Bookmarks

    Ολοκληρώθηκε η χρονική περίοδος για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της Καβάλας ώστε να δηλώσουν συμμετοχή στις φετινές διοργανώσεις της τοπικής Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

     

    Εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι από τα 40 σωματεία που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, δήλωσαν τα 36. Ειδικότερα δεν δήλωσαν συμμετοχή ο Αστέρας Φωλιάς (Α’ Κατηγορία), η Θράκη Γραβούνας (Β’ Κατηγορία), ο Φίλιππος Χρυσοκάστρου (Β’ Κατηγορία) και η ΑΕ Πιερέων (Β’ Κατηγορία).

    Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κεραυνός Κρηνίδων δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας ενώ είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Α’ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Καβάλας.

     

    Α’ Κατηγορία της

    Ε.Π.Σ. Καβάλας

    Τους αγώνες πρωταθλήματος περιόδου 2021-2022 μεταξύ των ομάδων της Α΄ κατηγορίας. Το πρωτάθλημα αυτό θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο των δεκατριών (13) ομάδων με διπλούς αγώνες και οι ομάδες αυτές είναι οι εξής:

    Αναγέννηση Λιμεναρίων

    Αετός Οφρυνίου

    Βρασίδας Ν. Περάμου

    Άρης Πηγών

    Ορφέας Ελευθερούπολης

    Κεραυνός Ελευθερών

    Άρης Ζυγού

    Δόξα Αμυγδαλεώνα

    Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

    Δόξα Θεολόγου

    Ένωση Παγγαιϊκού Δρυάδας

    Άρης Πρίνου

    Βύρωνας Καβάλας

     

    Α’ Κατηγορία της

    Ε.Π.Σ. Καβάλας

    Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής, με διπλούς αγώνες και με βαθμολογία, όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ και σ’ αυτό θα λάβουν μέρος οι εξής ομάδες:

    Απόλλων Χρυσοχωρίου

    Ατρόμητος Χαλκερού

    Α.Ο Ποταμιάς Θάσου

    Ηρακλής Καβάλας

    Μ.Α Φιλίππων

    ΑΣ Παγγαίο

    ΠΑΟΚ Καβάλας

    ΠΑΟΚ Αγ. Ανδρέα

    Ελπίδες Καβάλας

    ΑΕΚ Καβάλας

    Ναζιανζός Ν. Καρβάλης

    Ατρόμητος Ακροβουνίου

    Μακεδονικός Αμισιανών

    Ασπίδα Πολυστύλου

    Καβάλα 2004

    Άγιος Λουκάς

    Πανιώνιος Ξεριά

    Αίας Παναγίας

    Κεραυνός Κρηνίδων

    Θεαγένης Θάσου

    Κεραυνός Καλλιράχης

    Μακεδονικός Αγιάσματος

    Oι Λύκοι

     

    Ως ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων της A’ και Β’ κατηγορίας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας. ορίζεται η ημέρα Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.

     

    Άρθρο 16. Άνοδος – Υποβιβασμός Α’ Κατηγορία – Β΄ Κατηγορία:

    Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, όπως προβλέπει η προκήρυξη της ΕΠΟ.

     

    Αναλυτικά οι περιπτώσεις ανόδου και υποβιβασμού των ομάδων ανά κατηγορία:

    1η περίπτωση: Ο πρωταθλητής μας κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και δεν υποβιβάζεται κάποια από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-1+0) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (13-4=9) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι δύο πρώτοι από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας και οι δύο ομάδες που είναι τρίτες σε κάθε ένα από τους δύο ομίλους της Β΄ κατηγορίας παίζουν αγώνα μπαράζ (9+2+2+1=14).

     

    2η περίπτωση: Ο πρωταθλητής μας κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζονται και οι τρεις από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-1+3=16) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (16-4=12) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας (12+1+1=14).

     

    3η περίπτωση: Ο πρωταθλητής μας κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζονται δυο από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-1+2=15) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (15-4=11) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους και οι ομάδες που είναι δεύτερες σε κάθε όμιλο της Β΄ κατηγορίας παίζουν αγώνα μπαράζ (11+1+1+1=14).

     

    4η περίπτωση: Ο πρωταθλητής μας κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζεται μία από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-1+1=14) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (14- 4-=10) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι δύο πρώτοι από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας (10+2+2=14).

     

    5η περίπτωση:  Ο πρωταθλητής μας δεν κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και δεν υποβιβάζεται κάποια από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-0+0=14) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (14-4=10) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι δύο πρώτοι από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας (10+2+2=14) .

     

    6η περίπτωση: Ο πρωταθλητής μας δεν κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζονται και οι τρεις από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-0+3=17) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 5 ομάδες (17-5=12) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας (12+1+1=14).

     

    7η περίπτωση: Ο πρωταθλητής μας δεν κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζονται δυο από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-0+2=16) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (16-4=12) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας (12+1+1=14).

     

    8η περίπτωση: Ο πρωταθλητής μας δεν κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζεται μία από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-0+1=15) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (15-4=11) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας και οι δύο ομάδες που είναι δεύτερες ες σε κάθε ένα από τους δύο ομίλους της Β΄ κατηγορίας παίζουν αγώνα μπαράζ (11+1+1+1=14). Μετά την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων ανά κατηγορία, στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2022 – 2023 οι ομάδες θα είναι (14) στην Α’ Κατηγορία, στην δε Β΄ κατηγορία δεν υπάρχει υποβιβασμός ομάδων.

     

    Comments are closed.