Bookmarks

    Αναμφίβολα ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στη “μάχη” της Κυριακής στο “Ανθή Καραγιάννη”, ανάμεσα στην αναγεννημένη εσχάτως Καβάλα και την πρωτοπόρο Βέροια θα είναι ο Βασίλης Γαβριηλίδης (μαζί με τον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη και τους παίκτες, Πέτρο Ορφανίδη, Στέλιο Μαραγκό και Γιάννη Παπαδόπουλο γυρνά σε γνώριμα λημέρια και οικείο περιβάλλον, ενώ πέρασμα από τον ΑΟΚ έχει ως παλαίμαχος ο γενικός αρχικός Θωμάς Τρούπκος και ως προπονητής ο γενικός διευθυντής Γιώτης Τσαλουχίδης). 

     

    Ο Καβαλιώτης κεντρικός χαφ, που ήταν αρχηγός στον ΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, από το καλοκαίρι ξεχωρίζει με τη “Βασίλισσα” του Βορρά, οδηγώντας τους Ημαθιώτες στην κορυφή και σε τροχιά ανόδου, με 2 γκολ, 3 ασίστ ως τώρα και πολλές καλές εμφανίσεις και… χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

    Ο 29χρονος μέσος (ακόμα σε Πανσερραϊκό, Πανθρακικό, Παναιγιάλειο, Ορφέα Ελευθερούπολης και Ζάκυνθο) φιλοδοξεί να παίξει ξανά στα “σαλόνια” (ήταν με Πανθρακικό ένα χρόνο, αλλά και στο ρόστερ του ΑΟΚ στην Α΄ Εθνική, παίζοντας στην Κ19), ενώ μίλησε στον soccerpractor για τη νυν ομάδα του, το “δέσιμο” με τους “Αργοναύτες” και για το ιδιαίτερο παιχνίδι της Κυριακής για εκείνον.

     

    Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

    -Βασίλη, το παιχνίδι της Κυριακής, στο γήπεδο που ανδρώθηκες ποδοσφαιρικά πόσο ξεχωριστό είναι για εσένα;

    “Θα είμαι πρώτη φορά αντίπαλος του ΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι. Φυσικά θα είναι πολλές οι ιδιαιτερότητες. Είναι η ομάδα που με ανέδειξε ποδοσφαιρικά, εκεί μεγάλωσα, είναι ο σύλλογος της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Έχω παίξει σχεδόν 7 χρόνια στην Καβάλα, σε τρεις θητείες. Τα τρία συνεχόμενα χρόνια με επιτυχίες, πριν ενταχθώ στη Βέροια”.

     

    Που θεωρείς οτι θα κριθεί ο αγώνας;

    “Περιμένω ένα παιχνίδι με πολλή δύναμη. Και οι δυο ομάδες έχουν τους στόχους τους. Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από τη θέση της Καβάλας. Έχει μικρό διάστημα που παίζει με κανονική ομάδα και μάζεψε αρκετούς βαθμούς. Αν ξεκινούσε κανονικά με επαγγελματικό ρόστερ, θα ήταν πιο ψηλά στην κατάταξη. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα έχει τον πρώτο λόγο. Ο ΑΟΚ έχει δύσκολη έδρα, δε θα πω οτι είμαστε φαβορί, επειδή παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο, επ’ ουδενί δε πρέπει να το δούμε έτσι. Η Καβάλα βαθμολογικά το μήνα Γενάρη είναι πιο κοντά σε συγκομιδή σε όσους πάνε για άνοδο παρά για εκείνους που παλεύουν να σωθούν. Δεν απέχει πολύ σε θέμα φόρμας το νέο έτος, ξεπερνά πολλές ομάδες της κατηγορίας”.

     

    -Τι θα έλεγες στον κόσμο της Βέροιας και τι σε αυτόν της Καβάλας;

    “Στον κόσμο της Βέροιας θέλω να πω οτι στόχο έχουμε πλέον ξεκάθαρα την πρώτη θέση και την άνοδο, θα παλέψουμε πολύ για να μη χάσουμε την ευκαιρία. Θα κάνουμε τα πάντα και νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Θα κάνουμε το καλύτερο, όπως συμβαίνει ως τώρα, σε κάθε αγωνιστική. Για τον κόσμο της Καβάλας, πρέπει να πω οτι στηρίζει πολύ τον ΑΟΚ και προτρέπω να συνεχίσει να το κάνει και σε ενδεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, που είναι λογικό κάποια στιγμή να έρθουν. Μακάρι αυτή η ομάδα να βρει το δρόμο της και να γυρίσει εκεί που ανήκει το ταχύτερο δυνατό”.

     

    -Νιώθεις χαρούμενος ως Καβαλιώτης και πρώην αρχηγός του ΑΟΚ που βλέπεις να βάζει βάσεις για την παραμονή;

    “Ήταν στενάχωρη κατάσταση στο ξεκίνημα. Άδικο, γιατί δυο χρονιές ο ΑΟΚ ανέβηκε κατηγορία βαθμολογικά. Ελπίζω τα επόμενα χρόνια να έχει σταθερότητα, αισιοδοξία και ποδοσφαιρική υγεία, σε όποια κατηγορία και να αγωνίζεται. Πάντως, πλέον δείχνει οτι βάζει σταθερά θεμέλια για να σωθεί, έχει καλή συγκομιδή, παρά την κακή εκκίνηση λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών. Πλησίασε από νωρίς τις προπορευόμενες ομάδες, η παραμονή παίζεται πια στα ίσια και είναι στο χέρι της Καβάλας να πετύχει το στόχο της, αφού υπάρχουν μπροστά πολλοί αγώνες”.

