Bookmarks

    Στην εκπομπή “Primo Secondo του “City of Primo 106.1” μίλησε ο αρχηγός της Καβάλας, Γιάννης Καζαντζίδης.

     

    Ο 26χρονος μεσοαμυντικός, που έδωσε λύσεις ως δεξιός μπακ και αμυντικός χαφ, επέστρεψε το χειμώνα στον ΑΟΚ για ακόμα μια θητεία, μετά από ένα σύντομο πέρασμα μισού χρόνου από τον Πανδραμαϊκό, λόγω των γνωστών δυσμενών συνθηκών στην εκκίνηση των “γαλάζιων”.

    Ο έμπειρος Καβαλιώτης ξετύλιξε το κουβάρι των τελευταίων μηνών, εξήρε τη συμπαράσταση του κόσμου και δήλωσε περήφανος για τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, σε αυτό το όμορφο ταξίδι, που μόνο για 2 πόντους δεν έφερε σωτηρία, παρά το μεγάλο μειονέκτημα, όχι μόνο στα 7 πρώτα ματς, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος.

    Ο Καζαντζίδης στάθηκε στην προσπάθεια “αναγέννησης” της ιστορικής ομάδας με μπροστάρη τον Άλεξ Χαντιτάγκι και δηλώνει αφενός οτι θέλει να μείνει και αφετέρου οτι υπάρχουν τα εφόδια για πρωταθλητισμό και καλύτερες μέρες. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

    Για το αν αυτή τη φορά το “ταξίδι” είχε σημασία βάσει δυσκολιών κυρίως ως προς τη διαδρομή και όχι τόσο ως τον τελικό προορισμό, δεδομένου οτι το πάλεψαν, ως μαχητές που δε κατέθεσαν ποτέ τα όπλα: ”Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο ταξίδι για την ομάδα και την πόλη της Καβάλας. Είχε πάρα πολλές αντιξοότητες. Την προηγούμενη σεζόν η ομάδα τερμάτισε δεύτερη, ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ 2. Η Καβάλα ουσιαστικά για 6 μήνες δεν υπήρχε. Γιατί πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας, οτι Νοέμβριο και Δεκέμβριο, για δυο μήνες που ξεκίνησε η Σούπερ Λιγκ 2, η Καβάλα αγωνιζόταν με παιδιά που δεν είχαν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Ήταν μια κίνηση της διοίκησης για να μπορέσει η ομάδα να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα. Έπειτα ήρθαν πάρα πολλά παιδιά, από διάφορα μέρη του κόσμου, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό σύνολο και να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του πρωταθλήματος, για το δύσκολο στόχο που είχαμε, για την παραμονή. Ήρθε ένας προπονητής από τη Γερμανία, ο Αλεξάντερ Νούρι, με πολύ μεγάλες παραστάσεις και πολύ μεγάλη εμπειρία. Έπρεπε να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και στο ελληνικό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Η ομάδα μονταρίστηκε ουσιαστικά μέσα σε ένα μήνα. Πρέπει να βάλουμε κάτω σε τι επίπεδα προπόνησης βρισκόταν ο κάθε παίκτης, τι προετοιμασία είχε κάνει, που αγωνιζόταν, σε ποια χώρα, σε τι επίπεδο. Όλα αυτά τα κομμάτια έπρεπε να τα ενώσουμε για να παρουσιαστούμε στους αγώνες όσο πιο δυνατοί και καλοί μπορούμε”.

