Bookmarks

    Ο Απόλλων Πόντου έβαλε δύσκολα στον Α.Ο.Κ. στην αναμέτρηση που έγινε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Football League και τελικά η ζημιά έγινε αφού η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη γνώρισε ανέλπιστη ήττα με (0-1).

     

    Μία ήττα πολύ άδικη για τον Α.Ο.Κ. οποίος εκτός από τις κλασικές ευκαιρίες που έχασε, απώλεσε και δύο πέναλτι.

     

    Σοβαρός  και άστοχος

    Ο Α.Ο.Κ. παρά το γρήγορο γκολ που δέχθηκε, στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού κόντρα στον Απόλλων Πόντου που ήταν μαχητικός, διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν   δημιουργικός αλλά και πολύ άστοχος. Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη από την αρχή είχαν την υπεροχή και επιθετικούς προσανατολισμούς, δείχνοντας τις προθέσεις τους για την κατάκτησης της νίκης, παρά το άγχος που τους διέκρινε. Η κυκλοφορία των κινήσεων επηρεάστηκε  από την νευρικότητα αλλά παρόλα αυτά ο Α.Ο.Κ. έχασε πολλές ευκαιρίες και δύο πέναλτι, απειλώντας σε μεγάλο βαθμό την εστία του Απόλλωνα ο οποίος ταξίδεψε στην Καβάλα με 15 παίκτες στην αποστολή του. Το βέβαιο πάντως είναι ότι η τεχνική ηγεσία της ομάδας της Καβάλας, αφενός έμεινε ικανοποιημένη από το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες της και αφετέρου έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο τα οποία θα βοηθήσουν τον Κώστα Ανυφαντάκη για να σχεδιάσει τα πλάνα του για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πιερικό και το μόνο σίγουρο είναι ότι η ήττα από τον Απόλλων Πόντου θα πρέπει να ξεχαστεί το γρηγορότερο.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Στο 3’ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού όταν ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι αφού η μπάλα βρήκε το χέρι του Γαβριηλίδη μέσα στην περιοχή της Καβάλας και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Καλογέρης διαμόρφωσε το (0-1). Στο 17’ από καλή θέση ο Κόκκορης έπιασε σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και στο 30’ ο Α.Ο.Κ. κέρδισε πέναλτι όταν αυτήν την φορά η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού του Απόλλωνα στην περιοχή των φιλοξενούμενων αλλά στην εκτέλεση του Ορφανίδη, ο Πολίτης απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 32’ ο Πολίτης εξουδετέρωσε με αποτελεσματικό τρόπο το σουτ του Κολλά στην τελευταία φάση του α’ ημιχρόνου. Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 46’ μόνος ο Κολλάς έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ σε μία σπουδαία φάση για τον Α.Ο.Κ. και στο 60’ νέο σουτ από τον Γαβριηλίδη από κοντά μπλόκαρε ο Πολίτης. Μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 82’ ο Απόλλων  Πόντου όταν σε μία αντεπίθεση, ο Δεινόπαπας με διαγώνιο σουτ μόνος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 88’ ο Α.Ο.Κ. κέρδισε νέο πέναλτι στην ανατροπή του Βαλαβανόπουλου, το εκτέλεσε ο Κολλάς αλλά και πάλι ο Πολίτης έδιωξε την μπάλα και εξελίχθηκε σε μεγάλο ήρωα.

     

    Οι συνθέσειτων δύο ομάδων

    Στο εντός έδρας παιχνίδι που έδωσε ο Α.Ο.Κ. με τον Απόλλων Πόντου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», διαιτητής ήταν ο Γεώργιος Τακίδης από την ΕΠΣ Κιλκίς με βοηθούς τους, Κωνσταντίνο Στάικο από την ΕΠΣ Λάρισα και Δημήτριο Κηλικιώτη από την ΕΠΣ Ξάνθης και 4ος διαιτητής ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης της ΕΠΣ Ξάνθης. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Κολλαράς (63 ’Γιαλαμούδης), Στίκας, Τενεκές (63’ Βαλαβανόπουλος), Γαβριηλίδης (90’ Παπαδόπουλος), Κόκκορης, Κέρθι (74’ Θωμαϊδης), Ορφανίδης, Αδαμάκης (74’ Βακιρτζής).

     

    Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Δαλανόπουλος, Νύκταρης (75’ Φράγκος), Βαφειάδης, Μουρατίδης, Δεινόπαπας, Τουρσίδης, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Παναγιώτου (98’ Χατζηαθανασίου), Λαμπίρης.

     

    Football League-βόρειος όμιλος

    Τα αποτελέσματα-12η αγωνιστική

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που έγιναν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Football League είναι τα εξής:

    Καβάλα  – Απόλλων Πόντου 0-1

    Βέροια– Ολυμπιακός Βόλου 3-0

    Θεσπρωτός – Πιερικς  0-2

    ΑΕΠ Κοζάνης – Αλμωπός Αριδαίας 0-0

    Πανσερραϊκός – ΠΟ Τρίγλιας 1-0

     

    Football League-βόρειος όμιλος

    Η βαθμολογία-12η αγωνιστική

    Βέροια 27 (16-2)

    Καβάλα 25 (33-9)

    Πανσερραϊκός 22 (15-6)

    Ολυμπιακός Βόλου 16 (11-11)

    Πιερικός 19 (14-14)

    ΠΟ Τρίγλιας 12 (6-9)

    Θεσπρωτός 11 (6-9)

    Αλμωπός Αριδαίας 13 (1-14)

    Απόλλων Πόντου 8 (7-16)

    ΑΕΠ Κοζάνης 4 (4-24)

     

    Football League-βόρειος όμιλος

    Η ερχόμενη-13η αγωνιστική

    Την Κυριακή 23 Μαΐου θα διεξαχθεί η 13η αγωνιστική του βορείου ομίλου της Football League που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και οι αναμετρήσεις που θα γίνουν είναι οι εξής:

     

    ΠΟ Τρίγλιας – Θεσπρωτός

    Αλμωπός Αριδαίας  – Βέροια

    Πιερικός – Καβάλα

    Απόλλων Πόντου – Ολυμπιακός Βόλου

    Πανσερραϊκός  – ΑΕΠ Κοζάνης

     


    Comments are closed.