Bookmarks

    Η Ελευθερούπολη έχει εξελιχθεί σε κομμάτι της Elite League με πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια. Ο σύλλογος ωρίμασε αρκετά, απέκτησε εμπειρία και μεγάλωσε. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος που ηγείται της προσπάθειας από τον πάγκο, μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για όσα ονειρεύονται στην Ελευθερούπολη, αλλά και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας που έχει η Elite League.

     

    Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

    – Η Ελευθερούπολη έχει αφήσει το αποτύπωμά της, εδώ και μερικά χρόνια, στην κατηγορία. Ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι και ποιοι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της;

    “Ο στόχος είναι να έχουμε την υγεία μας, ώστε προπόνηση με την προπόνηση και αγώνα με τον αγώνα να γινόμαστε καλύτεροι. Αν, τώρα, επαναλάβουμε την περσινή πορεία, θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Αυτό που δεν θα αλλάξει ποτέ όμως είναι η διαρκής προσπάθεια για καθημερινή βελτίωση, σε όλα τα επίπεδα”.

     

    – Τι είναι αυτό που έχετε μάθει τα τελευταία χρόνια, όντας στην κατηγορία;

    “Πρόκειται για την πιο ανταγωνιστική και σκληρή κατηγορία. Στην Elite League δεν μπορείς να επαναπαυτείς γιατί θα το πληρώσεις. Είναι τόσο απαιτητικό αυτό το πρωτάθλημα, πρόκειται επί της ουσίας για έναν μαραθώνιο. Άρα δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε στιγμή, γιατί θα το πληρώσεις. Αυτό που χρειάζονται είναι σταθερά και δυνατά βήματα, για να πατάς γερά στα πόδια σου”.

     

    – Πώς σας φαίνεται το νέο εγχείρημα με την Elite League και τη μεγαλύτερη προβολή που έχει η κατηγορία;

    “Οτιδήποτε γίνεται για τη μεγαλύτερη προβολή της κατηγορίας είναι θετικό και καλό. Το γεγονός πως πλέον όλη η Ελλάδα μπορεί να βλέπει τους αγώνες της Elite League είναι πέρα ως πέρα ενθαρρυντικό. Έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο άθλημα και θα του δώσουμε αφορμές για να το αγαπήσει και να το ακολουθήσει με μεγαλύτερη συνέπεια”.

     

    – Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να μετατραπεί η κατηγορία σε ένα πεδίο ανάπτυξης και εξέλιξης των νεαρών αθλητών;

    “Η κατάσταση που διαμορφώθηκε με τα διπλά δελτία είναι σίγουρα κάτι που βοηθά πολύ, βέβαια αυτό περιορίζεται ως επί το πλείστον στις ομάδες που βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν μπορεί να υλοποιηθεί με την ίδια ευκολία σε εκείνες της επαρχίας. Από εκεί και πέρα, τα κίνητρα που δίνονται με τη συμμετοχή των νεαρών αθλητών είναι επίσης σημαντικά. Παράλληλα όμως, οι αθλητές θα πρέπει να καταλάβουν πως αυτή είναι η δική τους ευκαιρία για να βρεθούν στην κατηγορία και να ανταγωνιστούν πραγματικά καλούς παίκτες”.

     

    – Τι είναι αυτό που θέλετε να αφήσει η Ελευθερούπολη ως “σφραγίδα” στο ελληνικό μπάσκετ;

    “Η Ελευθερούπολη είναι μια ομάδα που αποπνέει υγεία, σε όλα τα επίπεδα. Αυτό για μένα είναι το πλέον σημαντικό. Είναι ένα ευχάριστο -για όλους- περιβάλλον, με ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και εργάζονται γι αυτό. Θέλουμε να αφήσουμε πράγματα στον τόπο, μαζί με την ομάδα να μεγαλώνει κι ο τόπος, να βλέπουμε όλο και περισσότερα παιδιά να στρέφονται στο μπάσκετ. Έστω κι ένα παιδί να έρθει στο άθλημα χάρη στην προσπάθεια που κάνουμε, θα το θεωρήσω επιτυχία”.

    Comments are closed.