Bookmarks

    Ο Ολυμπιακός Βυποδέχθηκε την Ελευθερούπολη για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών και η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου αν και το πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της έχασε τελικά με 78-62.

     

    Το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, με πολλές και δυνατές μονομαχίες κάτω και από τα δύο καλάθια και με τις δύο ομάδες να δίνουν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη. Είναι γεγονός η αναμέτρηση έμοιαζε σαν έναν μεγάλο τελικό και οι δύο αντίπαλοι ήταν διαρκώς πολύ κοντά στο σκορ. Οι παίκτες του Κυριάκου Παπαδόπουλου με βάση την εικόνα του παιχνιδιού και σε όλη τη διάρκεια του, έδειξαν τεράστια ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα, έπαιξαν με αποφασιστικότητα και πάθος αλλά την τελευταία κουβέντα τελικά στην κατάκτηση της νίκης είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι ανεβάζοντας την απόδοση τους στο 4ο δεκάλεπτο πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

     

    Πήγαιναν συνέχεια μαζί στο σκορ

    Η ομάδα της Ελευθερούπολης ξεκίνησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο το παιχνίδι και η άνεση της στο να φτάνει με ευκολία στο αντίπαλο καλάθι ήταν χαρακτηριστική. Δείγμα της ανωτερότητας αποτέλεσε το ότι στο 4’ ο ΓΣΕ ήταν μπροστά στο σκορ με 4-13 δείχνοντας από νωρίς οι παίκτες του, τις διαθέσεις τους. Ο Ολυμπιακός μείωσε στο 6’ και καλάθι τριών πόντων σε 7-13 και στο 8’ οι γηπεδούχοι μείωσαν ακόμη περισσότερο αφού το σκορ έγινε 12-15 και όλα άρχιζαν σχεδόν από την αρχή. Τελικά η 1ης περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του  να Κυριάκου Παπαδόπουλου να είναι μπροστά στο σκορ με έναν πόντο και το σκορ να είναι 18-19. Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη και αυτό ήταν ολοκάθαρο και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μάλιστα στο 13’ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 22-22 σε ένα παιχνίδι το οποίο για τα καλά είχε πάρει «φωτιά» και ο Ολυμπιακός που ανέβαζε ρυθμούς στο 14’ του παιχνιδιού πέρασε μπροστά σ, στο σκορ με 24-23 και στα μισά του 2ου δεκάλεπτου με 27-25. Στο16’ ο ΓΣΕ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με 27-27 και οι ισορροπίες ήταν πολύ λεπτές. Οι δύο ομάδες και στα επόμενα λεπτά του δεύτερου δεκάλεπτου πήγαιναν κοντά στο σκορ, στο 18’ είχαμε νέα ισοπαλία με 31-31 και το 2ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Ελευθερούπολης να προηγείται με τρεις πόντους (32-35). Πολύ καλό και ανοιχτό παιχνίδι έγινε και στο 3ο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ καλό μπάσκετ. Στο 22’ το σκορ έγινε 34-37 και στο 24’ η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου συνέχισε να είναι μπροστά στο σκορ με 37-41, συνεχίζοντας να παίζει καλό και ποιοτικό μπάσκετ. Λίγο μετά τα μέσα του 2ου δεκάλεπτου ο ΓΣΕ συνέχιζε να είναι μπροστά με 39-50, ο Ολυμπιακός όμως αντέδρασε με αποτελεσματικό τρόπο και η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Ελευθερούπολης να προηγείται με μία διαφορά ενός μόλις πόντου, δηλαδή με 51-52. Όπως αναμένονταν στα τελευταία 10 λεπτά το παιχνίδι είχε δραματικό χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να εξαντλούν όλα τα αγωνιστικά τους αποθέματα για την κατάκτηση της νίκης. Ο Ολυμπιακός όμως στην 4η περίοδο που είχε περισσότερες λύσεις στην επίθεση και κυρίως στα σουτ 3 πόντων προηγήθηκε στο 36’ με 69-60 βάζοντας τις βάσεις για να πάρει τη νίκη την οποία κατέκτησε τελικά με 78-62.

    Διαιτητές: Παντελίδης-Κατραχούρας-Χαλαμπαλάκης
    Δεκάλεπτα: 18-19, 32-35, 51-52, 78-62
    Ολυμπιακός (Τσαλδάρης): Παπαδιονυσίου 17 (2), Κουρτίδης, Νικολαΐδης 15 (2/10 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη), Κολοβέρος 5 (1 τρίποντο, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Τσόχλας 9 (2), Σκουλίδας 12 (4/8 τρίποντα), Κάδρας, Χρηστίδης 10 (8 ριμπάουντ), Οικονομόπουλος, Τσάμης, Μελισσαράτος 10 (9 ριμπάουντ).
    Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Τσιλούλης 14 (1 τρίποντο, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Τσουμάνης 5, Ράπτης 14, Σταμπουλής 2, Ερμείδης 7 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Δημάκος 11 (7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Χάλαρης 9 (3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο), Σιγκούνας, Νίκου (0/5 σουτ, 5 ασίστ).

     

    ΓΣΕ: Ευχαριστήρια ανακοίνωση

    για το κλειστό του Αντιρρίου

    Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού Δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ευχαρίστησε τον Δήμο Ναυπακτίας για την παραχώρηση του κλειστού Αντιρρίου στην ομάδα της Ελευθερούπολης για να κάνει προπόνηση πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

    Στη Ναύπακτο διέμεινε μετά το τέλος του σαββατιάτικου αγώνα με τον Οίακα η Ελευθερούπολη, προκειμένου να αποφύγει το νέο μεγάλο ταξίδι από την Καβάλα στην Αθήνα, για τον εξ αναβολής αγώνα με τον Ολυμπιακό.. Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου έκανε μάλιστα προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο Αντιρρίου, μετά τη διευκόλυνση που της έκανε ο Δήμος Ναυπακτίας. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού Δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, εξέδωσε γι αυτό το λόγο ευχαριστήρια ανακοίνωση, με αποδέκτη τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Τσουκαλά.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    «Εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ναυπακτίας και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών υποθέσεων κ. Τσουκαλά Κωνσταντίνο, για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου Αντιρρίου και τις διευκολύνσεις που παρείχε στην ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης (ΓΣΕ) ούτως ώστε αυτή να συνεχίσει απρόσκοπτα την προετοιμασία της ενόψει του δύσκολου αγώνα της 21η Απριλίου 2021 με τον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορία Μπάσκετ.

     

    Μποσμπότης Χρήστος

    Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

    Αθλητισμού Δήμου Παγγαίου».

     

    Comments are closed.