Bookmarks

    Το πρωτάθλημα της Α2 των ανδρών ξεκίνησε με ήττα για τον Γυμναστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης μέσα στο  Μαρούσι με 88-73., το προηγούμενο Σάββατο (16/10) και ο τεχνικός διευθυντής του Βασίλης Μουλάκης παραχώρησε συνέντευξη στη σελίδα της ομάδας στο Facebook.

     

    Αναλυτικά το περιεχόμενο της αναλυτικής συνέντευξης του Βασίλη Μουλάκη είναι το εξής:

     

    – Τα δυο προηγούμενα χρόνια ο ΓΣΕ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α2 κατηγορία. Ανάλογος θα είναι ο στόχος και φέτος;

    «Όπως και στα προηγούμενα χρόνια εμείς προσπαθήσαμε πάρα πολύ και χτίσαμε μια ομάδα η οποία θεωρούμε ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία. Δεν είναι αυτοσκοπός μας να βγούμε στην Α1 κατηγορία. Θέλουμε να έχουμε μια καλή ομάδα, ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω ότι θα είμαστε και φέτος στις δυνατές ομάδες της κατηγορίας».

     

    – Πέρσι μετά κόπων και βασάνων λόγω της πανδημίας, ολοκληρώθηκε η Α2. Η πρώτη σας ευχή μάλλον είναι να μην υπάρχουν τα περσινά προβλήματα.

    «Εννοείται. Μας στοίχισαν πάρα πολύ τα περσινά προβλήματα στο όλο χτίσιμο της ομάδας γιατί είχαμε οικονομική ζημιά πρώτα απ` όλα. Βέβαια σταθήκαμε πάρα πολύ δυνατοί στο όλο μεγάλο πρόβλημα. Περάσαμε και αυτή τη δύσκολη χρονιά. Τώρα ευελπιστούμε να μην επαναληφθεί η περσινή διακοπή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Αυτό είναι βασικό. Το να παίζεις παιχνίδια στην έδρα σου χωρίς κόσμο είναι ότι χειρότερο έχω ζήσει μέχρι τώρα στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το μπάσκετ. Είναι σαν… φιλικά ματς. Δεν θυμίζουν αγώνα πρωταθλήματος. Ήταν το πιο άσχημο απ` όλα».

     

    – Πλέον ο ΓΣΕ έχει βαρύ όνομα στην κατηγορία;

    «Δεν νομίζω ακόμη ότι ο ΓΣΕ έχει βαρύ όνομα στην Α2 κατηγορία. Πρέπει να περάσει καιρός. Τα δείγματα πάντως που έχουμε δείξει μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Είμαστε σε σωστό δρόμο. Θέλουμε μια ομάδα την οποία όλοι θα τη θεωρούν αξιόπιστη αγωνιστικά, οικονομικά και θα είναι συνέχεια στα πάνω στρώματα της βαθμολογίας».

     

    – Τελευταία έγιναν μεταγραφές από ομάδες μεγάλων ονομάτων που έχουν κάνει ακόμη και διεθνή καριέρα. Αυτό είναι κάτι που ανεβάζει το πρεστίζ του πρωταθλήματος;

    «Φυσικά. Κάποιες ομάδες ενισχύθηκαν πολύ. Τι να πούμε για τον Μπουρούση και τον Μαυροκεφαλίδη; Είναι παίκτες οι οποίοι βάση της μεγάλης κλάσης που διαθέτουν θα κάνουν τη διαφορά στις ομάδες τους και στην κατηγορία».

     

    – Στην ΕΟΚ υπάρχει και μια νέα διοίκηση η οποία προέκυψε πρόσφατα. Σημαίνει κάτι αυτό;

    «Με τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ πάνε να αλλάξουν πολλά πράγματα στην κατηγορία. Ευελπιστούμε για καλύτερες μέρες όσον αφορά το μπάσκετ. Ευχόμαστε στη νέα διοίκηση της ΕΟΚ να πετύχει στο έργο της. Επίσης ευχόμαστε καλή επιτυχία και στο νέο πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, τον κ. Σταυρακάρα. Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες».

