Bookmarks

    Στην εκπομπή “Primo Secondo του “City of Primo 106.1” μίλησε ο αρχηγός της Καβάλας, Αργύρης Μπαρέττας, ο 28χρονος επιθετικός (κυρίως εξτρέμ), που γύρισε στον ΑΟΚ για την τρίτη θητεία του.

     

    Ο έμπειρος Καβαλιώτης αποτελεί το μεγαλύτερο ηλικιακά παίκτη του ρόστερ, ως τη μεταγραφή του Γιώργου Ιορδανίδη (πλέον δεύτερος) και είναι ασφαλώς εκείνος με τα περισσότερα χρόνια στους “γαλάζιους”.

    Ο Μπαρέττας, που έχει παίξει στην Α΄ Εθνική με Ηρακλή και Ξάνθη, πέρυσι στη Δόξα Δράμας και ακόμα πλήν των “Αργοναυτών” σε Πανσερραϊκό, Ιάλυσο Ρόδου, Σπάρτη, Ηρόδοτο, Ορφέα Ελευθερούπολης, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος και Αετό Οφρυνίου, αναφέρθηκε στο νεανικό ρόστερ της ομάδας του Γιώργου Αγγελίδη, στο ταλέντο, τη φιλοδοξία και τον ενθουσιασμό, στις υψηλές βλέψεις, το χρόνο που είναι “σύμμαχος” και δε δίστασε να πει οτι ονειρεύεται ακόμα ένα πρωτάθλημα με την Καβάλα.

    Επίσης, έκανε αναφορά και στην πρώην ομάδα του, τους “Μαυραετούς”, το δικό του αναβαθμισμένο ρόλο, το δέσιμο με την ομάδα, το τιμητικό περιβραχιόνιο του αρχηγού που φορά πλέον στο μπράτσο, αλλά και στην πολύτιμη στήριξη των φιλάθλων του ΑΟΚ. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

     

    Για τον ίδιο: “Είναι η τρίτη μου φορά στην ομάδα, υπάρχει σχέση αγάπης, όπως πάντα. Είναι η ομάδα της πόλης μου, είμαι δεμένος μαζί της. Πιστεύω οτι θα είναι η τρίτη και καλύτερη, για να δούμε. Θεωρώ οτι θα πάνε όλα καλά. Θα ήθελα να πανηγυρίσω ένα πρωτάθλημα με την Καβάλα, είναι όνειρο κάθε παίκτη να πάρει ένα πρωτάθλημα με την αγαπημένη του ομάδα, τώρα θα φανεί. Είχαμε άνοδο και στη δεύτερη θητεία μου (σ.σ. με τον Παύλο Δερμιτζάκη).

     

    Για τις πρώτες εντυπώσεις του στον ΑΟΚ, όπως και τις διαφορές και ομοιότητες που εντοπίζει, συγκριτικά με τις άλλες θητείες του: “Μπορώ να πω οτι η ομάδα με εξέπληξε ευχάριστα. Υπάρχει φοβερή οργάνωση. Ανέκαθεν η ομάδα είχε οργάνωση, αλλά φέτος νομίζω οτι είναι οργανωμένη σε όλους τους τομείς. Είναι πολύ σημαντικό για ένα ποδοσφαιριστή. Η ομάδα είναι νεανική, εγώ είμαι λίγο στο μεταίχμιο. Από εκεί που ήμουν νέος, τώρα είμαι πιο έμπειρος, είναι λίγο μεταβατική περίοδος για μένα. Όταν είσαι ο μεγαλύτερος είναι διαφορετικό (σ.σ. πλέον ήρθε και ο Ιορδανίδης), έχεις πιο πολλές ευθύνες, είναι αλλιώς τα πράγματα. Η ομάδα είναι αρκετά καλή, είναι ένα νεανικό σύνολο. Έχουμε λίγες εβδομάδες προπόνησης, πρέπει να βρεθούμε ακόμα. Το τεχνικό τιμ είναι εξαιρετικό, η διοίκηση είναι πολύ καλή. Πιστεύω οτι υπάρχει υγεία στο κλίμα, που είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια”.

     

    Για το δικό του ρόλο, που πρέπει να είναι ηγετικός και καθοδηγητής με την εμπειρία και την προσωπικότητά του, σε ένα πολύ νεανικό ρόστερ: “Όταν γυρνάς τρίτη φορά στην ομάδα και είσαι ο μεγαλύτερος, σίγουρα έχεις ευθύνες. Οι άνθρωποι δε μου έχουν πει τίποτα, φυσικά εννοείται, όμως αρχίζεις να το σκέφτεσαι, οτι είναι αλλιώς. Πρέπει να είσαι υπόδειγμα για τα παιδιά, να είσαι επαγγελματίας, να είσαι πολλά πράγματα, ώστε να δώσεις το παράδειγμα. Και εμείς όταν ήμασταν μικρότεροι, κοιτούσαμε τους μεγαλύτερους στα μάτια”.

     

    Για το ότι φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αν είναι τιμή του: “Ξεκάθαρα. Ο ΑΟΚ είναι από τις μεγαλύτερες επαρχιακές ομάδες, με μεγάλη ιστορία, στα λαμπρά χρόνια της Α΄ Εθνικής, στη Β΄ Εθνική με πολλές παρουσίες. Είναι μεγάλη τιμή, φυσικά”.

