Bookmarks

    Μέσα σε ένα πεντάλεπτο στην αρχή του β’ ημιχρόνου ο Α.Ο.Κ. καθάρισε το παιχνίδι με τον Πιερικό στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και δικαιότατα έφτασε την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης με (3-0) πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

     

    Ήταν  η 4η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη η οποία κυριάρχησε στο β’ ημίχρονο, ανέβασε αισθητά την απόδοση της και με την αποτελεσματικότητα που την διέκρινε πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League. Δεν είναι υπερβολή μάλιστα αν τονίσουμε ότι στην επανάληψη του ματς με τον Πιερικό, ο Α.Ο.Κ. ήταν εκπληκτικός, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους και με τη νίκη που πέτυχε «σκόρπισε» πολλά χαμόγελα στους φιλάθλους του που παρακολούθησαν την αναμέτρηση από την τηλεόραση. Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι από την άλλη πλευρά ο Πιερικός έδειξε ότι διαθέτει μία πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα που είχε αρχή και τέλος. Η ομάδα της Κατερίνης που άφησε καλές εντυπώσεις κυρίως στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα διάστημα στο οποίο είχε καλή κυκλοφορία των κινήσεων και έχασε κάποιες ευκαιρίες ενώ στην επανάληψη η ομάδα  της Κατερίνης ήταν ακίνδυνη. Συμπερασματικά να αναφέρουμε ότι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με δύναμη και πάθος και από τις δύο ομάδες οι οποίες δεν κλείστηκαν στα καρέ τους αλλά αντίθετα έπαιξαν καλό και ανοιχτό ποδόσφαιρο.

     

    Το χρονικό του αγώνα

    Στο 7’ του παιχνιδιού είχαμε την πρώτη καλή ευκαιρία από τον Πιερικό όταν ο Ιντζόγλου έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κυρίτση και στο 17’ το σουτ του Ιντζόγλου μέσα από την αντίπαλη μικρή περιοχή αλλά μπλόκαρε την μπάλα ο γκολκίπερ της Καβάλας. Ο Α.Ο.Κ. αντέδρασε στο 25’ που απείλησε με τον Βαλαβανόπουλο του σουτ του  οποίου από καλή θέση έδιωξαν οι αμυντικοί του Πιερικού. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι στο 28’ με τον Δεμιρτζόγλου να πιάνει σουτ από πλάγια θέση και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ και στο 37’ είχαμε την καλύτερη φάση για τον Α.Ο.Κ. όταν το σουτ του Παπαδόπουλου εξουδετέρωσε δύσκολα με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Πιερκού, Αλεξιάδης. Στα πέντε πρώτα λεπτά της επανάληψης άλλαξαν θεαματικά τα δεδομένα της αναμέτρησης. Στο 47’ ο Α.Ο.Κ. ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ όταν ο Αδαμάκης με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πιερικού και έγραψε το (1-0). Στο 49’ η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη διπλασίασε τα τέρματα της όταν από την εκτέλεση φάουλ του Ορφανίδη ο Στίκας με καρφωτή κεφαλιά και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Πιερικού έγραψε το (2-0). Στο 54’ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο όταν ο Γιαλαμίδης ως τελευταίος παίκτης στην άμυνα του Πιερικού ανέτρεψε τον Κόκκορη και είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Στο 64’ ο Α.Ο.Κ. έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμη γκολ όταν από την πάσα του Αδαμάκη, ο Ορφανίδης από το ύψος της μικρής περιοχής του Πιερικού έπιασε σουτ αλλά πάνω στην γραμμή ο Μακρής έδιωξε την μπάλα. Η νίκη για την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στο 85’ όταν ο Αδαμάκης με υποδειγματικό πλασέ διαμόρφωσε το (3-0) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για τους γηπεδούχους.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον Πιερικό ήταν ο Χρήστος Κακουλίδης της Ε.Π.Σ. Θράκης και βοηθοί του ήταν οι Θανάσης Καραγιάννης (Ε.Π.Σ. Θράκης)-Παναγιώτης Κουβαλάκης (Ε.Π.Σ. Δράμας). Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίσθηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης):  Kυρίτσης, Καζαντζίδης, Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης (57’ Κέρθι), Θωμαϊδης (81’ Βακιρτζής), Βαλαβανόπουλος, (73’ Μελισσόπουλος) Ορφανίδης (73’ Γεωργακόπουλος), Παπαδόπουλος (46’ Αδαμάκης).

     

    Πιερικός (Μ. Παναγιώτου-Ν. Θεοδοσιάδης): Αλεξιάδης, Τοπαλίδης (59’ Κανταρτζής), Χάρτσιας,    Γιιαλαμίδης, Αποστολόπουλος, Μακρής, Παπαδόπουλος, Ιντζόγλου (74’  Ίτσιος). Κυβελίδης (74’ Μηλιώτης), Γκατζολάρι (87’ Τακίδης), Δεμιρτζόγλου (59’ Μπολί),

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Ιδανικές πέρα για πέρα ήταν οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αφού η μέρα ήταν ηλιόλουστη.

    *** Κατά τη διάρκεια του 90λεπτου η ομάδα της Καβάλας κέρδισε τρία (3) κόρνερ και ο Πιερικός δύο (2) κόρνερ.

    *** Κίτρινη κάρτα από πλευράς του Α.Ο.Κ. δεν είδε κανένας παίκτης του ενώ από τον Πιερικό κιτρινίστηκαν οι Τοπαλίδης, Κυβελίδης, Παπαδόπουλος.

    *** Το παιχνίδι που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΤ3 σε περιγραφή του Γιώργου Τραπεζανίδη ενώ φιλοξενήθηκαν αρκετές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και των δύο ομάδων.

    *** Ένα (1) λεπτό ήταν ο πρόσθετος χρόνος των καθυστερήσεων στο α’ ημίχρονο ενώ στην επανάληψη είχαμε τρία (3) των καθυστερήσεων.

    *** Ανάμεσα στους λίγους θεατές στις κερκίδες  του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» ήταν και ο Δήμαρχος Κατερίνης και πρώην πρωταθλητής του μήκους, Κώστας Κουκοδήμος.

     

    Τα αποτελέσματα – 4η αγωνιστική

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Football League, στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το Σάββατο (10/4) , είναι τα εξής:

    Θεσπρωτός – ΠΟ Τρίγλιας 0-0

    Βέροια – Αλμωπός Αριδαίας 2-0

    Καβάλα – Πιερικός 3-0

    Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Πόντου 1-0

    ΑΕΠ Κοζάνης – Πανσερραϊκός 0-2

    Comments are closed.