Bookmarks

    Ο Καβαλιώτης βοηθός του προπονητή Κώστα Ανυφαντάκη στον πάγκο του Α.Ο.Κ. και πρώην τεχνικός του Βύρωνα Καβάλας, Γιώργος Αγγελίδης μίλησε στο Soccerpractor για την κατάσταση που επικρατεί στην Football League με το lockdown που επικρατεί αλλά και τους στόχους της ομάδας του στο νέο πρωτάθλημα.

     

    Αναλυτικά  οι δηλώσεις του όπως παρουσιάζονται στο soccerpractor.blogspot.com.

     

    «Τηρούμε τα μέτρα που μας επέβαλαν οι αρμόδιοι. Πειθαρχούμε με προσοχή στις ιδιαίτερες καταστάσεις για όλους και στις οδηγίες των ειδικών και μένουμε όσο μπορούμε στα σπίτια μας, για να το ξεπεράσουμε χωρίς κίνδυνο. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με την υγεία μας, μόνο παράλογο δεν είναι να κάνουμε λίγο πίσω για άλλα ζητήματα, όπως ο αθλητισμός και τα επαγγελματικά. Προέχει η υγεία και η ασφάλεια, η δική μας και των συνανθρώπων μας. Αφού ξεκίνησαν προπονήσεις στη Σούπερ Λιγκ 2, θεωρώ βάσει λογικής ότι άμεσα έρχεται η σειρά μας. Λογικά δε θα αργήσουμε, θα έρθει η σειρά μας να πάρουμε το πράσινο φως των Λοιμωξιολόγων και της ΓΓΑ. Γύρω στα Χριστούγεννα λογικά θα μας αφήσουν και εμάς να αρχίσουμε ομαδικές προπονήσεις. Μετά θα χρειαστεί σχεδόν ένας μήνας, για να έρθουν οι παίκτες στην κατάσταση που θέλουμε, ώστε να ξεκινήσουμε τους αγώνες. Περί τα τέλη Γενάρη θεωρώ ότι θα έχουμε αρχίσει».

     

    Περί της

    επανεκκίνηση;  

    -«Στις προπονήσεις τηρούσαμε το πρωτόκολλο της διοργανώτριας, μέχρι να έρθει το λουκέτο και το lockdown. Είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε ξανά, μόλις αρχίσουν οι προπονήσεις. Όλες οι ομάδες είναι διατεθειμένες για αυτό, για να μπορέσουμε να αρχίσουμε ξανά. Πρέπει όμως να βρεθεί φόρμουλα και τρόπος για να βοηθηθούν οι επενδυτές και οι παράγοντες των ομάδων. Είναι ήρωες. Κρατούν ζωντανές ιστορικές ομάδες στην Ελλάδα, σε όλες τις κατηγορίες, κόντρα σε τεράστια προβλήματα και δυσκολίες. Είτε με επιχορήγηση, είτε με δωρεά των τεστ, πρέπει να έχουν βοήθειες, για να συνεχίσει να υπάρχει ο επαγγελματικός αθλητισμός και φυσικά δευτερευόντως και ο ερασιτεχνικός».

    Περί των

    στόχων

    -«Ήμασταν σε καλό σημείο ως ομάδα στην προετοιμασία, η οποία πάγωσε απότομα όμως, 1-2 εβδομάδες πριν αρχίσει στο πρωτάθλημα. Ίσως πήγε στράφι εκείνος ο σχεδιασμός τότε. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες, ότι θα επανέλθουμε γρήγορα στο ίδιο σημείο. Όταν φτάνεις εκεί που θες λίγο πριν τη σέντρα, έχεις ένα άγχος αν φτάσεις ξανά στο ίδιο σημείο μετά από μήνες και πόσο χρόνο θα χρειαστείς για να είσαι κοντά στο 100% και τα επιθυμητά στάνταρ της εποχής. Στόχος μας είναι να γίνει μεγάλη προσπάθεια τερματισμού στην πρώτη δυάδα, για να ανέβουμε κατηγορία. Οι βλέψεις είναι πρωταγωνιστικές και οφείλουμε να έχουμε υψηλούς στόχους ως Καβάλα, είναι καθήκον και χρέος μας. Ο όμιλος έχει ιστορικές και φιλόδοξες ομάδες, 5-6 θα παλέψουν για δυο πρώτες θέσεις από τις συνολικά 10. Εκτιμώ ότι θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, θα είναι και λίγες οι αγωνιστικές, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Κάθε απώλεια κοστίζει διπλά, κάθε ματς που φεύγει δε γυρνά και δεν υπάρχουν πολλά χρονικά περιθώρια να επανορθώσεις και να καλύψεις αλλού τις εκάστοτε απώλειες. Κάτι που ισχύει για όλους. Το όπλο είναι ότι διαθέτουμε ταλέντο και νεανικό ρόστερ, με φιλοδοξία, δίψα για διακρίσεις και ενθουσιασμό. Δεν υπάρχει κορεσμός, ενώ στα «συν» είναι ότι διαθέτουμε και πολλούς γηγενείς παίκτες. Πιστεύουμε στο υλικό και ποντάρουμε σε αυτό, από το οποίο βεβαίως δεν απουσιάζουν και έμπειρες μονάδες. Δεν είναι μεγάλο αριθμητικά το δυναμικό, αλλά είναι ικανό, «χτίζουμε» εκεί για να πετύχουμε το στόχο. Είμαστε μια δεμένη οικογένεια, με ενότητα, θετική ενέργεια και διάθεση σε προπονήσεις και αγώνες. Μια καλή παρέα με όρεξη για να πετύχει και πρωταρχικά για δουλειά».

    Για τον διαχωρισμό

    των κατηγοριών

    -«Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης στην οποία δεν διεξάγονται δυο επαγγελματικές κατηγορίες. Δε θα κρίνω εγώ αν είναι υπερβολικό ή όχι. Πάντως, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και πρέπει να είναι ενιαίο, με ολόιδιο τρόπο λειτουργίας και αντιμετώπισης των προβλημάτων, αλλά και από τους φορείς».

     

     

     

    15 Responses to “Ο Γιώργος Αγγελίδης για τον ΑΟΚ: «Στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην πρώτη 2άδα και να ανέβουμε κατηγορία»”