Bookmarks

    Ένα γεμάτο, απαιτητικό και συνάμα πολύ όμορφο ορειβατικό διήμερο ήταν το διήμερο, 30-31 Οκτωβρίου, για τους συμμετέχοντες ορειβάτες του ΕΟΣ και του ΣΧΟ Καβάλας.

     

    Ο εμβληματικός ορεινός όγκος της Τύμφης, δέχτηκε στις πλαγιές του 15 περίπου ορειβάτες, οι οποίοι, υλικά εξοπλισμένοι και με πολύ καλή διάθεση, πραγματοποίησαν δύο αναβάσεις με ενδιάμεση διανυκτέρευση σε αντίσκηνα στα 2.000 μέτρα.

    Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30/11, η ομάδα των ορειβατών αναχώρησε από το Μικρό Πάπιγκο με στόχο την ανάβαση ως το Ορειβατικό Καταφύγιο της Αστράκας, μια πορεία περίπου 3 ωρών. Εκεί, και μετά το στήσιμο της κατασκήνωσης, ξεκίνησε μια πορεία προς την κορυφή Λάπατος στα 2.250 μέτρα. Το έναστρο βράδυ στις πλαγιές της Τύμφης, διαδέχτηκε ένα ηλιόλουστο πρωινό, όπου οι ορειβάτες κινήθηκαν αρχικά προς την Δρακόλιμνη της Τύμφης, μια από τις ομορφότερες ορεινές λίμνες της Ευρώπης. Το πολύ καλό κλίμα και το πανέμορφο περιβάλλον, συντρόφευαν τους ορειβάτες και κατά την κατάβασή τους, που έγινε από το πολύ ιδιαίτερο και απαιτητικό μονοπάτι της Κερασιάς. Τα χρώματα του φθινοπώρου είχαν κάνει την εμφάνισή τους και συνέθεσαν ένα τοπίο μαγικό, το οποίο σε συνδυασμό με τις μεγαλοπρεπείς ορθοπλαγιές, προκαλούσε δέος. Η πορεία την δεύτερη μέρα έληξε μετά από 7 ώρες, ενώ οι αναμνήσεις από την διήμερη αυτή εξόρμηση, ακόμη περνούν μπροστά από τα μάτια των συμμετεχόντων.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθούν τη δράση των συλλόγων στο Facebook:
    –Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας
    –Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας
    Επισκεφθείτε τα γραφεία τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19 στην οδό Βότση 5, στην Καβάλα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη μετά τις 20:00.

    Comments are closed.