Bookmarks

    Ένα 5ντάλεπτο αδράνειας των παικτών του Α.Ο.Κ. ήταν αρκετό να κρίνει το μεγάλο ντέρμπι μέσα στη Βέροια και σε ένα πολύ μοιρασμένο παιχνίδι, να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους με σκορ (2-0).

     

    Η αναμέτρηση επιφύλαξε πολλές συγκινήσεις, είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι και το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα αδικεί τους «Αργοναύτες» που πλην του καθοριστικού πεντάλεπτου, στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο.

     

    Έδειξε νοοτροπία μεγάλης ομάδας

    Το παιχνίδι όπως αναμένονταν είχε τον χαρακτήρα ενός πολύ σπουδαίου ντέρμπι, με πολλές δυνατές προσωπικές μονομαχίες, μεγάλο πάθος και από τις δύο ομάδες και βέβαια πολύ γρήγορο ρυθμό. Άλλωστε με την εμφάνιση τους Βέροια και Καβάλα έδειξαν ότι έπαιξαν μόνο για τη νίκη. Γι’ αυτό έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο, είχαν επιθετικούς προσανατολισμούς στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και απείλησαν με τις φάσεις που δημιούργησαν τις αντίπαλες εστίες. Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο είχαν εξαιρετική τακτική, έπαιξαν με πάθος και δύναμη είχε σε μεγάλα διαστήματα την πρωτοβουλία των κινήσεων, έδειξε ωριμότητα και τη νοοτροπία μεγάλης ομάδας και εκτός από το χαμένο πέναλτι είχε σημαντικές ευκαιρίες να πάρει την πολυπόθητη νίκη.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Στο 8’ του ματς ο Α.Ο.Κ. κέρδισε πέναλτι στην ανατροπή του Κόκκορη από τον Μπουκουβάλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βαλαβανόπουλος αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και οι «Αργοναύτες» έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Στο 15’ ο Καζαντζίδης επιχείρησε μπάσιμο, έπιασε δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο Βελλίδης έδιωξε με υπερένταση την μπάλα σε κόρνερ. Στο 40’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν από θέση βολής ο Λουκίνας έπιασε σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Λίγο πριν από το τέλος του α’ ημιχρόνου, ο Α.Ο.Κ. έχασε μοναδική όταν ο Κόκκορης απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Στο 48’ ο Λουκίνας μπήκε απειλητικά στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας αλλά ο Κυρίτσης με αυτοθυσία έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 52’ από την παράλληλη σέντρα του Πασά, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Λουκίνας ο οποίος με σουτ διαμόρφωσε το (1-0). Στο 57’ ο Πασάς με ένα τρομερό σε δύναμη σουτ έγραψε το (2-0). Ο Α.Ο.Κ. έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία στο 51’ όταν ο Γαβριηλίδης από πολύ μακριά έπιασε δυνατό σουτ αλλά με υπερένταση ο Βελλίδης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ ενώ ο ίδιος παίκτης στο 79’ απείλησε εκ νέου της εστία της Βέροιας.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Στο σπουδαίο εκτός έδρας ντέρμπι του Α.Ο.Κ. μέσα στην Βέροια, διαιτητής ήταν ο Φώτιος Νταούλας της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής με βοηθούς, τους Νικόλαο Σάββα από την ΕΠΣ Σερρών και Αθανάσιο Μποζατζίδη από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Παπαχρήστος, Μαραγκός, Βεργώνης (85’ Αποστολόπουλος), Μπλέτσας, Καραγιάννης (70’ Σιμόνι), Πασάς, Πόζογλου (85’ Τζιοβάνι), Λουκίνας (80’ Στάμου).

     

    Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης (73’ Γιαλαμούδης), Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης, Θωμαϊδης (Παπαδόπουλος), Βαλαβανόπουλος, Ορφανίδης, Αδαμάκης (60’ Κολλάς).

    One Response to “Σε πέντε λεπτά αδράνειας «πληγώθηκε» ο Α.Ο.Κ. και έχασε άδικα μέσα στη Βέροια με (2-0)”