Bookmarks

    Τραγική κατάληξη είχε ο αγώνας δρόμου αντοχής στο Φαλακρό Δράμας, με έναν 55χρονο άνδρα να έχει χάσει τη ζωή του και έναν 56χρονο να έχει τραυματιστεί σοβαρά από κεραυνό.

     

    Ο τραυματίας και η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας. Δύσκολη χαρακτήρισε την επιχείρηση διάσωσης των ορειβατών ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν πολύ δύσκολες επιβεβαιώνοντας ότι ο θάνατος του ορειβάτη και ο σοβαρός τραυματισμός του άλλου οφείλονται στην έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

    Οι δύο αθλητές βρίσκονταν σε ένα φαράγγι 6χλμ. μετά το χωριό Πύργοι από όπου έγινε η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα ορεινής αντοχής. Η τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα καθώς είχαν ήδη τερματίσει οι πρώτοι 10 αθλητές όταν εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και κεραυνούς. Συναθλητές των δύο ανδρών είπαν ότι χτυπήθηκαν από κεραυνό με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του και ο άλλος να τραυματιστεί.

    Ο αγώνας ορεινής αντοχής των 35χλμ. είχε ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου και οι αθλητές θα τερμάτιζαν σήμερα Κυριακή 21/08. Οι τρεις αθλητές απομακρύνθηκαν από την υπόλοιπη ομάδα και χάθηκαν τα ίχνη τους. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε γνωστό ότι ένας άνδρας 55 ετών από την Καβάλα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ ένας 56χρονος από την Θεσσαλονίκη είναι σοβαρά τραυματίας. Πρόκειται για δύο αθλητές τους Σ. Σ. και Χ.Ε που συμμετείχαν στον αγώνα Six Peaks.

     

    Comments are closed.