xerox
xerox

Σε μια δέσμη μέτρων – προτάσεων για να διευκολυνθούν οι ομάδες που μετέχουν στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατέληξαν οι εκπρόσωποι και των 16 ομάδων του 1ου ομίλου, που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

 

Τα αιτήματα, κυρίως οικονομικής διευκόλυνσης στην δύσκολη αυτή εποχή του κορονοϊού, με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχουν έσοδα από εισιτήρια και διαφημίσεις στα γήπεδα λόγω της απουσίας κόσμου, κωδικοποιήθηκαν σε ένα έγγραφο που νωρίς το πρωί της Τρίτης θα αποσταλεί στην ΕΠΟ. Η ομόφωνη απόφαση είναι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί η πλειοψηφία τουλάχιστον των αιτημάτων – προτάσεων των συλλόγων, να ληφθεί συλλογική απόφαση για ενδεχόμενες αντιδράσεις. Ωστόσο οι παράγοντες διευκρινίζουν ότι προσέρχονται στον διάλογο με την ΕΠΟ με θετική διάθεση.

Τα αιτήματα των 16 ομάδων, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι ομάδες του νομού Καβάλας, θα γνωστοποιηθούν επίσημα αφού γίνει η σχετική πρωτοκόλληση στην ΕΠΟ. Πρόεδρος της κοινής προσπάθειας εξελέγη ομόφωνα ο πρόεδρος του Αετού Οφρυνίου Νίκος Λαμπίδης, ο οποίος ανέλαβε και την πρωτοβουλία.

Πάντως κόντρα στην φημολογία που αναπτύχθηκε, δεν υπήρχε καμία πρόθεση από τις ομάδες να μην κατέβουν τα αγωνιστούν στα παιχνίδια τη πρεμιέρας. Άλλωστε στην ΕΠΟ θα δοθεί εύλογη προθεσμία για να απαντήσει στις προτάσεις, ίσως και ενός μήνα και αναλυτικά η επιστολή τους στην Ελληνική Ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι η εξής:

Η επιστολή στην Ε.Π.Ο.

-«Αγαπητοί κύριοι

Η πρωτοφανής υγειονομική και οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα µας και τον κόσμο ολόκληρο , όπως είναι φυσικό έχει πλήξει και το ποδόσφαιρο και ειδικότερα το ερασιτεχνικό και τις οµάδες της Γ ‘ Εθνικής λόγο των πολλών εξόδων λειτουργίας και διεξαγωγής των αγώνων που δυστυχώς έχουν φτάσει στα όρια επιβίωσης τους .

Γνωρίζουµε και γνωρίζετε , αφού πιστεύουµε ότι και εσείς έχετε περάσει από αυτό το µετερίζι , πως λειτουργούν αυτά τα σωµατεία . Κύριοι και βέβαια όλοι µας θελουµε την υγεία των παιδιών µας και όλων µας , προς θεού δεν είµαστε αντίθετοι στα οποία µέτρα λαµβάνονται για την πανδηµία αυτή . Δεν θα πούνε εµείς που πρέπει να υπάρξει «αποκλεισµός» αλλά επιτρέψτε µας να πιστεύουµε ότι ένα γήπεδο χωρητικότητας 500 ατόµων µε 50 – 100 άτοµα στην κερκίδα και τις ανάλογες αποστάσεις δεν µπορεί να γίνει εστία µετάδοσης του ιού .

Μετά από συνάντηση όλων των οµάδων του Α’ οµίλου της Γ’ Εθνικής που πραγµατοποιήσαµε εν όψιν της έναρξης του νέου πρωταθλήµατος και αφού συζητήθηκαν όλα τα οικονοµικά κυρίως προβλήµατα που θα προκύψουν µε την µη παρουσία φιλάθλων , θα σας παρακαλούσαµε να εξαντλήσετε κάθε όριο προκειµένου να συµβάλετε και εσείς σε ένα πρωτάθληµα που πρέπει να φτάσει στο τέλος του .

Παρακαλούµε λοιπόν :

1) Να εξαντλήσετε όλες τις δυνατότητες να γίνουν τα παιχνίδια µε την παρουσία των φιλάθλων ανάλογου χωρητικότητας γηπέδων και φυσικά µε την τήρηση των υγειονοµικών πρωτοκόλλων .

2) Αν αυτό δεν γίνει εφικτό ζητάµε να αναλάβει η οµοσπονδία τα εξοδολόγια διαιτησίας .

3) Ζητάνε ανεξάρτητου πως θα προκύψει η διεξαγωγή των αγώνων , την µείωση των εξόδων κατά 50 %

4) Ειδικά για το φετινό πρωτάθληµα ζητάµε να µην επιβάλλονται χρηµατικές ποινές για τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες .

5) Τέλος θα θέλαµε ο ορισµός των παρατηρητών διαιτησίας και αγώνα να γίνεται από κοντινούς νόµους ώστε να µην προκύπτουν µεγάλα έξοδα .

Αγαπητοί κύριοι,

Όσοι αγαπάµε το ποδόσφαιρο και ειδικά όλοι εµείς που το υπηρετούµε οφείλουµε να σταθούµε στο ύψος των περιστάσεων . Απευθυνόµαστε σε σας και σας καλούµε να πάρετε κάποιες αποφάσεις( αναγκαίες θα τις χαρακτηρίζαµε ) έστω ακόµα και τώρα . Σε διαφορετική περίπτωση οι πιθανότητες να αντέξουµε σε αυτόν τον δύσκολο οικονοµικά µαραθώνιο θα είναι µηδαµινές .

Κύριοι δεν ζητάµε « εµβόλιο» να µην πεθάνουµε … ζητάµε « φάρµακο» για να επιζήσουµε !!

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε εξ’ ολοκλήρου ή εν µέρη στα λογικά αιτήµατα µας σας στέλνουµε φιλικούς χαιρετισµούς:

Λαµπίδης Νικόλαος ( ΑΕΤΟΣ ΟΦΡΥΝΙΟΥ- Πρόεδρος επιτροπής )

Ζαµανόπουλος Ανέστης ( ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ)

Λογαράς Παναγιώτης ( F.C ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ )

Κατσαούνης Πόλυς (ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ )

Μπασδάνης Γιώργος ( ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΠΩΝ)

Κεραµάρης Δηµήτρης ( ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ )

Καιρης Κώστας ( ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ )

Κολιούµπας Αθανάσιος ( ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ )

Σπυριδάκης Γιώργος ( ΑΕ ΕΥΟΣΜΟΥ )

Ψυχουδάκης Δηµήτρης ( ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΣΟΥΠΟΛΗΣ )

Λαζαρίδης Κυριάκος ( Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΟΥ )

Ταρσενίδης Τάσος (ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ )

Μορτζάκος Χρήστος ( ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ )

Θεοχαρίδης Βασίλης ( ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΟΧΟΥ)

Ζαντόπουλος Γιάννης ( ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ )

Κοτόπουλος Ηλίας ( ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ)

Υ.Γ Υποσχόµαστε να ξεκινήσουµε το πρωτάθληµα και να αναµένουµε την οποία απάντηση µέχρι και την 3η αγωνιστική . Για ίσως περαιτέρω διευκρινίσεις είµαστε στην διάθεση σας».

 

Πρόεδρος επιτροπής Α’ οµίλου

ΛΑΜΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

 

Comments are closed.