Bookmarks

    Ολιγοήμερη παράταση στην εγγραφή των ομάδων έως τις 31/07/2022 στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δόθηκε με τροπολογία του Υφυπουργού Αθλητισμού, προκειμένου να μπορέσουν τα σωματεία να λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

     

    Σύμφωνα με την τροπολογία που συνυπέγραψαν 38 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και κατόπιν αιτήματος της Ε.Π.Ο. και του προέδρου αυτής, κου. Παναγιώτη Μπαλτάκου, το οποίο έγινε δεκτό από τον αρμόδιο Υφυπουργό, δόθηκε παράταση έως τις 17 Αυγούστου 2022 στα ερασιτεχνικά σωματεία για την επικαιροποίηση εγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

    Η συγκεκριμένη τροπολογία, όπως αναρτήθηκε και στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έχει ως εξής:

    «Μεταβατική δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις σωματείων τα οποία στερούνται ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο –  Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 30 ν. 4726/2020

    1. Αθλητικό σωματείο, το οποίο κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος είναι ήδη εγγεγραμμένο σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, χωρίς να έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση, μετέχει στην αγωνιστική δραστηριότητα της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων, έχοντας τη δυνατότητα να λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και να εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148), το αργότερο έως την 17.8.2022.

     

    Αθλητικό σωματείο που δεν λαμβάνει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγράφεται στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο εντός του χρονικού διαστήματος του πρώτου εδαφίου δεν δύναται να συμμετέχει εφεξής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας και επιπλέον διαγράφεται αυτοδικαίως από το μητρώο μελών της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας αν δεν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγραφεί στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο έως την 31η.7.2023».

    Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σωματείων να μεριμνήσουν άμεσα του ζητήματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στις επίσημες διοργανώσεις της ΕΠΣ Καβάλας για τη σεζόν 2022-2023.

    Comments are closed.