Bookmarks

    Μετά από μια τριετία ως ασπρόμαυρος «αετός» ο άλλοτε παίκτης του Α.Ο.Κ και της Ξάνθης, Φώτης Δουμάνης, αποχωρεί από τον Αετό Οφρυνίου και συνεχίζει στον Βύρωνα Καβάλας.

     

    Ο 26χρονος (γεννημένος 28/10/1993) γεννήθηκε στη Δράμα, αλλά κατάγεται από τη Νικήσιανη Καβάλας. Διακρίθηκε στην Δ’ Εθνική με τον Ορφέα Ελευθερούπολης και η Ξάνθη τον αποκτά. Εκεί ξεχωρίζει με την ομάδα Κ20 για το δυναμικό του παιχνίδι.
    Το 2012 βρίσκεται δανεικός στα Χανιά και ξεκινάει δυναμικά αν και 19 ετών. Σκοράρει στο ντεμπούτο του στο Κύπελλο εναντίον του Φωκικού το νικητήριο γκολ.

    Κάνει γεμάτη σεζόν και αρχίζει να δυναμώνει, με αποτέλεσμα να συνδυάζει πολλά στοιχεία, τεχνική, δύναμη, εκτελεστικότητα και δημιουργικότητα.
    Την επόμενη σεζόν παίζει πάλι δανεικός, αλλά σε πιο οικείο περιβάλλον, στον Ορφέα όπου αποκτά πλέον ηγετικό ρόλο και παίρνει στοιχεία από αρκετούς προπονητές που δουλεύουν στην ομάδα, Καραμπιμπέρη, Χρυσοστομίδη, Μαγκαφίνη.

    Την 1η Δεκεμβρίου 2013 κάνει χατ τρικ στην Κομοτηνή στο 4-0 επί του Κοσμίου, βάζοντας ένα γκολ με κόρνερ και ένα με φάουλ.
    Μένει ελεύθερος από την Ξάνθη, αλλά οι κρητικοί δεν τον ξεχνούν και ο πρωην του Πανθρακικού Παναγιώτης Διακάκης, που είχε δουλέψει στα Χανιά, τον προτείνει στην Επισκοπή, όπου κάνει ντεμπούτο στη Φούτμπολ Λιγκ. Σκοράρει στο ντεμπούτο του στην κατηγορία εναντίον του Αχαρναϊκού, αλλά η συνέχεια δεν είναι καλή και η ομάδα στα πλέι άουτ καταρρέει.

    Ακολουθεί τον προπονητή που ξεκίνησε στην Επισκοπή, τον π΄ρωην επίσης του ΠΑνθρακικού Κώστα Ανυφαντάκη στην Καβάλα. Περιβάλλον γνώριμο και ο Φώτης είναι εξαιρετικός, κάνει εννέα γκολ και η Καβάλα τερματίζει τέταρτη.
    Η απόδοσή του κεντρίζει το ενδιαφέρον της Δόξας Δράμας και το 2016 τον αποκτά, για να κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα. Δύο γκολ στο ντεμπούτο του και τέσσερα στα πρώτα έξι παιχνίδια. Ωστόσο πριν αλλάξει ο χρόνος μπαίνει στο περιθώριο και ταυτόχρονα στρατεύεται.

    Το καλοκαίρι του 2017 δέχεται πρόταση από τον νεοφώτιστο στην Γ’ Εθνική Αετό Ορφανού και βοηθάει την ομάδα σε μια φανταστική σεζόν, που την φέρνει δεύτερη στη βαθμολογία, μπροστά από έμπειρες ομάδες όπως η Καβάλα και ο Νέστος. Το κλίμα της ομάδας του άρεσε και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα μείνει στην ίδια ομάδα για δυο ακόμη σεζόν, με ηγετικό πλέον ρόλο.

     

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βύρωνα:
    -«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από σήμερα στην ομάδα του Βύρωνα, εντάσσεται ο Φώτης Δουμάνης. Ο νεαρός αλλά έμπειρος μεσοεπιθετικός μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές στον Αετό Ορφανού και με προϋπηρεσία σε Β´ και Γ’ Εθνική, είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της ερχόμενης σεζόν».

    Comments are closed.