Bookmarks

    Στο πλαίσιο του “Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2020”, που διοργανώνει η  ΔΗ.ΚΕ.Θ., υλοποιήθηκε  και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, το  «Καλοκαιρινό Τουρνουά Σκάκι Θάσου», (διαδικτυακά) για παιδιά κι εφήβους και ήταν ανοιχτό σε συμμετοχές και εκτός Θάσου.

     

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν ηλεκτρονικά την πρώτη θέση κατέκτησε ο  Μat Fey, (δεν στάλθηκαν περαιτέρω στοιχεία). Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Ταλαδιανός από Ρόδο, μαθητής Α΄ Γυμνασίου, στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Την τρίτη θέση και 1ος Θάσιος, κατέκτησε ο 11χρονος Νίκος Χαλκιάς από τα Λιμενάρια, που ζει στη Θεσσαλονίκη.

    Στη συνέχεια η κατάταξη είχε ως εξής: τέταρτη θέση και 2ος  Θάσιος,  ο Φώτης Παπαδόπουλος, μαθητής Στ΄ Δημοτικού, πέμπτη θέση, ο 9χρονος Πάρης Καραχάλιος από Καβάλα, έκτη θέση και 3ος Θάσιος ο 15χρονος Δημήτρης Χαλκιάς, ενώ στην ίδια θέση ισοβάθμησε και η Χριστίνα Θεοφανέλη, Δ΄ τάξη από το 2ο Δημοτικό Λιμένα, (1ο κορίτσι).

    Διακρίθηκανακόμη από τη Θάσο οι Συμεών Γαλόπουλος, Θάνος Κοπανούδης, Μιχαήλ Θεοφανέλης, Μυρτώ Θεοφανέλη και στην πρώτη φάση, οι: Φώτης Γαλόπουλος,  Στ΄ Δημοτικού, Χρήστος Ευστρατίου, Γ΄ Γυμνασίου και  Θάνος Κοπανούδης.

    Υπεύθυνος της διοργάνωσης ήταν ο σκακιστής και Καθηγητής Φιλολογίας,  κ. Τζίμας Πέτρος.

    Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ.  συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις και να υποστηρίζει το  πνευματικό άθλημα του σκακιού που τόσο πολλά οφέλη έχει για τα παιδιά και τους νέους.  Η ανάπτυξη του σκακιού είναι πολύ σημαντική για έναν τόπο κι όπως δήλωσε παλαιότερα κι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, δίνει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό στίγμα  σ’ ένα τόπο και συγκεκριμένα στο νησί της Θάσου.

     

    Comments are closed.