Bookmarks

    Τα γαλανόλευκα γάντια έχουν ζήσει από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και πριν από λίγα χρόνια στιγμές δόξας που ίσως ελάχιστοι γνωρίζουν.

     

    Δόξα με την υπογραφή εκπροσώπων που έχουν γράψει το όνομά τους στο Παγκόσμιο κικ μπόξινγκ με χρυσά γράμματα.

     

    Πάρης Βασιλικός

    Τη δεκαετία του ’90 το Ελληνικό κικ μπόξινγκ δεν έχει την αίγλη του τώρα, ήταν ένα άθλημα που λίγοι επέλεγαν να ακολουθήσουν και ουσιαστικά ο μόνο πολύ γνωστός Έλληνας κικ μπόξερ, ήταν ο Λογγινίδης αλλά στην Αυστραλία.

    Τότε όμως άρχισε να πατάει στο ρινγκ ένας τύπος με τεράστια… ψυχή. Ένας Έλληνας με θέληση και πείσμα, αλλά και ταλέντο στο άθλημα που θα άλλαζε την ιστορία του.

    Ο Πάρης Βασιλικός, γεννημένος στην Καβάλα, έφτασε όχι απλά να ξεχωρίζει και να υψώνει την Ελληνική σημαία στα ρινγκ όλου του κόσμου, αλλά κατάφερε να… “κουδουνίσει” μερικούς από τους κορυφαίους κικ μπόξερ στον κόσμο.

    Ένας από τους αγώνες που έμειναν στην ιστορία ήταν εκείνος με τον Ερνέστο “the perfect” Χουστ. Ήταν στο μιλένιουμ, στην αλλαγή αιώνα, όταν ο Βασιλικός στα προημιτελικά του K-1 World Grand Prix 2000 στη Nagoya της Ιαπωνίας στάθηκε απέναντι στον μύθος από την Ολλανδία ως ίσος προς ίσο, παρά το άδοξο φινάλε.
    Πέρα από τον Χουστ, ο Πάρις Βασιλικός αντιμετώπισε και τον… τέρας, που λέγεται Τζερόμ Λε Μπανέ. Από τους σημαντικότερους αγώνες στην καριέρα του Έλληνα αθλητή.

    Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα της WAKO και αργότερα την επαγγελματική ζώνη της WAKO. 

    Ο Βασιλικός, με την ψυχή που είχε και το ταλέντο του, αν έπαιζε στην πιο σύγχρονη εποχή του αθλήματος, θα είχε πετύχει πολλά περισσότερα πράγματα, απ’ αυτά που πέτυχε.

    Ήταν μάλλον άτυχος για την εποχή που έπαιξε, αλλά η δική του ατυχία, αποτέλεσε τύχη για το άθλημα του κικ μπόξινγκ στην Ελλάδα. Αφού ήταν εκείνος που έστρωσε τον δρόμο για τη νέα γενιά.

     

    Comments are closed.