Bookmarks

    Η ΕΟΚ έβαλε τέλος στα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ και πλέον περιμένουμε να μάθουμε τις ομάδες που θα ανεβούν κατηγορία παρά το ότι όλα τα πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν.

     

    Η EOK πήρε τελικά την απόφαση να τερματιστούν τα φετινά πρωταθλήματα και το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στο τι θα γίνει με τις βαθμολογίες. Γραμμή της Ομοσπονδίας ~για να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες αδικίες~ είναι να ανεβούν οι προβλεπόμενες ομάδες και να μην υπάρξει κανένας υποβιβασμός. Πράγμα που θα… ξεχειλώσει τα πρωταθλήματα (εξ ου και η σκέψη για δύο ομίλους στην Α2) και θα χρειαστεί να πέσουν πολλές ομάδες του χρόνου, ώστε να γίνει ξανά φυσιολογική η κατάσταση από την περίοδο 2021-22. Επιστρέφοντας στα φετινά, το θέμα είναι ότι σε αρκετές κατηγορίες δεν είχαν ξεκαθαρίσει οι ομάδες που θα ανέβαιναν και θα έχουμε αδικίες, εκτός κι αν κάνει… ταχυδακτυλουργικά η ΕΟΚ ώστε να βολευτούν όλοι. Γίνεται όμως;

     

    Ξεκινώντας από την Α2, ο Χαρίλαος Τρικούπης είναι βέβαιο ότι θα ανεβεί στην Α1, αφού είχε ξεφύγει στην κορυφή και μόνο αν… αυτοκτονούσε θα έχανε την άνοδο. Στην πρόσφατη άλλωστε τηλεδιάσκεψη των σωματείων της Α2, όλοι συμφώνησαν να ανεβεί στη μεγάλη κατηγορία η ομάδα του Μεσολογγίου. Η… καυτή πατάτα έχει να κάνει με τη δεύτερη ομάδα που είναι να ανεβεί. Τη στιγμή της διακοπής δεύτερος ήταν ο Διαγόρας Δρυοπιδέων και τρίτο το Ψυχικό, ομάδες που δύσκολα θα μπορέσουν να παίξουν στην Α1. Θα ερωτηθούν έτσι μετά, βάσει βαθμολογίας, Απόλλων Πατρών, Καρδίτσα, Ολυμπιακός Β’ και Ελευθερούπολη (που να θυμίσουμε πως είχε ένα παιχνίδι λιγότερο). Εκτός κι αν πάμε πάλι σε διαδικασία wild card. Οι Πειραιώτες, όπως είναι τώρα η κατάσταση, δεν δείχνουν να επιθυμούν την επιστροφή τους στην Μπάσκετ Λιγκ.

     

    Στη Β’ Εθνική τώρα, στον Νότο είχαν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, με Πανερυθραϊκό και Μαρούσι να ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για Α2. Στον Βορρά, αντίθετα, μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν σίγουρος για άνοδο. Δεύτερη ήταν η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, με έναν βαθμό διαφορά από τη Δόξα Λευκάδας.

     

    Στη Γ’ Εθνική, στον 1ο Όμιλο είχαμε αληθινή σφαγή, με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τα δύυο εισιτήρια ανόδου (Π. Φάληρο, Ηλυσιακός, Κόρινθος, Ληξούρι). Στον 2ο Όμιλο, ο ΕΦΑΟ Ζωγράφου ήταν πρώτος και ακολουθούσαν ΦΕΑ Ν. Φιλαδέλφειας/Ν. Χαλκηδόνας και Ερμής Σχηματαρίου. Στον 3ο Όμιλο είχαν πάρει κεφάλι Αίολος Τρικάλων και Νίκη Βόλου, ενώ στον 4ο Όμιλο πρώτος ήταν ο Λεύκιππος Ξάνθης και δεύτερος ο Μακεδονικός.

     

    Πηγαίνοντας στις γυναίκες, στην Α1, ο Ολυμπιακός περιμένει να στεφθεί ξανά πρωταθλητής (η ΕΟΚ, σε αντίθεση με τον ΕΣΑΚΕ, διεμήνυσε πως θα υπάρξουν κανονικά πρωταθλητές). Εφόσον δεν πέσει κανείς, τη γλιτώνουν ΠΑΣ Γιάννινα και Μελίσσια. Στους δύο ομίλους της Α2, πρώτοι ήταν ΕΦΑΟΖ και Παναθλητικός. Η τρίτη ομάδα θα προέκυπτε μέσω μπαράζ (υποψήφιοι ήταν Πρωτέας Βούλας, Ηλιούπολη, Άρης και Ηρακλής).

     

     

    Comments are closed.