Bookmarks

    Στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής μέσα στο Βόλο ο ψυχωμένος Α.Ο.Κ. που είχε άριστη τακτική, έκανε πάρτι και πήρε εντυπωσιακή νίκη με (1-3), στο πλαίσιο της εμβόλιμης 8ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα του βορείου ομίλου της Football League, που διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Νεάπολης.

    Ο Α.Ο.Κ. ήταν χάρμα οφθαλμών και παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, με την «πλάτη στον τοίχο» οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη στην συνέχεια πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση και με την αποτελεσματικότητα που τους διέκρινε στο τέλος πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη-τίτλου.

    Ντέρμπι με πολύ πλούσιο θέαμα

    Το ντέρμπι να τονίσουμε ότι ήταν ανοιχτό με πλούσιο θέαμα και φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες και αυτό γιατί Ολυμπιακός Βόλου και Α.Ο.Κ. είχαν επιθετικούς προσανατολισμούς, δεν κλείστηκαν στα καρέ τους, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, οι παίκτες της έδειξαν ότι διέθεταν πολλά και ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα. Είχε πολύ καλή κυκλοφορία των κινήσεων, οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. έπαιξαν με πάθος, δύναμη και αυτοπεποίθηση και η ουσία με την οποία αγωνίστηκαν, τους οδήγησαν στο να πάρει μία υπερ. Πολύτιμη, σπουδαία και παλικαρίσιά νίκη από κάθε πλευρά, σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης στο δημοτικό στάδιο Νεάπολης Βόλου, σημειώθηκε στο όταν Στο 13’ όταν ο Παπαδημητρίου με σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κυρίτση, γράφοντας το (1-0). Στο 16’ ο Γιαλαμούδης θα κοντράρει το σουτ από καλή θέση του Βουκελάτου, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ και στο 26’ είχαμε μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Α.Ο.Κ. όταν το σουτ του Γαβρηιλίδη θα καταλήξει στα χέρια του Ξενοδόχοφ, αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Βουκελάτου. Όμως στο 28’ η ομάδα της Καβάλας μετά από μία οργανωμένη επίθεση θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια με πλασέ του Κόκκορη που έγραψε το (1-1), μετά από πάσα του Κολλά. Στο 42 είχαμε νέα καλή φάση για τους «Αργοναύτες» όταν ο Αγρόδημος θα σώσει την εστία του, πριν η μπάλα φτάσει στον Κολλά που θα είχε εύκολο έργο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Βόλου. Στις καθυστερήσεις του α’ ημίχρονου ο Α.Ο.Κ. απείλησε με μία μεγάλη ευκαιρία που έχασε όταν το σουτ του Ορφανίδη από θέση βολής, έβγαλε σωτήρια ο Ξενοδόχοφ. Στο 57’ ο Α.Ο.Κ. έφερε το ματς «τούμπα» με σκόρερ τον Αδαμάκη ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ, διαμόρφωσε σε έξαλλους πανηγυρισμούς το (1-2). Το πάρτι του Α.Ο.Κ. μέσα στον Βόλο συνεχίστηκε στο 68’ όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ, με καρφωτή κεφαλιά ο Στίκας έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Α.Ο.Κ., γράφοντας το (1-3). Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Καβάλας είχαμε και στο 85’ όταν από θέση βολής με σουτ ο Γαβριηλίδης έστειλε η μπάλα λίγο άουτ

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα ήταν ο Παναγιώτης Καδδάς από την Ε.Π.Σ. Αχαΐας, με βοηθούς τους Βασίλειο Καλυβά από την Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας και Αντώνιο Κάλλη από την Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής. ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Λάμπρος Μπεκιάρης από την Ε.Π.Σ. Καρδίτσας. Χρέη παρατηρητή διαιτησίας ανατέθηκαν στον Γιώργο Λιόλιο, ο οποίος ανήκει στην Ε.Π.Σ. Λάρισας. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Ολυμπιακός Βόλου (Στέφανος Ξηροφώτος): Ξενοδόχοβ, Γραικός (9’ λτ Παπακώστας), Μπουτζίκος (36’ Νικλητσιώτης), Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Κόλα (62’ Γκιοατά), Αγρόδημος, Βουκελάτος, Παπαδημητρίου, Ερρέρα, Μ. Τσαγκαλίδης.

    Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης (88′ Γεωργακόπουλος), Γιαλαμούδης (51′ Κολλάρας), Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης (64′ Κέρθι), Θωμαΐδης, Κολλάς, Ορφανίδης, Αδαμάκης (88′ Τενεκές).

    Football League-βόρειος όμιλος

    Τα αποτελέσματα-8η αγωνιστική

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της εμβόλιμης 8ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα του βορείου ομίλου της Football League είναι τα εξής:

    Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός 0-3

    Ολυμπιακός Βόλου – Καβάλα 1-3

    Πιερικός – Βέροια 0-1

    Αλμωπός Αριδαίας – Θεσπρωτός 0-0

    ΑΕΠ Κοζάνης – ΠΟ Τρίγλιας 0-0

    Football League-βόρειος όμιλος

    Η βαθμολογία-8η αγωνιστική

    Καβάλα 19 (17-6)

    Πανσερραϊκός 19 (13-2)

    Βέροια 19 (11-2)

    Πιερικός 13 (9-8)

    Ολυμπιακός Βόλου 12 (7-7)

    Θεσπρωτός 11 (-7)

    Π.Ο Τρίγλιας 8 (4-6)

    Αλμωπός Αριδαίας 7 (6-11)

    Απόλλων Πόντου 2 (3-13)

    ΑΕΠ Κοζάνης 2 (4-18)

     

    Football League-βόρειος όμιλος

    Η ερχόμενη-9η αγωνιστική

    Πέφτει την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μάϊου η αυλαία του 1ου γύρου στον βόρειο όμιλο της Football League και συνοπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις:

     

    Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός

    Βέροια – ΠΟ Τρίγλιας

    Καβάλα – Αλμωπός Αριδαίας

    Πιερικός – Ολυμπιακός Βόλου

    Πανσερραïκός – Θεσπρωτός

    Comments are closed.