Bookmarks

    Με διαφορετικά συναισθήματα ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος της Elite League, Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και ΓΣ Ελευθερούπολης αφού η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου εντός έδρας νίκησε τον Χαρίλαο Τρικούπη με σκορ 95-62 ενώ την ίδια ώρα η αντίστοιχη του Νίκου Πενταζίδη γνώριζε την ήττα στ Αγρίνιο με 86-64.

     

    Θυμίζουμε πως η φετινή σεζόν είναι συνολικά η 36η για το εν λόγω πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει μπασκετικής κατηγορίας της χώρας μας (ξεκίνησε τη σεζόν 1986-1987), με το όνομα της Elite League πλέον να την κοσμεί στο εξής και να σηματοδοτεί τη νέα εποχή της.

     

    Δίκαιη επικράτηση του ΓΣΕ με 95-62

    Στο κλειστό της Ελευθερούπολης ο ΓΣΕ μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα αφού ήταν πολύ ανώτερος από τον Χαρίλαο Τρικούπη και με περισσότερες επιλογές και λύσεις σε άμυνα και επίθεση πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 95-62. Οι γηπεδούχοι που έκαναν ένα υγιεινό περίπατο σε όλο το παιχνίδι, κυριάρχησαν και στις 4 περιόδους του αγώνα, πήραν εύκολα τη νίκη και έδειξαν ότι στο φετινό πρωτάθλημα της Elite League θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο.

     

    Το πάλεψε αλλά έχασε στο Αγρίνιο με 86-64

    Αντίθετα με τε τον ΓΣΕ, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Elite League κόντρα στο Αγρίνιο έχασε με 86-64 δείχνοντας αδυναμίες κυρίως στον επιθετικό τομέα. Η ομάδα του Νίκου Πενταζίδη που στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ήταν πίσω στο σκορ ανέβασε τους ρυθμούς της στην τελευταία περίοδο, το πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις για να πάρει τη νίκη, Έτσι η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα ήρθε φυσιολογικά για την Ένωση η οποία θα πρέπει άμεσα μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις να διορθώσει όσες αδυναμίες κατέγραψε ο προπονητής της, Νίκος Πενταζίδης.

     

    Elite League-1η αγωνστική

    Τα αποτελέσματα

    Αγρίνιο – Ένωση Καβάλας 86-64

    Αίας Ευόσμου – Παπάγος 91-92

    Ελευθερούπολη – Χαρίλαος Τρικούπης 95-62

    Ερμής Σχηματαρίου – ΦΕΑ 77-69

    Τρίτων – Αμύντας 63-58

    Πανερυθραϊκός – Ηρακλής 85-78:

    Μεγαρίδα  – Μαρούσι 60-79

    Comments are closed.