Bookmarks

    Την ερχόμενη Παρασκευή (29/5) θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τη Γ’ Εθνική, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα πάρει τις αποφάσεις. Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων Παναγιώτης Δημητρίου, μιλώντας στην ΕΡΑ Σερρών. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών αναφέρθηκε στα σενάρια αναδιάρθρωσης, αλλά και στις εκλογές της ΕΠΟ, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο ίδιος τον προεδρικό θώκο. Παράλληλα, τόνισε για τις δυσκολίες στη διαδικασία αναγνώρισης των ερασιτεχνικών σωματείων, που έχει ξεκινήσει η ΓΓΑ.

     

    Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Δημητρίου

    Για τη Γ’ Εθνική: «Έχουμε συμβούλιο στην ΕΠΟ την Παρασκευή και θα πάρουμε απόφαση για τη Γ’ Εθνική, για το πρωτάθλημα που τέλειωσε. Η εισήγησή μας είναι για προβιβασμό και των 8 πρωταθλητών, και ελπίζουμε να περάσει από την ΕΠΟ. Για τον υποβιβασμό έχουμε τρεις προτάσεις, δεν ξέρουμε ποια θα περάσει».

    Για τα σενάρια αύξησης των ομίλων στη Γ’ Εθνική: «Εγώ θεωρώ ότι θα παραμείνουν οκτώ οι όμιλοι και τη νέα σεζόν, αλλά υπάρχει περίπτωση να γίνουν και εννέα. Δεν τίθεται θέμα ανόδου των δευτεραθλητών των Ενώσεων».

    Για τα σενάρια αναδιάρθρωσης και τη συνένωση των Super League 2 και Football League: «Δεν είμαι αρνητικός ούτε θετικός για συνένωση των δυο κατηγοριών. Θα πρέπει να δοθούν χρήματα για να μπορούν να σταθούν οι ομάδες. Η Ένωση της Super League 2 και Football League πρέπει να καταθέσει την πρόταση για αναδιάρθρωση και να συζητηθεί σε ΔΣ της ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία θα έχει την τελευταία λέξη και θα επικυρώσει την αναδιάρθρωση.

    Επειδή όμως η αναδιάρθρωση πρέπει να ξεκινήσει από πάνω, πρέπει να δούμε αν θα τελειώσει η Super League 1. Αν δεν γίνουν τα πλέι άουτ, θεωρώ ότι θα γίνει αναδιάρθρωση. Αν δεν τελειώσει αυτό το θέμα, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε. Όλες οι αναδιαρθρώσεις και οι προκηρύξεις εγκρίνονται από την ΕΠΟ. Αλλά οι προτάσεις πρέπει να κατατεθούν στην ΕΠΟ από τη Super League και την Ένωση Super League 2 και Football League».

    Για το θέμα των επιχορηγήσεων στα ερασιτεχνικά σωματεία και της αναγνώρισης: «Θα πρέπει να απλουστευτεί η διαδικασία για την αναγνώριση των σωματείων. Ο σχετικός νόμος υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η νέα κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τα δικαιολογητικά. Δεν είναι δυνατόν για να πάρουν 1.500 ευρώ τα σωματεία να δώσουν 500 ευρώ σε λογιστές για να μαζέψουν όλα τα χαρτιά. Εμείς σαν ΕΠΣ Αθηνών στείλαμε έγγραφο στον υφυπουργό με το ποια έγγραφα θα πρέπει να απαιτούνται και περιμένουμε την απάντηση. Δεν γίνεται να ταλαιπωρούμε τους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων για την αναγνώριση. Πολλοί δεν θα μπουν στη διαδικασία και δεν θα πάρουν την επιχορήγηση.

    Από το 2004 που έδωσε ο Ορφανός μια επιχορήγηση, δεν ξαναδόθηκαν λεφτά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση, έχουν συρρικνωθεί τα ερασιτεχνικά σωματεία».

    Για την επιστολή των FIFA-UEFA και τις εκλογές της ΕΠΟ: «Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ένα ραντεβού της ΕΠΟ με τον Λευτέρη Αυγενάκη για να βρεθεί μια λύση. Η Ομοσπονδία θα πρέπει να έχει συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν γίνεται να υπάρχει… πόλεμος. Η επιστολή των FIFA-UEFA είναι θετική για την ΕΠΟ, αλλά τονίζεται ότι για τα θέματα του ποδοσφαίρου αρμόδια είναι η ομοσπονδία. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση για το θέμα των εκλογών».

    Για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ: «Δεν το απορρίπτω. Έχουμε μια Ένωση μεγάλη την ΕΠΣΑ, γνωρίζουμε τα θέματα του ποδοσφαίρου. Αν προκύψει αυτό το ενδεχόμενο δεν θα πω όχι. Είμαι θετικός».

    Για το αύριο του ποδοσφαίρου: «Στο ποδόσφαιρο για να έχουμε θετικά αποτελέσματα, πρέπει όλοι οι φορείς να κάθονται σε ένα τραπέζι και να συζητούν για τη βελτίωσή του. Να μην υπάρχουν κόντρες. Πρέπει να γίνουν περισσότεροι οι Έλληνες παίκτες σε όλες τις ομάδες».

     

     

     

    Comments are closed.