     

    – Η Ελευθερούπολη είναι κοντά στην προσπάθεια του ΓΣΕ AVIN Μικρόπουλος;

    «Θα έχουμε ένα πρόβλημα που προέκυψε με τον κορωνοϊό και είναι ότι έμαθε ο κόσμος να κάθεται στον καναπέ του σπιτιού και να βλέπει το ματς από ένα live streaming. Νομίζω όμως ότι δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο, Σάββατο στις 6 το απόγευμα να έρθει κάποιος και να δει ένα παιχνίδι μπάσκετ στην Α2 κατηγορία. Είναι το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιους που μένει στην Ελευθερούπολη και στην ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου. Είμαστε ένας επαρχιακός σύλλογος μιας μικρής πόλης και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια».

     

    – Υπάρχουν κάποια φαβορί στο νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας;

    «Σίγουρα θα υπάρχει ένα γκρουπ με ομάδες οι οποίες θα είναι πιο δυνατές από τις άλλες. Σε αυτό το γκρουπ θα είναι η Καρδίτσα, ο Τρίτωνας, το Μεσολόγγι, το Μαρούσι και πιστεύω ο ΓΣΕ. Κάποιες ομάδες θα είναι πολύ ισχυρές. Η Καρδίτσα και ο Τρίτωνας ενισχυθήκανε πολύ παραπάνω για τα δεδομένα της Α2 κατηγορίας».

     

    – Θα είναι δυο ταχυτήτων το πρωτάθλημα; Κάποιες ομάδες είχαν προβλήματα όλο το καλοκαίρι;

    «Νομίζω πως ναι, θα είναι δυο ταχυτήτων. Δύσκολα θα είναι κάποιες δυνατές στο πρωτάθλημα γιατί δεν μπόρεσαν να πάρουν τους παίκτες που θα ήθελαν αφού είχαν προβλήματα ακόμη και με τη συμμετοχή τους».

     

    – Αλλάζει κάθε χρόνο το ρόστερ της ομάδας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Γιατί γίνεται αυτό;

    «Είναι στο μυαλό μας αυτό το πράγμα. Εμείς πάντως δεν προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Είναι όμως δύσκολο να πείσεις παίκτες από την Αθήνα ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη να μείνουν σε μια μικρή πόλη για δεύτερη χρονιά. Είναι δύσκολο ακόμη να έρθουν με μεταγραφή. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό. Ελπίζουμε να έρχονται πιο εύκολα στο μέλλον. Αδικούμαστε γεωγραφικά σε αυτή την περίπτωση.

    Φέτος κάναμε μια στροφή όσον αφορά τις ηλικίες. Θέλαμε να ρίξουμε το μέσο όρο ηλικίας. Αυτό το πετύχαμε, δεν έχουμε τις ηλικίες που είχαμε πέρσι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε παράπονα από τους περσινούς παίκτες, Κάθε άλλο. Όλα τα παιδιά είναι σε πολύ καλή μπασκετική ηλικία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κορμό που θα μείνει και του χρόνου για να κάνουμε μια δυνατή ομάδα στην Α2. Ένα τρανό παράδειγμα στην Α2 είναι το Μαρούσι. Χωρίς πολλές προσθήκες έχει μια πολύ καλή ομάδα αφού υπάρχει το δέσιμο μεταξύ τους και βγάζουν έτσι αυτοματισμούς».

     

    – Συμμετέχει και η ΕΚ Καβάλας στο πρωτάθλημα από το νομό μας. Τι μπορεί να κάνει φέτος;

    «Νομίζω ότι η φετινή ΕΚ Καβάλας είναι σαφώς ανώτερη από την περσινή. Εχει πάρει κάποιους έμπειρους παίκτες οι οποίοι θα τη βοηθήσουν πάρα πολύ. Σίγουρα θα είναι μια από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Με τίποτα δεν θα είναι όπως πέρσι όπου δεν μπόρεσε να πετύχει πολλά πράγματα».

    Comments are closed.