Bookmarks

    Δέκα (10) μόλις αγωνιστικές και αυτή με την Καρδίτσα που εκκρεμεί, απομένουν προκειμένου να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα του Βορείου ομίλου της Super League 2, χωρίς τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και μετά την  ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής, ο Α.Ο.Κ. συνεχίζεται να βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και το χειρότερο, «καθηλωμένος» στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις με 16 βαθμούς στο ενεργητικό του.

     

    Ο «κλοιός» έχει σφίξει για τα καλά όχι μόνο για τον Α.Ο.Κ. αλλά και για τουλάχιστον άλλες 7 ομάδες οι οποίες (όλες μαζί είναι στην «κόψη του ξυραφιού») μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος του Βορείου ομίλου της Super League 2 θα παλέψουν «με νύχια και με δόντια» για την παραμονή τους, αφού οι μεταξύ τους βαθμολογικές αποσπάσεις είναι κοντινές και μπορεί να μεταβληθούν.

     

    Θα «πέσουν κορμιά» μέχρι το τέλος

    Οι μισές δηλαδή από τις 8 ομάδες, θα υποβιβαστούν και οι άλλες μισές, οι υπόλοιπες 4 δηλαδή θα σωθούν. Με μία λέξη….. «χαμός». Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πέσουν «κορμιά» μέχρι και την τελευταία αγωνιστική και θα δοθούν πολύ μεγάλες μάχες αφού όλα είναι ρευστά και για πολύ καιρό ακόμη θα συνεχίσουν να είναι στην ίδια κατάσταση αφού δεν πρόκειται να παρατηρούνται, σημαντικές μεταβολές από αγωνιστική σε αγωνιστική. Και σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και το τι θα γίνει και με τις καραμπόλες.

     

    Πέντε μέσα και πέντε έξω

    είναι τα παιχνίδια του Α.Ο.Κ.

    Βέβαια αν δει κάποιος σήμερα, τη βαθμολογία του Βορείου ομίλου της Super League 2, μετά το πέρας της 24ης αγωνιστικής, θα διαπιστώσει ότι μόλις τέσσερις (4) είναι οι βαθμοί που χωρίζουν την ομάδα της Καβάλας από την παραμονή της. Κάτι το οποίο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Α.Ο.Κ. στο τέλος να αποφύγει τον υποβιβασμό εάν και εφόσον βέβαια συγκεντρώσει τους βαθμούς που θα απαιτηθούν. Υπάρχει σήμερα που μιλάμε βαθμολογικό όριο που θα πρέπει να συγκεντρώσει κάποια ομάδα για να σωθεί; Βεβαίως και υπάρχει αλλά σίγουρα είναι πολύ νωρίς να βγούνε τα κομπιουτεράκια και να γίνουν υπολογισμοί  Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το ότι, από τις δέκα (10) αγωνιστικές που απομένουν εκτός από τις εκκρεμότητες που λίγο πολύ έχουν όλες οι ομάδες, ο Α.Ο.Κ. θα δώσει πέντε (5) ματς στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και άλλα πέντε (5) παιχνίδια, το ένα ματς πιο ντέρμπι από το άλλο, μακριά από αυτό. Πρόκειται για δέκα (10) αναμετρήσεις, η μία πιο κρίσιμη και πιο καθοριστική από την άλλη που θα κρίνουν στο τέλος το μέλλον του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Super League 2.

     

    Τα πέντε (5) εντός έδρας παιχνίδια

    Ειδικότερα να σημειώσουμε ότι τα τέσσερα (4) από τα πέντε (5) παιχνίδια που θα δώσει ο Α.Ο.Κ εντός έδρας είναι κόντρα σε ομάδες οι οποίες βαθμολογικά θα έχουν κίνητρο μόνο το γόητρο αφού ήδη έχουν εξασφαλίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την παραμονή τους ενώ δεν έχουν κάποιο άλλο κίνητρο κυρίως ανόδου λόγω της απόστασης που έχουν από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το πέμπτο εντός έδρας παιχνίδι είναι αυτό με την ΑΕ Λάρισας, που θα έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι, μία ομάδα η οποία βρίσκεται στην 2η θέση, διεκδικώντας την άνοδο της. Αναλυτικότερα, ο Α.Ο.Κ. και σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα υποδεχθεί κατά σειρά, τη Νίκη Βόλου, τον ΠΑΟΚ Β’, την ΑΕ Λάρισας, τον Ολυμπιακό Β’ και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