     

    -Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από αυτούς τους μήνες συνεργασίας με τη Βέροια;

    “Eίναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα, με εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των παικτών. Άσχετα με την πρωτιά στην κατάταξη, θεωρώ οτι δημιουργήσαμε μια καλή ομάδα για τα δεδομένα της κατηγορίας, που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Υπάρχει πολύ καλή χημεία, ο κορμός είναι παρόμοιος με πέρυσι σε μεγάλο βαθμό. Μπαίνουν γερές βάσεις για την ομάδα, για να μπορεί να βρεθεί στην παραπάνω κατηγορία”.

     

    Ποιο θεωρείς οτι είναι το ατού και το μυστικό της πορείας σας;

    “Eκτός από τη δουλειά στο γήπεδο, σε αγώνες και προπονήσεις για παίκτες και προπονητές, είναι οτι υπάρχουν όλα τα εφόδια και το υπόβαθρο για να κάνουν απρόσκοπτα καθημερινά οι παίκτες τη δουλειά τους. Δε λείπει κάτι, σε όλους τους τομείς, υπάρχουν εγκαταστάσεις, οργάνωση, υποδομές. Επαγγελματισμός σε όλα, συνθήκες για το κάτι παραπάνω. Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά”.-Ποιο θα είναι το κλειδί για ενδεχόμενη άνοδο στη συνέχεια; Για να έχει αίσια έκβαση η φετινή μεγάλη προσπάθεια;

    “Δε θεωρώ οτι κανείς αξίζει παραπάνω την πρωτιά από εμάς. Φυσικά, είναι νωρίς. Δε κρίθηκε κάτι, δε πετύχαμε τίποτα, χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση. Δε μας ξεγελά η διαφορά, κάποιες ομάδες παίξανε και λιγότερα ματς, ενώ μένει παραπάνω από ένας γύρος. Ωστόσο, παίξαμε σχεδόν με όλες τις ομάδες. Και στα ντέρμπι εκτός έδρας δείξαμε σε όλα τα ματς οτι ήμασταν ανώτεροι, είτε κερδίσαμε, όπως με την Ξάνθη, είτε όχι, όπως με τη Λάρισα. Κάναμε μόνο μια ήττα με τον Ηρακλή και μετά ήρθαν τέσσερις σερί νίκες. Το κλειδί λοιπόν θα είναι η συνέπεια και η σταθερότητα, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια. Όποιος έχει δηλαδή το μικρότερο δυνατό ντεφορμάρισμα. Εμείς ως τώρα δε περάσαμε αυτό το στάδιο. Μας αρέσει πολύ η κορυφή και θα τα δώσουμε όλα για την πρωτιά της Βέροιας, να διατηρηθούμε εκεί”.

     

    -Περιμένατε την πρωτιά από το καλοκαίρι;

    “Ήταν στις στοχεύσεις και τις προσδοκίες μας να είμαστε πρωταγωνιστές, στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Περιμέναμε όλοι καλή πορεία και να είμαστε ψηλά, ίσως όχι τόσο. Μπορεί να είμαστε λίγο καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε αρχικά. Αλλά δεν ήρθε τυχαία, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μας και των βαθμών που έρχονται μέσα από τις εμφανίσεις, την πειθαρχία και την αγωνιστική μας ταυτότητα. Συνεπώς, μόνο ευχαριστημένοι μπορούμε να είμαστε και από τη συγκομιδή και από την εικόνα μας και από την κορυφή”.

     

    -Νιώθεις πλέον οτι είστε φαβορί για τον τίτλο στο Βορρά;

    “Προσωπικά όχι, δε θα πώ οτι είμαστε το φαβορί, παρότι στα μάτια αρκετών έχουμε πάρει προβάδισμα. Ο δρόμος είναι μακρύς, πολλά μπορούν να γίνουν, η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Μακάρι να αποσπαστούμε βαθμολογικά στη συνέχεια από τους διώκτες μας, αλλά δεν θα είναι εύκολο”.

     

    -Ποιες ομάδες υπολογίζεις περισσότερο, ως βασικότερους ανταγωνιστές για τον ίδιο στόχο;

     

    “Νομίζω οτι οι περισσότεροι συμφωνούν, πως οι τρεις βασικοί αντίπαλοί μας είναι η Λάρισα, η Ξάνθη και η Αναγέννηση Καρδίτσας. Το ερωτηματικό είναι για την Καρδίτσα πόσο θα ανταπεξέλθει, γιατί χρωστά και περισσότερα ματς. Με τις άλλες δυο ομάδες παίξαμε. Ήμασταν καλοί και στα δυο ντέρμπι, αλλά εκτιμώ οτι δεν κρίνονται τα περισσότερα στα μεταξύ μας παιχνίδια, των πρωτοπόρων, όσο σε όλα τα υπόλοιπα, γιατί είναι και περισσότερα αριθμητικά, διακυβεύονται παραπάνω βαθμοί και όλοι έχουν στόχους”.

     

    -Τι αγωνιστική φιλοσοφία σας έχει εμφυσήσει ο Παύλος Δερμιτζάκης;

    “Να είμαστε μια ομάδα που δίνει έμφαση στην παραγωγή ποδοσφαίρου, διατηρώντας τις κατάλληλες ισορροπίες στο γήπεδο. Σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουμε, ενώ έχουμε επιθετικό πλουραλισμό. Αρκετοί παίκτες έρχονται στο γκολ φέτος”

     

    -Τέλος, ποιες είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες του Βασίλη Γαβριηλίδη;

    “Να παίξω ξανά στην Α΄ Εθνική, μακάρι με τη Βέροια. Θα είναι η ιδανική εξέλιξη, προσωπικά για εμένα και φυσικά συλλογικά για την ομάδα”.

     

    Comments are closed.