Bookmarks

    Η 13χρονη αθλήτρια του ΑΣΕΑ Καβάλας Λεμονιά Γκαϊντατζή σε μία ακόμη διοργάνωση ξεπέρασε τον εαυτό της και κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος στις Κορασίδες.

     

    Πλέον πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων 2019-2020 και ο λόγος γίνεται για την αθλήτρια του ΑΣΕΑ Καβάλας Λεμονιά Γκαϊντατζή, η οποία αν και μόλις 13 ετών αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στις νεάνιδες ξεδιπλώνοντας το μεγάλο της ταλέντο Η νεαρή Καβαλιώτισσα αθλήτρια ήταν νούμερο 4 στα seeding, είχε ήττα στην πρώτη φάση, αλλά με καταπληκτικές εμφανίσεις απέσπασε τα πρωτεία από τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου την οποία νίκησε στον μεγάλο τελικό με 3-1.

    Εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο το πρωτάθλημα έγινε χωρίς θεατές στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και με τους γνωστούς περιορισμούς. Αθλητές κι αθλήτριες προσπάθησαν για το καλύτερο και αποχαιρέτησαν αυτή την περίεργη και πολύ δύσκολη αγωνιστική χρονιά μαζί με τους προπονητές, τους εκπροσώπους σωματείων και τους διοργανωτές.

    Στο απλό νεανίδων η παρουσία της Παπαδημητρίου σ’ έναν ακόμη τελικό βρισκόταν απόλυτα μέσα στις προβλέψεις, αλλά το να βρει απέναντί της, την Λεμονιά Γκαϊντατζή ήταν απρόσμενο. Η μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου διέγραψε ομολογουμένως μία εντυπωσιακή πορεία, πήγε στο ματς για τον τελικό και ολοκλήρωσε με τον μεγάλο θρίαμβο. Πήρε το 1ο σετ, κράτησε την ίδια αυτοπεποίθηση και μετά την ισοφάριση και επικράτησε 3-1 με το 4ο σετ να κρίνεται στην παράταση (11-8, 9-11, 11-7, 12-10). Με την επιτυχία της αυτή η αθλήτρια Λεμονιά Γκαϊντατζή προσέφερε απλέχερα μεγάλη διπλή χαρά στον προπονητή του ΑΣΕΑ Καβάλας Γιάννη Σταύρου, ο οποίος έγινε πατέρας αφού η σύζυγός του Μαριάννα έφερε στη ζωή ένα τρισχαριτωμένο και υγιέστατο κοριτσάκι.

    Βέβαια να επισημάνουμε ότι η 16χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου δεν διατήρησε  τον τίτλο και είδε να σταματά το ιστορικό σερί της όπου από το 2016 έως και το 2019 είχε διαδοχικούς ατομικούς τίτλους σε παγκορασίδες, κορασίδες και νεάνιδες.

    Η Λεμονιά Γκαϊντατζή είχε προκριθεί το Σάββατο στα νοκ άουτ με τη 2η θέση από το 1ο γκρουπ. Νίκησε την Ελπίδα Οικονόμου του Τελαμώνα Σαλαμίνας με 3-0 σετ, αλλά ηττήθηκε από τη Στέλλα Τζαρίδου της Δύναμης Λάρισας με 3-1. Στη 16άδα ξεπέρασε την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη με 3-0 σετ (αυτό ήταν το ζευγάρι του τελικού φέτος στις κορασίδες), στα προημιτελικά το 3ο φαβορί του αγωνίσματος, την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με 3-2 και στα ημιτελικά το 1ο φαβορί, τη Χρυσή Φωτιάδου με 3-2!

    Οι νικητές και οι νικήτριες των κατηγοριών έχουν ως εξής:
    Απλό Νέων:

    1. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΠΚΔ Ταύρου)
    2. Γεράσιμος Πετρής (ΑΟ Ταταύλα)
    3. Ζήσης Δουκέρης (ΠΚΔ Ταύρου), Σωκράτης Γιαννούτσος (ΓΑΟ Πειραιά)

     

    Απλό Νεανίδων:

    1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΣΕΑ Καβάλας)
    2. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
    3. Δέσποινα Άμπα (Σάρισες Φλώρινας), Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)

     

    Comments are closed.