Bookmarks

    Υπέρ πολύτιμη δίκαιη νίκη η οποία διάπλατα τον ανοίγει την πόρτα της ανόδου, πέτυχε ο Α.Ο.Κ. στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» σε βάρος της Τρίγλιας με σκορ (3-1), σε μία αναμέτρηση πλούσια σε θέαμα και με πολλές συγκινήσεις.

     

    Ο Α.Ο.Κ. έδειξε μεγάλη σοβαρότητα και πειθαρχία, είχε διάθεση και ωριμότητα και τελικά απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο, η ομάδα της Καβάλας πέτυχε μία δίκαιη και πολύ κομβική νίκη σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος.

     

    Καλή οργάνωση στον

    τρόπο ανάπτυξης

    Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη με καλή οργάνωση στον τρόπο ανάπτυξης, παρά την πίεση των παικτών της Τρίγλιας, διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έδειξε χαρακτήρα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κυρίως έδειξε την απαιτούμενη νοοτροπία και αποφασιστικότητα, για την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης παρά το άγχος που είχαν οι παίκτες του Α.Ο.Κ..  Το «τρίποντο» κόντρα στην Τρίγλια οι παίκτες της Καβάλας το ήθελαν για πολλούς λόγους αλλά και για έναν επιπλέον. Εκτός από τα οφέλη που απλόχερα θα τους προσέφερε η νίκη στην προσπάθεια της ανόδου, οι «Αργοναύτες» ήθελαν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα, στην Τρίγλια. Ότι η ήττα στον πρώτο γύρο όχι μόνο τους επηρέασε αλλά τους πείσμωσε περισσότερο στην υπόθεση της ανόδου. Από την άλλη πλευρά η Τρίγλια με καλή τακτική έδειξε ότι διαθέτει ένα έμπειρο και  πειθαρχημένο σύνολο που βασίζεται στην δύναμη ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απείλησε την εστία της Καβάλας. Συμπερασματικά να τονιστεί ότι έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με πάθος και δύναμη και πολλές συγκινήσεις σύμφωνα με την εξέλιξη της και η νίκη της ομάδας της Καβάλας είναι πολύ δίκαιη.

     

    Το χρονικό του παιχνιδιού

    Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 9’ όταν από κοντά ο Ποζατζίδης πλάσαρε τον Κυρίτση αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και στο 17’ την ίδια τύχη είχε το δυνατό μακρινό σουτ του Ορφανίδη. Στο 20’ από την επικίνδυνη σέντρα του Ποζατζίδη, ο Τότσκα έπιασε αφύλακτος κεφαλιά αλλά με υπερένταση ο Κυρίτσης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Μεγάλη φάση είχαμε για την Τρίγλια στο 23’ όταν με απευθείας κτύπημα φάουλ ο Σενγκέρκης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας. Στο 38’ από την έξοχη σέντρα του Ορφανίδη και μετά από φάση διαρκείας στην μεγάλη περιοχή της Τρίγλιας, ο Βαλαβανόπουλος με σουτ έγραψε το (1-0). Αλλά στο 42’ και μετά το κόρνερ της Τρίγλιας ο Ποζατζίδης από κοντά με κεφαλιά διαμόρφωσε το (1-1). Στο 49’ και μετά το κόρνερ από τον Ορφανίδη ο Παντεκίδης από κοντά με δυνατό σουτ έκανε το (2-1). Στο 57’ ο Α.Ο.Κ. τριπλασίασε τα τέρματα του, όταν ο Βαλαβανόπουλος με εξαιρετικό σουτ διαμόρφωσε το (3-1)  ενώ μετά το γκολ της Καβάλας αποβλήθηκε ο Α. Παπαστεριανός για έντονη διαμαρτυρία.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Στο παιχνίδι του Α.Ο.Κ. με τον ΠΟ Τρίγλιας, διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης της ΕΠΣ Ξάνθης, με βοηθούς τους κ.κ. Δημήτριο Κηλικιώτη της ΕΠΣ Ξάνθης και Παναγιώτη Κουβαλάκη από την ΕΠΣ Δράμας, αντίστοιχα και 4ος διαιτητής ο Περικλής Παρχαρίδης της ΕΠΣ Δράμας. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης (55’ Κέρθι), Θωμαΐδης (83’ Γεωργακόπουλος), Βαλαβανόπουλος (83’ Γιαλαμούδης), Ορφανίδης (76’ Κολλάς), Αδαμάκης (83’ Βακιρτζής).

     

    ΠΟ Τρίγλιας (Κώστας Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Σενγκέρκης, Παπαστειανός Α. Σγούρης (63’ Τσακμάκης), Παπαστεριανός, Ζγκούρι (77’ Καλαϊτζίδης, Δούρης Τότσκα (83’ Μπρίτο), Σαρβανίδης (77’ Κεχαγιάς), Ποζατζίδης (63’ Ευθυμιάδης).

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Στις 14 Απριλίου η Καβάλα πήγε στη Χαλκιδική με τέσσερις νίκες στο ξεκίνημα, αλλά ηττήθηκε από τον ΠΟ Τρίγλιας με (3-2) (2’ αυτογκόλ Κολλαράς, 36’ σουτ Τότσκα, 54’ φάουλ Σεγκιέργκης – 23’ αυτογκόλ Ποζατζίδης, 77’ φάουλ Ορφανίδης) σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, όπου μάλιστα έχασε και πέναλτι. Η Τρίγλια νίκησε με αυτογκόλ στο 90’ το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα της με το Θεσπρωτό και πήρε βαθμολογική ανάσα. Είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα, που δεν έχει χάσει μέσα και δεν έχει νικήσει έξω.

     

    Football League-βόρειος όμιλος

    Τα αποτελέσματα-14η αγωνιστική

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που έγιναν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Football League είναι τα εξής:

     

    Πιερικός – Απόλλων Πόντου 3-0

    ΑΕΠ Κοζάνης – Θεσπρωτός 1-1

    Ολυμπιακός Β. –Αλμωπός Αριδαίας 2-0

    Καβάλα – ΠΟ Τρίγλιας 3-1

    Βέροια  – Πανσερραϊκός 1-0

     

    Football League-βόρειος όμιλος

    Η βαθμολογία-14η αγωνιστική

    Καβάλα 31 (28-10)

    Βέροια 31 (17-2)

    Πανσερραϊκός 28 (17-7)

    Πιερικός 22 (17-16)

    Ολυμπιακός Βόλου 19 (13-11)

    ΠΟ Τρίγλιας 15 (9-13)

    Αλμωπός Αριδαίας 14 (11-16)

    Θεσπρωτός 12 (9-15)

    Απόλλων Πόντου 11 (9-20)

    ΑΕΠ Κοζάνης 5 (5-26)

    *** Να θυμίσουμε ότι ο Α.Ο.Κ. και ο Θεσπρωτός έχουν από ένα ματς λιγότερο και η συγκεκριμένη αναμέτρηση ορίστηκε να διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

     

    Football League-βόρειος όμιλος

    Η ερχόμενη-15η αγωνιστική

    Σημαντικά τα παιχνίδια θα γίνουν για την 15η αγωνιστική του βορείου ομίλου της Football League που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Ιουνίου, αυτά είναι τα εξής:

     

    Θεσπρωτός – Βέροια

    ΑΕΠ Κοζάνης –Καβάλα

    Ολυμπιακός Βόλου – Πανσερραϊκός

    ΠΟ Τρίγλιας – Πιερικός

    Απόλλων Πόντου – Αλμωπός Αριδαίας

     

    Comments are closed.