Bookmarks

    Αποτελεί τον «καπετάνιο» των «Αργοναυτών». Τον προπονητή που οδήγησε την Καβάλα στην άνοδο πέρυσι στη Football League και τον προπονητή που έχει συνδέσει το όνομά του με τον ΑΟΚ.

     

    Ο λόγος για τον Παύλο Δερμιτζάκη, τον άνθρωπο που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο με πρωταγωνιστικούς στόχους στη Football League, το οποίο τρεις στροφές πριν από το πέσιμο της «καρό» σημαίας διεκδικεί με αξιώσεις τη δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί στην ανώτερη κατηγορία. Ο 50χρονος κόουτς παραχώρησε συνέντευξη στο ΦΩΣ και αναφέρθηκε στην πορεία των «κυανόλευκων», το μέλλον του, αλλά και το μείζον θέμα του κορονοϊού.

     

    Κόουτς, το σχόλιό σου για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σου;

    Θεωρώ ότι εδώ και δύο χρόνια έχουμε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και αυτή είναι ότι εκτός από το να αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο και να είμαστε ανταγωνιστικοί, να δίνουμε έμφαση σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις μας και την αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών του Νομού μας αλλά και των γύρω Νομών. Θέλουμε να αντλούμε παίκτες που θα συνδυάζουν ποιότητα και ταλέντο. Επίσης, να αισθάνεται ασφάλεια και φιλοξενία ο αντίπαλος όπως αρμόζει στην ιστορία της Καβάλας αλλά και του αντιπάλου. Θεωρώ ότι έχουμε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα που προσπαθεί να παίξει και παίζει καλό ποδόσφαιρο και βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία από την αρχή μέχρι και τώρα.

     

    Θεωρείς ότι θα μπορούσατε να τα έχετε πάει ακόμα καλύτερα;

    Σίγουρα βάσει της εικόνας μας και της αγωνιστικότητας που έχουμε δείξει από την αρχή θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει ακόμα καλύτερα. Απλά πιστεύω ότι ως ομάδα κάτι μας έλειπε και αναφέρομαι στο κομμάτι του σκοραρίσματος. Μία αδυναμία εν αντιθέσει με άλλα κομμάτια του παιχνιδιού μας. Στην άμυνα είμαστε πολύ δυνατοί, έχουμε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και αν είχαμε μία αρμονία σε άμυνα και επίθεση, θα ήμασταν ακόμα ψηλότερα.

     

    Η γνώμη σου για τη φετινή Football League;

    Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Υπάρχει ανταγωνισμός από την αρχή μέχρι το φινάλε. Δεν υπάρχει καμία αδιάφορη ομάδα. Όλοι παλεύουν για έναν στόχο, είτε την άνοδο είτε την παραμονή, και όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους σε μία καλή ή άσχημη μέρα.

     

    Εσείς είστε ακόμα στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, πώς το σκέφτεστε όλο αυτό;

    Η βαθμολογία είναι τέτοια που όταν έχεις τρεις αγωνιστικές για το τέλος μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση. Φυσικά και εμείς δεν έχουμε παρατήσει την άνοδο. Μέχρι και την 6η θέση όλες οι ομάδες είναι κοντά στη 2η που δίνει το εισιτήριο για την απευθείας άνοδο στη Super League 2. Εκτός από τα Τρίκαλα που θεωρώ πως έχουν «κλειδώσει» την άνοδο, όλες οι άλλες ομάδες μέχρι και την 6η θέση είναι στο κόλπο.

     

    Για τα περί αναδιάρθρωσης;

    Θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η αναδιάρθρωση. Είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να γίνει από πέρυσι. Ήμασταν μία ομάδα που είχαμε ταχθεί υπέρ του μοντέλου να γίνουν δύο όμιλοι στη Β’ Εθνική ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Με την είσοδο ιστορικών και καθαρών ομάδων βάσει του ότι όλες οι ομάδες είναι νεοσύστατες ΠΑΕ θα γινόταν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, ενώ θα μειωνόντουσαν και τα οικονομικά που αποτελούν βραχνά για τις ομάδες βάσει των εσόδων. Και από κει φαίνεται ότι η περσινή αναδιάρθρωση απέτυχε. Κυρίως στη Σούπερ Λιγκ 2 που είναι μία κατηγορία που δεν έχει κάτι να προσφέρει. Ας μην επεκταθούμε όμως περισσότερο. Οι αρμόδιοι ξέρουν καλύτερα. Βλέπουμε άλλωστε και τα σχόλια που γίνονται και είναι πολλά και ποικίλα.

     

    Για το μέλλον σου στην Καβάλα;

    Στην Καβάλα έκανα τα πρώτα μου βήματα και είναι η ομάδα που μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω ό,τι έχω πετύχει στο ποδόσφαιρο. Είναι η πατρίδα μου. Έχουμε φτιάξει με τη διοίκηση κάτι πολύ ωραίο και πρωταγωνιστούμε και αυτό μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους. Όλοι ήρθαμε για να δώσουμε τα μέγιστα και να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Άρα σημαίνει ότι δεν ήρθαμε για λίγο. Στόχος μας είναι να κάτσουμε να δημιουργήσουμε για την Καβάλα και αυτά που πρεσβεύει η ομάδα. Η Καβάλα είναι μία ομάδα με τεράστιο παρελθόν, υγιές παρόν και αισιόδοξο μέλλον.

     

    Σχετικά με τον κορονοϊό:

    Εμείς ως ομάδα κινηθήκαμε γρήγορα. Τόσο η διοίκηση όσο και το τεχνικό επιτελείο πήραμε γρήγορα μέτρα, σταματήσαμε τις προπονήσεις για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας. Παρακολουθούμε φυσικά τις εξελίξεις και δυστυχώς αυτές δεν είναι οι καλύτερες. Πραγματικά βιώνουμε έναν πόλεμο με διαφορετική μορφή. Ο πατέρας μου πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εμείς το βιώνουμε στα σπίτια μας. Αυτό που με ανησυχεί είναι το μετά, καθώς με όλα αυτά τα μέτρα θα υπάρξουν συνέπειες τόσο οικονομικές όσο και ψυχολογικές που θα είναι χειρότερο από ό,τι τώρα. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και προσεκτικοί και φυσικά αισιόδοξοι, καθώς αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα για να παραμείνουμε δυνατοί.

    18 Responses to “Παύλος Δερμιτζάκης: «Ομάδα με υγιές παρόν και αισιόδοξο μέλλον είναι ο Α.Ο.Κ.»”