Bookmarks

    Τα ντέρμπι κρίνονται στην ουσία και την αποτελεσματικότητα …και ο Πανσερραϊκός που νίκησε τον Α.Ο.Κ. με σκορ (2-0) στο σπουδαίο γειτονικό ντέρμπι της παραμονής, έκανε ένα σημαντικό βήμα για την σωτηρία του, απέναντι στους «Αργοναύτες» οι οποίοι θα το παλέψουν μέχρι το τέλος.

     

    Σπουδαίο παιχνίδι

    με πολύ δύναμη

    Το ντέρμπι παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, την έντονη βροχόπτωση και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, ήταν πολύ καλό, με πάθος, πολύ δύναμη και πολλές προσωπικές μονομαχίες και στην κυριολεξία «έπεσαν κορμιά». Οι πολλές και καλές φάσεις έδωσαν και πήραν σε ένα πολύ σπουδαίο ντέρμπι που όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο το παρακολούθησαν, με κομμένη την ανάσα. Οι παίκτες του Παναγιώτη Διλμπέρη, παίζοντας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, είχαν την κυκλοφορία των κινήσεων και δημιούργησαν εκείνες τις προϋποθέσεις για να πετύχουν γκολ και να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη. Βέβαια οι παίκτες του Πανσερραϊκού μετά το 30’ ανέβασαν την απόδοση τους, έχασαν ευκαιρίες, πίεσαν τον Α.Ο.Κ. και δημιούργησαν ρήγματα στην εστία του Κυρίτση που ήταν πολύ καλός.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 10’ όταν το σουτ του Έμπερτ εξουδετέρωσε ο Κατσίκας ενώ ο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού λειτούργησε σωτήρια και στο 15’ σε διπλή ευκαιρία για τον Α.Ο.Κ., αρχικά στο σουτ του Σαμπανίδη και στην εξέλιξη της φάσης στο σουτ του Καϊούμπι. Στο 35’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Μολδαβό Στίνα το σουτ του οποίου από εξαιρετική θέση εξουδετέρωσε με έξοχο τρόπο ο Κυρίτσης ενώ στο 40’ το σουτ του Ανάκογλου δεν βρήκε τον στόχο. Στο 48’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν όταν από την σέντρα του Μέσσι, ο Κανίς μέσα στην περιοχή της Καβάλας διαμόρφωσε το (1-0). Στο 54 ο Κανίς έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του Πανσερραϊκού και στο 58’ από την σέντρα του Αμούρ, ο Καϊούμπι έχασε τεράστια ευκαιρία αφού υποχρέωσε τον Κατσίκα σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 85’ ο Ντίας έπιασε σουτ που εξουδετέρωσε ο Κυρίτσης και στο 90’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Ντίαζ που με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-0).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Στο γειτονικό ντέρμπι του Πανσερραϊκού με τον Α.Ο.Κ., που ήταν αξιολογημένο με διαιτητική παρουσία από τους πίνακες της Super League, διαιτητής ήταν ο Άγγελος Αγγελάκης της ΕΠΣ Μακεδονίας με βοηθούς, τους Πέτρο Πάτρα (ΕΠΣ Μακεδονίας)-Γεώργιο Χριστάακογλου (ΕΠΣ Χαλκιδικής). Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Πανσερραϊκός:  Κατσίκας, Ζέρης, Γιανναράκης, Δημητρίου (66′ Κεφαλάς), Βάντερσον, Μαρκιόνι, Κρητικός, Ανάκογλου (61′ Έππας), Κανίς (66′ Ντίαζ), Στίνα, Μέσσι (78’ Πίντο).

     

    Καβάλα: Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Αρμάλας, Στίκας, Σπάσιτς (40’ λτ Σταμένκοβιτς), Θωμαΐδης, Πανουργιάς (54’ Αμούρ), Μαρινάκης, Σαμπανίδης (69’ Οκάν), Καϊούμπι, Έμπερτ.