    Για το πώς βίωσε ο ίδιος, ως Καβαλιώτης, αρχηγός και παίκτης που έχει θητεύσει ξανά, σε μεγάλο φάσμα κατηγοριών, αυτή την πορεία: “Η ομάδα ήταν πάρα πολύ κοντά στο να πιει νερό, αλλά δεν έφτασε, μόνο για δυο βαθμούς. Για μένα προσωπικά ήταν πολύ όμορφο ταξίδι. Είδαμε επιτέλους στο γήπεδο πάρα πολύ κόσμο. Εγώ προσωπικά είχα να δω τέτοιες εικόνες από τότε που ήμουν μικρό παιδί, που πήγαινα στο γήπεδο στην Α΄ Εθνική. Ο κόσμος στήριξε την προσπάθεια της Καβάλας. Στο τέλος, μπορούμε να πούμε… μόνο περηφάνια για την Καβάλα. Σε πάρα πολλά παιχνίδια ο κόσμος της Καβάλας έδωσε βροντερό παρών. Είδε την προσπάθεια της διοίκησης από το καλοκαίρι μέχρι το χειμώνα και τους παίκτες ειδικά, όταν σε κάθε αγώνα έβλεπαν οτι μπαίναμε μέσα για να πάρουμε το τρίποντο, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε”.

     

    Για τις συγκεκριμένες δυσκολίες, λόγω έλλειψης προετοιμασίας τον Γενάρη, της πίστωσης χρόνου που ήταν μια πολυτέλεια που δεν υπήρξε, και του μεγάλου “μείον” της εκκίνησης και ενώ δεν υπήρχε “κορμός” αλλά 30 νέα αποκτήματα: “Εμείς είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, το μόνο που κοιτάξαμε τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς για να σωθεί η ομάδα. Το εξωαγωνιστικό δε μας αφορά, εμείς πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Το οτι η ομάδα έφτασε σε τόσο κοντινό σημείο για να σωθεί η παρτίδα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν είναι μόνο 7 παιχνίδια μείον, είναι ίσως 7-8 παιχνίδια ακόμα μέχρι να μονταριστεί η ομάδα. Ακόμα καλά καλά δεν γνωρίζαμε τα ονόματα των συμπαικτών μας. Ο μόνος κορμός ήταν ο Κυρίτσης, ο Θωμαϊδης, ο Στίκας και εγώ γνωριζόμασταν”.

    Για το αν μπορούσαν παρόλα τα εμπόδια να φτάσουν στο μεγάλο θαύμα και τον τεράστιο άθλο, ακόμα και με αυτές τις γνωστές συνθήκες της εκκίνησης: “Σίγουρα τις ευθύνες πρέπει να τις πάρουμε εμείς και τις παίρνουμε εμείς, 100%. Πιστεύω οτι φέτος έπαιξε πάρα πολύ μεγάλο ρόλο οτι χάσαμε αρκετούς βαθμούς εντός έδρας. Μπήκε το… πρέπει και εφόσον μπαίνει το πρέπει, δημιουργείται άγχος και πίεση. Τα δίναμε όλα για τη νίκη, κάποια πράγματα δε μας έβγαιναν. Πιστεύω οτι χάθηκε η παραμονή στα εντός έδρας ματς”.

    Για το αν υπάρχει ελπιδοφόρα συνέχεια και “αύριο” υψηλών προσδοκιών, παρόντος ξανά του Άλεξ Χαντιτάγκι, σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη αν η ομάδα δεν είναι στη Σούπερ Λιγκ 2, όπως και το μήνυμα για πρωταγωνιστικό ρόλο, άσχετα με την κατηγορία συμμετοχής: “Φυσικά, οι άνθρωποι της ομάδας και το προπονητικό τιμ μόλις τελείωσε το τελευταίο ματς με τη Βέροια, ήδη από την επόμενη μέρα σχεδιάζουν το αύριο της ομάδας. Έχουν γίνει κάποιες επαφές, θέλουν οι άνθρωποι, ο ιδιοκτήτης, σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη, να κρατήσουν σίγουρα το βασικό κορμό. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση, όπως έδειξε και τους προηγούμενους μήνες, τα έβαλε με όλους και με όλα για να κατέβει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ 2. Εμείς όμως πρέπει να κοιτάμε μόνο το αγωνιστικό και το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Και οι ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή ακολουθούν το κομμάτι της μεταβατικής περιόδου και ευχόμαστε ο,τι καλύτερο για την ομάδα, στο τέλος, μόλις παρθούν οι αποφάσεις”.