     

    Για το ρόστερ που βλέπει καθημερινά και αν με την εμπειρία του θεωρεί οτι χρειάζονται και άλλες προσθήκες, πιο έτοιμων παικτών, με παραστάσεις στην κατηγορία αλλά και ψηλότερα: “Θεωρώ οτι η ομάδα είναι σε καλό σημείο. Χρειαζόμαστε να δεθούμε παραπάνω, αυτό θα έρθει μέσα από τα φιλικά και τις προπονήσεις, για να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα. Σίγουρα αυτή η κατηγορία είναι παράξενη, σίγουρα χρειάζεται εμπειρία, γιατί μετράνε κυρίως τα αποτελέσματα. Πιστεύω οτι είμαστε σε καλό δρόμο. Αν υπάρχει κάτι εξαιρετικό, που θα βοηθήσει την ομάδα, γιατί όχι. Ο χρόνος είναι σύμμαχος, έχουμε πολύ καιρό να φτιάξουμε τα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Εκτός γηπέδου είναι καλά τα πράγματα. Να περάσει τη νοοτροπία του ο προπονητής μας και να πάνε όλα καλά. Τα παιδιά προσπαθούν πάρα πολύ, ακούνε, που είναι πολύ σημαντικό, το τι θέλει να τους πει ο προπονητής και τι να τους περάσει. Και πιστεύω οτι υπάρχει ταλέντο. Με προσήλωση στο στόχο και λίγη τύχη, πιστεύω οτι κάποιοι θα ξεπεταχτούν”.

     

    Για στόχο του ΑΟΚ: “Πιστεύω οτι θα είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα και οτι θα είμαστε από τις καλύτερες ομάδες της Γ΄ Εθνικής. Ο ΑΟΚ είναι τεράστια ομάδα. Δεν νοείται να κάνει κάτι διαφορετικό από πρωταθλητισμό, αλλά όπως είναι η κατηγορία, βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Και το σημαντικό είναι να παίρνεις τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι και όλα τα άλλα έρχονται. Πολλές ομάδες έχουν πει οτι θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, ξεκίνησαν οτι θέλουν να κάνουν μια πορεία και πάντα τα δεδομένα αλλάζουν στη Γ΄ Εθνική, ανά πάσα στιγμή. Εμείς σε κάθε παιχνίδι πηγαίνουμε για τους τρεις βαθμούς, αυτό δεν αλλάζει. Είτε με πιο έμπειρους παίκτες, είτε με νεαρούς, η ομάδα κοιτάει αυτό, δε κοιτάει κάτι λιγότερο από τη νίκη”.

     

    Για το ατού της Καβάλας φέτος: “Έχω παρατηρήσει οτι ο κόσμος μας στηρίζει πάρα πολύ και αυτό πιστεύω θα παίξει σημαντικό ρόλο. Πράγμα που δεν έχουν άλλες ομάδες, οι φίλαθλοί μας ξεκάθαρα είναι η δύναμή μας. Θα παίξει τεράστιο ρόλο, πιο πολύ φυσικά στα εντός, που θα μας δίνουν ώθηση και θα είναι μαζί μας από το πρώτο λεπτό, αλλά και στα εκτός, που ακολουθούν οι άνθρωποι συνέχεια. Είναι εξαιρετικό αυτό που γίνεται και το λαμβάνουμε εμείς, και στα φιλικά ο κόσμος ήταν εκεί, μας εμψύχωνε και ήταν μαζί μας. Ο ΑΟΚ ευτυχώς έχει φιλάθλους που αγκαλιάζουν τα παιδιά. Εννοείται οτι υπάρχει πίεση και απαιτήσεις, αλλά είναι άνθρωποι που βοηθούν τα παιδιά και θα παίξει σημαντικό ρόλο να μη τους μεταφέρουν τόση πολλή πίεση. Εννοείται οτι θα υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα, αλλά υπάρχουν κάποια όρια, ώστε να πηγαίνει καλά η ομάδα και να αγχωθεί. Πιστεύω οτι οι φίλαθλοί μας είναι εξαιρετικοί και θα το κάνουν όπως πρέπει να γίνει, όπως κάνουν. Δε τους ζητώ να κάνουν κάτι διαφορετικό. Να είναι μαζί μας και πιστεύω οτι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί, θα είναι ευχαριστημένοι. Εμείς θέλουμε να είναι ευχαριστημένοι όταν έρχονται στο γήπεδο, να περνούν ένα ευχάριστο απόγευμα, βλέποντας την αγαπημένη τους ομάδα και παράλληλα να παίρνουμε και τους τρεις βαθμούς”.

     

    Για ένα σχόλιο για την πρώην ομάδα του, τη Δόξα Δράμας: “Θεωρώ οτι έκανε καλές κινήσεις. Πήρε έναν καλό προπονητή (σ.σ. Κυριάκος Κετσιεμενίδης), έμπειρο στην κατηγορία. Τα παιδιά τα γνωρίζω, παίξαμε και συμπαίκτες και αντίπαλοι. Πιστεύω οτι και η Δόξα είναι καταδικασμένη να κάνει πρωταθλητισμό. Δε νοείται αυτές οι ομάδες να αρκούνται σε μια καλή πορεία. Τα δεδομένα μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά κάθε ομάδα, τόσο ιστορική, όπως η Δόξα και η Καβάλα, θέλουν να πρωταγωνιστήσουν”.

     

    Comments are closed.