     

    *** Δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας των Σερρών ο προπονητής Άγγελος Διγκόζης ο οποίος αποτελεί παρελθόν από το πόστο της τεχνικής ηγεσίας του, με τον Γιάννη Γκιόκα να εκτελεί χρέη τεχνικού στο ματς με τους «Αργοναύτες».

    *** Στη διάρκεια του γειτονικού ντέρμπι, ο Πανσερραϊκός κέρδισε 8 κόρνερ έναντι 4 κόρνερ που κέρδισε ο Α.Ο.Κ..

    *** Δύο (2) ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων στο α’ ημίχρονο και στην επανάληψη τα λεπτά των καθυστερήσεων που κρατήθηκαν ήταν τέσσερα (4).

     

    Super League 2-Βόρειος όμιλος

    Τα αποτελέσματα-32η αγωνιστική

    Απόλλων Πόντου-Πιερικός 1-0
    Βέροια-Ξάνθη 0-0
    Ηρακλής-Θεσπρωτός 6-0
    Πανσερραϊκός-Καβάλα 2-0
    Ολυμπιακός Β’-Αλμωπός Αριδαίας 2-1
    Απόλλων Λάρισας-Νίκη Βόλου 1-0
    ΑΕ Λάρισας-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
    Τρίκαλα-ΠΑΟΚ Β’ 0-6
    Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

     

    Super League 2-Βόρειος όμιλος

    Η βαθμολογία-32η αγωνιστική

    Βέροια* 69 (56-21)

    ΑΕ Λάρισα** 63 (38-12)

    Α.Ο Ξάνθη* 50 (41-20)

    Νίκη Βόλου** 50 (37-18)

    Αναγέννηση Καρδίτσας** 47 (40-28)

    Ηρακλής* 41 (39-28)

    Αλμωπός Αριδαίας* 39 (40-32)

    Ολυμπιακός Β’*** 39 (33-29)

    ΠΑΟΚ Β’* 38 (38-30)

    Απόλλων Πόντου** 36 (33-34)

    Θεσπρωτός* 33 (33-35)

    Απόλλων Λάρισας* 32 (24-39)

    Πιερικός* 30 (32-45)

    Πανσερραϊκός* 29 (30-39)

    Καβάλα** 27 (20-67)

    Ολυμπιακός Βόλου** 25 (28-43)

    Τρίκαλα 21 (17-58)

    * Όσοι αστερίσκοι τόσα λιγότερα παιχνίδια.

     

    Super League 2-Βόρειος όμιλος

    Εξ αναβολής αγώνες

    Το πρόγραμμα των εξ αναβολής αγώνων του βορείου ομίλου της Super League 2, που ορίστηκαν από την διοργανώτρια αρχή για την Μεγάλη Τετάρτη και το Μεγάλο Σάββατο, προκειμένου η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να ολοκληρωθεί την 1η Μαΐου με την 34η αγωνιστική, δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο είναι το εξής.

    Μεγάλη Τετάρτη 20/4

    Καβάλα-Αναγέννηση Καρδίτσας (2η αγωνιστική – 15:00)
    Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου (23η αγωνιστική – 15:00)
    Ολυμπιακός Β-Απόλλων Πόντου (26η αγωνιστική – 15:00)

    Μεγάλο Σάββατο 23/4

    Βόρειος όμιλος

    Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Β (27η αγωνιστική – 15:00)

     

    Super League 2-Βόρειος όμιλος

    Η προτελευταία-33η αγωνιστική

    ΠΑΟΚ Β’-ΑΕ Λάρισας
    Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας –
    Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Β’
    Αλμωπός Αριδαίας-Πανσερραϊκός
    Καβάλα-Ηρακλής
    Θεσπρωτός-Βέροια
    Ξάνθη-Απόλλων Πόντου
    Πιερικός-Καρδίτσα
    Ρεπό: Τρίκαλα

     

    Comments are closed.