταία χρόνια, με το φαρμακερό του σουτ από μακρινή απόσταση να τον κάνει πάρα πολύ επικίνδυνο για  όλες τις αντίπαλες άμυνες. Ακόμη κι αν δεν βρεθεί σε πολύ καλή μέρα από μακρινή απόσταση, το καλό spacing που δίνει λόγω της εκτελεστικής του δεινότητας είναι ένα σημαντικό στοιχείο, την στιγμή που είναι κομβικής σημασίας και το γεγονός ότι μπορεί να χτυπήσει πολύ καλά και σε επιθέσεις close out. Τέλος σε περίπτωση που συνεχίσει σε αυτές τι υψηλές πτήσεις είναι δεδομένο ότι η ομάδα του θα ανακάμψει πάρα πολύ σύντομα και θα καταφέρει να πετύχει τις σημαντικές νίκες που θέλει, για να πετύχει τους στόχους της στο φετινό πρωτάθλημα.

     

    Αναλυτικά οι επιδόσεις του σε σκορ και τρίποντα:

    Με Χαρίλαο Τρικούπη: 8 πόντοι, 2/4 τρίποντα

    Με ΦΕΑ: 10 πόντοι, 3/7 τρίποντα

    Με Ηρακλή: 5 πόντοι, 1/5 τρίποντα

    Με Αμύντα 22 πόντοι, 5/15 τρίποντα

    Με Κόροιβο: 10 πόντοι, 1/6 τρίποντα

    Με Καβάλα 21 πόντοι, 7/12 τρίποντα

     

    Comments are closed.