    Για τα κέρδη μιας χρονιάς που δεν έφερε αγωνιστικά τη σωτηρία, και τα μηνύματα που προέκυψαν, εκτός από το γεμάτο γήπεδο και την τιτάνια προσπάθεια, για ένα ρόστερ που σε νορμάλ συνθήκες λογικά θα πετύχαινε εύκολα τη σωτηρία: “Για μένα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η έλλειψη προετοιμασίας, είναι το βασικό στάδιο όταν μια ομάδα κατεβαίνει σε ένα πρωτάθλημα. Αλλά η σύμπλευση του κοινού, που ήρθε στο γήπεδο, με την προσπάθεια που κάναμε όλοι οι ποδοσφαιριστές, με το ότι σε κάθε αγώνα πρέπει να παίρνουμε κάτι, έτσι ώστε να μπορούμε να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον και η ομάδα μας να μείνει στη Σούπερ Λιγκ 2, ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο ταξίδι. Οι εικόνες που ζήσαμε στο Ανθή Καραγιάννη θύμισαν κάτι από παλιά, από Α΄ Εθνική. Οτι υπάρχει αντίκτυπος από τον κόσμο, όχι μόνο της Καβάλας, αλλά από όλη την Ελλάδα, ότι η ομάδα κατέβηκε και έκανε έναν άθλο, για να μπορέσει να σώσει την παρτίδα, φυσικά, εκτιμάμε το γεγονός οτι η ομάδα προσπάθησε, πάλεψε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν είναι πάντα χαρές, οι περισσότερες είναι λύπες. Καλό είναι από αυτό να βγούμε πιο αγωνιστικοί, πιο δυνατοί, με περισσότερο πάθος για τη νέα χρονιά, είτε η ομάδα αγωνιστεί στη Γ΄ Εθνική, είτε στη Β΄. Με βάση το οτι παίζουμε στην Καβάλα, μια ιστορική ομάδα και οτι η ομάδα πρέπει να επιστρέψει επιτέλους εκεί που ανήκει, στην Α΄ Εθνική”.

    Για το δικό του μήνυμα για την επόμενη μέρα και αν υπάρχει αμοιβαία διάθεση για να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία: “Φυσικά. Κάθε παίκτης που κατάγεται από την Καβάλα και έχει αγωνιστεί με το σήμα της, προτεραιότητά του είναι να μιλήσει και να αγωνιστεί ξανά τη νέα σεζόν εδώ, αυτό δε μπορούμε να το αναιρέσουμε. Το μήνυμα που έχω να δώσω, είναι οτι καταρχάς ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο για το παρών που έχει δώσει στο γήπεδο και μας βοήθησε για να μπορέσουμε να πάρουμε νίκες, που χρειαζόμασταν πάρα πολύ”.

    Για τον καθοριστικό ρόλο του Άλεξ Χαντιτάγκι, στο “κουπί” που… τράβηξε η ομάδα ως οργανισμός σε υψηλό επίπεδο μετά από χρόνια, αλλά και τις “συμπληγάδες” που κλήθηκε να υπερκεράσει: “Πιστεύω οτι με τον κ. Άλεξ η ομάδα έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο όραμα. Φέτος μπορεί να μη καταφέραμε το στόχο μας, που ήταν να μείνουμε στη Σούπερ Λιγκ 2. Όμως πιστεύω οτι τα επόμενα χρόνια θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια, έτσι ώστε η ομάδα μας να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Όλοι στην αρχή θα κάνουμε λάθη, θα πέσουμε, θα σηκωθούμε ξανά, ο κ. Χαντιτάγκι πιστεύω οτι είναι αρκετά έμπειρος και πιστεύω οτι με τους συνεργάτες που παρέχει η ομάδα μας, θα παρουσιαστούμε πιο δυνατοί και πιο οργανωμένοι την επόμενη σεζόν”.

     

    Comments are closed.