Bookmarks

    Το SDNA επικοινώνησε με τον Έλληνα προπονητή, Γιάννη Κατρακυλάκη (φωτ.) ο οποίος εργάζεται στην ακαδημία (Under 15) της Τιρόλ Ίνσμπρουκ (α΄κατηγορίας) και είναι γιος του άλλοτε τεχνικού διευθυντή της Ξάνθης (νυν προπονητής σε ποδοσφαιρική ακαδημία της Καβάλας) και προπονητή της ΠΑΕ Θράκης Στέλιου Κατρακυλάκη.

     

    Σημειωτέων πως ο νεαρός Έλληνας κόουτς διατηρεί την μόνιμη κατοικία του στην πόλη του Ίνσμπρουκ και στην περιφέρεια του Τιρόλο που βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Ισκλ, όπου φέρεται να καταγράφηκε το πρώτο ευρωπαϊκό κρούσμα του κορωνοϊού.

    «Σήμερα ανακοινώθηκε πως μετά το Πάσχα που στην Αυστρία γιορτάζεται στις 12 Απριλίου θα ξεκινήσει μια χαλάρωση των μέτρων αρχής γενομένης από την επαναλειτουργία των μικρότερων καταστημάτων.

    Κι αυτό προκειμένου να ξεκινήσει σταδιακά η επανεκκίνηση της οικονομίας. Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα αναγκαία ψώνια, να συνδράμουν πρόσωπα που χρειάζονται βοήθεια,χωρίς περιορισμό περιμέτρου μετακίνησης.

    Εξακολουθεί όμως να ισχύει η απαγόρευση εξόδου για άθληση και μάλιστα το συγκεκριμένο μέτρο πήρε παράταση μέχρι το τέλος του Απριλίου.

    Θα ακολουθήσουν σταδιακά τα μεγαλύτερα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, στην συνέχεια εστιατόρια και ξενοδοχεία περίπου στα μέσα του Μαΐου.

    Τα σχολεία θα ανοίξουν μέσα στον Μάιο ενώ οι κατατακτήριες εξετάσεις θα γίνουν κανονικά στα τέλη Μαΐου» τονίζει ο νεαρός Έλληνας προπονητής. προσθέτοντας για το…προπύργιο του κορωνοϊού στην Ευρώπη που εικάζεται πως ήταν η δική του περιφέρεια.

    «Στην περιφέρεια του Τιρόλο όπου ζω εγώ είχαμε τα περισσότερα κρούσματα και από εδώ ενδεχομένως να ξεκίνησε και το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο χιονοδρομικό κέντρο του Ισκλ που επισκέπτονται πάρα πολλοί τουρίστες.

    Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση ήταν πάρα πολύ αυστηρά. Δεν επιτρέπονταν καθόλου οι μετακινήσεις, ούτε να βγεις από το Δήμο σου, ούτε να αθληθείς».

     

    «Οι Αυστριακοί έδειξαν πειθαρχία στα μέτρα»

    Τα καλά αντανακλαστικά που έδειξε η αυστριακή κυβέρνηση στη «μάχη» κατά της πανδημίας αποτελούν σημείο αναφοράς στη χώρα των 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται καθημερινά εδώ και μία εβδομάδα και ανέρχεται συνολικά σε 12.058 με 204 νεκρούς.

    «Η αλήθεια είναι πως η Αυστρία πήρε πολύ γρήγορα μέτρα και αυτά απέδωσαν σε συνδυασμό φυσικά με το πολύ καλό σύστημα υγείας. Ο λαός της χώρας έδειξε πειθαρχία και τήρησε την εφαρμογή των μέτρων» τονίζει ο Γιάννης Κατρακυλάκης.

     

    Όσο για την ψυχολογία του κόσμου;

    «Το ηθικό του κόσμου αρχίζει να ανεβαίνει τις τελευταίες ημέρες. Η ανακοίνωση για το σταδιακό άνοιγμα των μαγαζιών αποτελεί τόνωση της ψυχολογίας μαζί με τον πολύ καλό καιρό και τις ανοιξιάτικες κλιματολογικές συνθήκες».

    Εκτός όμως από την Αυστρία και η Ελλάδα έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού κι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από τους Αυστριακούς.

    «Στην Αυστρία παρακολουθούν όλα τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και τα έγκαιρα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης που εκτός από τον κορωνοϊό είχε να αντιμετωπίσει και το κύμα των μεταναστών στον Έβρο και στα νησιά και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης του ιού.

    Εύχομαι όλα να πάνε καλά, να τελειώσει γρήγορα αυτή η περιπέτεια και να μπορέσουν όλοι οι Έλληνες να χαρούν ένα όμορφο καλοκαίρι» τονίζει ο Έλληνας προπονητής.

    13 Responses to “Γιάννης Κατρακυλάκης: «Οι Αυστριακοί έδειξαν πειθαρχία στα μέτρα και τώρα έρχεται η χαλάρωση αυτών»”