Bookmarks

    Αποφασιστικός, πολύ ουσιαστικός, με ωριμότητα, ψυχή, μεγάλη διάθεση και κυρίως γνωρίζοντας τι έπρεπε να κάνει, ο Α.Ο.Κ. ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο του Αλμωπού Αρίδαίας με σκορ (2-1) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί της ανόδου από τον βόρειο όμιλο της Football League.

     

     

    Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη πήρε εύκολα αυτό που ήθελε, με την απλότητα της, δείχνοντας ένα αξιοπρόσεκτο αγωνιστικό πρόσωπο, έδειξε πίστη σε αυτό που έκαναν οι παίκτες του και το ευχάριστο είναι ότι ο Α.Ο.Κ. ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις  για τον βόρειο όμιλο της Football League με τον καλύτερο τρόπο, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού  πίνακα και μάλιστα με τις καλύτερες προοπτικές για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

     

    Δίψα για διάκριση

    Ο Α.Ο.Κ. στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων δείχνοντας με αποφασιστικό τρόπο τις προθέσεις τους για την κατάκτησης της νίκης. Η καλή κυκλοφορία των κινήσεων, οι επιλογές στον χώρο της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης, η ωριμότητα και η διάθεση που διέκρινε άπαντες στο «στρατόπεδο» των «Αργοναυτών» και βέβαια η δίψα για διάκριση, αποτέλεσαν τα βασικότερα «όπλα» της ομάδας του Κώστα Ανυφαντάκη στην προσπάθεια της να πάρει ένα ακόμη «τρίποντο», απειλώντας αισθητά την εστία του Αλμωπού. Σε  ένα παιχνίδι, μονόλογο για την ομάδα της Καβάλας. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η τεχνική ηγεσία της ομάδας της Καβάλας, αφενός έμεινε ευχαριστημένη από το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες της και αφετέρου έβγαλε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.   Τελικά η νίκη ήρθε πολύ φυσιολογικά για τον Α.Ο.Κ. κόντρα στον Αλμωπό Αριδαίας ο οποίος σε λίγες ημέρες θα κληθεί στις Σέρρες να βγάλει σε πέρας ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον φιλόδοξο Πανσερραϊκό.

    Το χρονικό του παιχνιδιού

    Στο 2’ της αναμέτρησης το επικίνδυνο σουτ του Μάνιου με σταθερότητα μπλόκαρε την μπάλα ο Κυρίτσης και στο 15’ από την παράλληλη σέντρα του Κόκκορη, με πλασέ ο Αδαμάκης έγραψε το (1-0). Στο 17’ ο Γαβριηλίδης μέσα από την περιοχή του Αλμωπού με γυριστό σουτ και αφού πρώτα βρήκε το κάθετο δοκάρι, διαμόρφωσε το (2-0). Στο 69’ του αγώνα το ψηλοκρεμαστό σουτ του Αδαμάκη έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και στο 76’ την ίδια τύχη είχε το σουτ από τον Γκαλιέγκο. Μεγάλη φάση για τον Α.Ο.Κ. στο 80’ όταν το δυνατό σουτ από τον Ορφανίδη έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 89’ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε (2-1) με το γκολ του Λουσέρο ενώ ο βοηθός υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ αλλά το γκολ μέτρησε ο διαιτητής.

     

     Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον Αλμωπό Αριδαίας ήταν ο Σταύρος Τσιμεντερίδης από την ΕΠΣ Κοζάνης μτην ΕΠΣ Γρεβενών και τον Αλέξανδρο Μπαλιάκα από την ΕΠΣ Κοζάνης και τέλος 4ος διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης της ΕΠΣ Ξάνθης. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες  ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

     

    Καβάλα Κώστας Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Κολλαράς, Στίκας (84’ Τενεκές), Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης (73’ Κόκκορης), Θωμαΐδης, (84’ Παπαδόπουλος), Κολλάς (65’ Κέρθι), Ορφανίδης, Αδαμάκης.

     

    Αλμωπός Αριδαίας (Γιώργος Τυριακίδης): Μένιος, Κοζάκης  (58’ Μανίσογλου), Κουρούπης, Μάνιος (46’ Ρουσέρο), Ρογγότης (46’ Τούφας), Γκαλιέγκος, Μουτζούρης, Ασλαμπάλογλου, Κολτσίδας (80’ Μεντής), Πέττας (80 Αμαραντίδης), Λόμπα.

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    ***Δύο ήταν τα προβλήματα σε αγωνιστικό επίπεδο για τον προπονητή του Α.Ο.Κ. Κώστα Ανυφαντάκη με τον Αλμωπό Αρδαίας αφού απουσίασαν οι Νίκος Βαλαβανόπουλος και Ραφαήλ Γιαλαμίδης οι οποίοι είναι τραυματίες και εκείνο το οποίο πρέπει να τονιστεί είναι το ότι από την ιατρική ομάδα της ομάδας της Καβάλας γίνονται προσπάθειες προκειμένου να αποθεραπευτούν  άμεσα και να είναι έτοιμοι για το εκτός έδρας ντέρμπι που ακολουθεί μέσα στις Σέρρες.

    *** Το μεγάλο ντέρμπι του Α.Ο.Κ. μέσα στον Πανσερραϊκό που παρουσιάζει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 8 Μαΐου στις 14:45 το απόγευμα και ζωντανά θα μεταδοθεί από την ΕΤ 3. Αναμέτρηση η οποία να σημειώσουμε ότι θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων λόγω της πανδημίας.

     

    Football League-βόρειος όμιλος

    Τα αποτελέσματα-9η αγωνιστική

    Έπεσε η αυλαία του 1ου γύρου στον βόρειο όμιλο της Football League και συνοπτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 9ης αγωνιστικής, είναι τα εξής:

    Απόλλων Πόντου – AEP Koζάνης 3-0

    Βέροια – ΠΟ Τρίγλιας 0-0

    Καβάλα – Αλμωπός Αριδαίας 2-1

    Πιερικός – Ολυμπιακός Βόλου 1-1

    Πανσερραïκός – Θεσπρωτός Αναβολή

     

    Football League-βόρειος όμιλος

    Η βαθμολογία-9η αγωνιστική

    Καβάλα 22 (19-7)

    Βέροια 20 (11-2)

    Πανσερραϊκός 19 (13-2)

    Πιερικός 13 (10-9)

    Ολυμπιακός Βόλου 13 (8-8)

    Θεσπρωτός 11 (6-7)

    ΠΟ Τρίγλιας 9 (4-6)

    Αλμωπός Αριδαίας 6 (7-13)

    Απόλλων Πόντου 5 (6-13)

    ΑΕΠ Κοζάνης 2 (4-21)

     

    Football League-βόρειος όμιλος

    Η ερχόμενη-10η αγωνιστική

    Θεσπρωτός-Απόλλων Πόντου

    ΑΕΠ Κοζάνης-Βέροια

    Πανσερραϊκός-Καβάλα

    ΠΟ Τρίγλιας-Ολυμπιακός Βόλου

    Αλμωπός Αριδαίας-Πιερικός

     

     

    Comments are closed.