Bookmarks

    Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις δεν  διαφαίνεται επανεκκίνηση για την Football League που ετοιμάζει την επόμενη κίνησή της με φόντο τον τερματισμό της σεζόν.

     

    Καμία πρόθεση, τουλάχιστον σε επίπεδο πλειοψηφίας, για την επιστροφή στη δράση δεν προέκυψε στην τηλεδιάσκεψη της Football League. Ειδικότερα να σημειώσουμε ότι συνεδρίασε την Τετάρτη (27/5) μέσω τηλεδιάσκεψης η Football League με τον πρόεδρο της Λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκο, παρουσία και του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Καβάλα Αντώνη Αντωνίου. Εκπρόσωποι των 14 ΠΑΕ και ο Λεωνίδας Λεουτσάκος συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο Football League και συμφώνησαν να τα ξαναπούν την ερχόμενη Δευτέρα (1/6) ή Τρίτη (2/6).

    Έτσι, οι εξελίξεις σε επίπεδο Football League θα υπάρξουν από τον επόμενο μήνα…

    Πάντως εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώνουμε είναι το ότι πολλές είναι οι πιθανότητες περί υλοποίησης του σεναρίου περί της αναδιάρθρωσης της Σούπερ Λιγκ 2 (πρώην Β’ Εθνική) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, το σχέδιο οποίο προβλέπει άνοδο στην κατηγορία και του Α.Ο.Κ. καθώς και άλλων ομάδων οι οποίες την περίοδο που διανύουμε αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Football League και βρίσκονται από την 3η μέχρι την 8η θέση της βαθμολογίας η οποία αναμένεται άμεσα να επικυρωθεί.

     

    Μολόνοτι στην «ατζέντα» ήταν το θέμα της ενημέρωσης για το υγειονομικό πρωτόκολλο που συμβαδίζει με την έναρξη των προπονήσεων και κατ’ επέκταση της επανέναρξης, η κουβέντα αναλώθηκε περισσότερο σε ότι έχει να κάνει με τον τερματισμό της σεζόν.

    Στο πλαίσιο αυτό το θέμα που συζητήθηκε ήταν ξεκάθαρα η επικύρωση της βαθμολογίας καθώς και ο τρόπος που θα γίνει αυτή ως προς τους υποβιβασμούς.

    Οι ΠΑΕ της FL έχουν ήδη έτοιμη την επόμενη κίνησή τους και σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή και το νομικό της τμήμα σκοπεύει να καταθέσει συγκεκριμένο αίτημα στην ΕΠΟ, κάνοντας χρήση της περίφημης τροπολογίας Αυγενάκη που δίνει το δικαίωμα στις λίγκες να αποφασίσουν για τα του οίκου τους.

    Τι θα περιλαμβάνει η «πρόταση»; Τερματισμό της σεζόν χωρίς υποβιβασμούς. Με λίγα λόγια να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα αλλά να μην υποβιβαστεί καμία από τις 4 ομάδες βάσει της προκήρυξης.

    Το «χωρίς υποβιβασμούς» είναι ένα σκέλος που θα «παίξει» έντονα τις επόμενες ημέρες κι αυτό διότι είναι διαφορετική η «ακύρωση» της σεζόν και κάτι άλλο ο τερματισμός χωρίς να πέσει κανείς, ειδικότερα από την στιγμή που η SL2 ετοιμάζεται να επιστρέψει ακολουθώντας την SL1.

    Η εύλογη απορία έπειτα από τις εξελίξεις αυτές είναι μία: Εφόσον δε θα πέσει κανείς, τι θα γίνει με τους προβιβασμούς; Επίσης, επειδή όλα είναι ντόμινο, δίχως κάποια ουσιαστική ένδειξη αναδιάρθρωσης οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής που θα παίξουν;

    Όπως και να έχει η αναμονή για τις οριστικές εξελίξεις είναι ο καλύτερος δρόμος.

    Πολλές πιθανότητες υλοποίησης έχει σενάριο αναδιάρθρωσης της Σούπερ Λιγκ 2 (πρώην Β’ Εθνική) το σύμφωνα με πληροφορίες οποίο προβλέπει άνοδο στην κατηγορία και του ΑΟΚ.

    Από τη Φουτμπολ Λιγκ στην οποία συμμετείχε φέτος ο ΑΟΚ εξασφαλίζουν άνοδο – σύμφωνα με το σενάριο- οι 8 πρώτες ομάδες.

    Ανάμεσα τους και ο ΑΟΚ. Η πρώτη τηλεδιάσκεψη προς αυτήν την κατεύθυνση επρόκειτο να γίνει χθες το απόγευμα.

    Μετά την αναδιάρθρωση η Σούπερ Λιγκ 2 θα γίνει σε έναν όμιλο με 16 ομάδες.

    Comments are closed.