Bookmarks

    Ανακοινώθηκε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαιώνει Πανδραμαϊκό και Ορφέα Ξάνθης, ακυρώνοντας την επικύρωση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

     

    Η απόφαση αυτή προκαλεί αναταραχή στη Γ’ Εθνική, καθώς η ακύρωση της επικυρωμένης βαθμολογίας στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής ουσιαστικά ακυρώνει και τη συμμετοχή του Αγροτικού Αστέρα στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Super League 2.

    Αν και η εν λόγω απόφαση αναφέρεται μόνο στον 1ο όμιλο, ενδέχεται να αποτελέσει δεδικασμένο και σε άλλους ομίλους εάν υπάρξει σχετική προσφυγή, καθώς υπάρχουν και άλλες ομάδες στη Γ’ Εθνική που δεν είχαν ολοκληρώσει εγκαίρως την εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ.   Εξάλλου, τα περιθώρια αντίδρασης του Αγροτικού Αστέρα, αλλά και των Εθνικού Σοχού, Άρη Αβάτου και Θερμαϊκού Θέρμης που είχαν πρόβλημα με το Μητρώο είναι περιορισμένα. Κι αυτό επειδή οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι τελεσίδικες και μόνο με προσφυγή στο CAS ενδέχεται να ανατραπούν, κάτι που έχει μεγάλο κόστος και θα τραβήξει χρονικά.

    Το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που αφού συμβουλευτεί τη νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για το πώς θα επικυρωθούν εκ νέου οι βαθμολογίες στη Γ’ Εθνική, αλλά και ποιες ομάδες θα προβιβαστούν στη Super League 2. Εξάλλου, υπάρχει και η απόφαση του CAS που δικαιώνει την Κοζάνη και δημιουργεί θέμα στη Γ’ Εθνική.

    Το πιο πιθανό είναι, αφού αξιολογηθούν οι αποφάσεις αυτές, να επικυρωθούν οι βαθμολογίες σε 1ο και 2ο όμιλο με τα νέα δεδομένα και να υπάρξει απόφαση για άνοδο και των 7 πρωταθλητών των ομίλων της Γ’ Εθνικής στη Super League 2, μιας και δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για τη διεξαγωγή μπαράζ.

    Αναλυτικά οι αποφάσεις:

    Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου έλαβε τις εξής αποφάσεις.

    Δέχτηκε κατά πλειοψηφία την υπ’ αριθμ. πρωτ. 13287/17-05-2022 αίτηση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία “ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ”. Ακύρωσε την από 12-05-2022 απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων Ποδοσφαιρικών Αγώνων της Ε.Π.Ο., που επικυρώθηκε με την από 12-05-2022 Απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, που αφορούν την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του Πρώτου Ομίλου (1ου Ομίλου) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-2022.

    Δέχτηκε κατά πλειοψηφία την υπ’ αριθμ. πρωτ. 13310/17-05-2022 αίτηση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία “ΟΡΦΕΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ”. Ακύρωσε την υπ’ αριθμό πρωτ. 35/12-05-2022 απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων Ποδοσφαιρικών Αγώνων της Ε.Π.Ο., που επικυρώθηκε με την από 12-05-2022 Απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο., που αφορούν την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του Πρώτου Ομίλου (1ου Ομίλου) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-2022.

    Comments are closed.