     

    Τα πέντε (5) εκτός έδρας παιχνίδια

     Από την άλλη πλευρά και τα πέντε (5) εκτός έδρας παιχνίδια που θα δώσουν οι «Αργοναύτες», είναι, ματς «φωτιά» αφού τα τέσσερα (4) από αυτά είναι κόντρα σε ομάδες οι οποίες βρίσκονται σχεδόν στην ίδια μοίρα και θα παλέψουν μέχρι το τέλος για την παραμονή τους. Τα παιχνίδια αυτά είναι, μέσα στον  Ολυμπιακό Βόλου, μέσα στα Τρίκαλα, μέσα στη Λάρισα με τον Απόλλων και στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό. Πρόκειται με απλά λόγια για τέσσερις (4) μεγάλους τελικούς για τον Α.Ο.Κ., δίχως αύριο που θα κρίνουν τα πάντα. Το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι που θα δώσει ο Α.Ο.Κ. στο φετινό πρωτάθλημα του Βορείου ομίλου της Super League 2, είναι αυτό μέσα στη Βέροια, την τελευταία, 34η αγωνιστική του μαραθωνίου.

     

    Αναλυτικά τα παιχνίδια που θα δώσει κατά σειρά ο Α.Ο.Κ., στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος του Βορείου ομίλου της Super League 2, είναι το εξής:

     

    25η  αγωνιστική
    Καβάλα – Νίκη Βόλου

     

    26η  αγωνιστική
    Ολυμπιακός Βόλου – Καβάλα

     

    27η  αγωνιστική
    Καβάλα – ΠΑΟΚ Β’

     

    28η  αγωνιστική
    Τρίκαλα – Καβάλα

     

    29η αγωνιστική
    Καβάλα -ΑΕ Λάρισας

     

    30η  αγωνιστική
    Απόλλων Λάρισας – Καβάλα

     

    31η  αγωνιστική
    Καβάλα -Ολυμπιακός Β’

     

    32η  αγωνιστική
    Πανσερραϊκός – Καβάλα

     

    33η αγωνιστική
    Καβάλα – Ηρακλής


    34η  αγωνιστική
    Βέροια – Καβάλα

     

    Η βαθμολογία

    (Σε 24 αγωνιστικές)
    1. Βέροια 52 (46-18)**
    ———————————–
    2. AE Λάρισα 47 (30-7)**
    3. Αναγέννηση Καρδίτσας 43 (33-14)***
    4. ΑΟ Ξάνθη 36 (30-15)*
    5. Νίκη Βόλου 35 (27-15)*
    6. Ηρακλής Θεσσαλονίκης 33 (26-16)
    7. Αλμωπός Αριδαίας 31 (32-25)*
    8. ΠΑΟΚ Β’ 29 (24-21)**
    9. Ολυμπιακός Β’ 29 (23-25)*
    10. Θεσπρωτός 24 (26-27)**
    11. Απόλλων Λάρισας 22 (15-30)**
    12. Απόλλων Πόντου 21 (24-30)***
    13. Τρίκαλα 20 (16-34)**
    ————————————————
    14. Πανσερραϊκός 20 (24-31)*
    15. Πιερικός 19 (20-31)**
    16. Ολυμπιακός Βόλου 19 (23-33)***
    17. Καβάλα 16 (14-61)***
    * Με έναν αστερίσκο όσες ομάδες έχουν ένα ματς λιγότερο
    **Με δύο αστερίσκους όσες ομάδες έχουν δύο ματς λιγότερα
    ***Με τρεις αστερίσκους όσες ομάδες έχουν τρία ματς λιγότερα.

     

    Comments are closed.