Bookmarks

    Αποφάσεις για την έναρξη της νέας σεζόν στη Super League 2 ελήφθησαν την Τετάρτη (16/9) μέσω τηλεδιάσκεψης σε μία πολύ κρίσιμη συνεδρίαση

     

    Για την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 αποφάσισαν οι ομάδες μέσω τηλεδιάσκεψης στο σημερινό ΔΣ. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρώτη σέντρα θα δοθεί στις 24 Οκτωβρίου με 12 ομάδες όπως ορίζει η προκήρυξη μετά και τη σχετική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

    Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας, θα διεξαχθούν πλέι οφ (1-6) και πλέι άουτ (7-12).

    Η προκήρυξη προβλέπει ακόμα την απευθείας άνοδο δύο ομάδων στη Super League, αν και αυτό θα πρέπει να το δει η ΕΠΟ, τον υποβιβασμό δύο ομάδων και την άνοδο 4 ΠΑΕ από τη Football League.

    Αναφορικά με τον Πλατανιά που δεν δήλωσε συμμετοχή, στη διοργανώτρια θα περιμένουν έως την Πέμπτη (16/9) για να φανεί εάν και κατά πόσο υπάρχει καθυστέρηση στο παράβολο λόγω κατάθεσης από άλλη τράπεζα. Σε περίπτωση που δεν φανούν τα χρήματα σε 24 ώρες, τη θέση του στο πρωτάθλημα θα πάρει ο Διαγόρας.

    Παράλληλα, εάν κάποια ΠΑΕ δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, τότε η θέση θα καλυφθεί από ομάδα της Football League.

     

    Η ανακοίνωση της Super League 2 αναφέρει:

    -«Κατά τη σημερινή συνάντηση της Super League 2, το διοικητικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

    1. Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2020-21 και απεστάλη στην Ε.Π.Ο. προς τελική έγκριση.

    2. Η κλήρωση αυτού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020. Λόγω των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19 θα υπάρξει ενημέρωση για τη διαδικασία σε επόμενο έγγραφο.

    3. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 24 Οκτωβρίου 2020.

    4. Πρόταση του δ.σ. είναι ο προβιβασμός δυο (2) ομάδων στην Super League 1 και ο υποβιβασμός ισάριθμων (2) στην Football League.

    5. Το πρωτάθλημα της Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Θα προβιβαστούν τέσσερις (4) από την Football League».

     

    Από κει και πέρα το προεδρείο της SL2-FL θα τα πει με τον Λευτέρη Αυγενάκη καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα που του έγινε.

    Η ενημέρωση του υφυπουργείου Αθλητισμού:

    -«Κατόπιν των ομόφωνων αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της Super League 2 – Football League και του αιτήματός της για άμεση συνάντηση, προκειμένου «να συζητηθούν οι προτάσεις της Ένωσης που στοχεύουν στην αναβάθμιση των πρωταθλημάτων όσο και στην βιώσιμη και εύρυθμη λειτουργία αυτών», ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θα δεχθεί το προεδρείο της SL2-FL μεθαύριο Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι».

    Comments are closed.