Bookmarks

    «Σκληρό καρύδι» αποδείχθηκαν τα Τρίκαλα και τελικά στην αναμέτρηση που έγινε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» ο Α.Ο.Κ. παραχώρησε την  λευκή ισοπαλία (0-0). Ένα αποτέλεσμα το οποίο οι δύο προπονητές Παύλος Δερμιτζάκης και Περικλής Αμανατίδης χαρακτήρισαν πολύ δίκαιο μετά το τέλος της αναμέτρησης.

     

    Γενικά να τονίσουμε ότι το ματς σε όλη τη διάρκεια του είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, δυνατό με πολλές συγκινήσεις και αμφίρροπο στο μεγαλύτερο διάστημα του, στο οποίο οι καβαλιώτες φίλαθλοι έδωσαν δυναμικό παρών και στήριξαν τις προσπάθειες των παικτών του Παύλου Δερμιτζάκη για την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης.

     

    Πολύ δυνατό ήταν το ματς

    Το παιχνίδι όπως άλλωστε αναμένονταν είχε τον χαρακτήρα ενός μεγάλου ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του. Πολλές δυνατές προσωπικές μονομαχίες, ρυθμός γρήγορος, πάθος και δύναμη και βέβαια η αγωνία να είναι στο κόκκινο συνέθεσαν την εικόνα ενός πολύ σπουδαίου αγώνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Είναι γεγονός ότι η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και οι παίκτες του είχαν την μπάλα περισσότερο χρόνο στην κατοχή τους απειλώντας σημαντικές φορές την εστία των Τρικάλων. Έχοντας πολύ καλή τακτική περιόρισε ο Α.Ο.Κ. τις επιθετικές πρωτοβουλίες των φιλοξενούμενων και από κει και πέρα οι παίκτες του είχαν το μυαλό τους στο πως θα παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Δημιούργησαν και έχασαν οι γηπεδούχοι σημαντικές ευκαιρίες και ήθελαν πάρα πολύ να πάρουν τη μεγάλη νίκη που θα τους οδηγούσε ακόμη πιο κοντά στην κορυφή. Από την άλλη πλευρά η ομάδα των Τρικάλων παρουσίασε ένα πολύ δυνατό και αξιόλογο σύνολο με παίκτες έμπειρους και σίγουρα ο βαθμός της ισοπαλίας που απέσπασε στην Καβάλα τη δίνει τη δυνατότητα να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

     

    Το χρονικό του μεγάλου ντέρμπι

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 8’ όταν το δυνατό σουτ του Λόττα έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό από την παράλληλη σέντρα που έβγαλε ο Γαβριηλίδης, στην άμυνα των Τρικάλων βρέθηκε ο Παπαδόπουλος Β. αλλά η κεφαλιά που έπιασε έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ. Στο 27’ ο Ριζογιάννης έπιασε από μακριά δυνατό σου, η μπάλα πήρε μία περίεργη τροχιά, ο Δήμιζας απέκρουσε και η μπάλα βασανιστικά έφυγε μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι της Καβάλας. Μία καλή φάση είχαμε και στο 48’ όταν το σουτ που έπιασε ο Παπαδόπουλος Β. την τελευταία στιγμή ο τερματοφύλακας των Τρικάλων Γιακουμής έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 53’ είχαμε μία πολύ ευκαιρία για την ομάδα της Καβάλας όταν από το κόρνερ του Παπαδόπουλου Β., ο Μαρκόπουλος έπιασε γυριστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι των Τρικάλων.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής στο ντέρμπι του Α.Ο.Κ. με τα Τρίκαλα ήταν ο Ανδρέας Γκάμαρης της Ε.Π.Σ. Αθηνών με βοηθούς τους Δημήτριο Σταυρόγλου και Μαρία Δέτση από την ίδια ένωση με 4ο διαιτητή τον Αλέξανδρο Μέγα της Ε.Π.Σ. Περίας.

    Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Τρίκαλα (Περικλής Αμανατίδης): Γιακουμής, Ριζογιάννης, Βέρτσος, Τσίρας, Σταματής (81’ Γιαννίτσης) , Λόττας (77’ Λόττας), Πελάεθ (63’ Πέλκας), Σανδραβέλης, Οικονομόπουλος, Νάρος, Παπαγεωργίου.

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι (71’ Καθάριος), Θωμαϊδης, Στίκας, Μαιδανός, Ππαδόπουλος Β. (80’ Οκάν), Σκαθαρούδης (58’ Ορφανίδης).

    19 Responses to “«Σκληρό καρύδι» ήταν τα Τρίκαλα και ο καλός Α.Ο.Κ. στο ντέρμπι παραχώρησε τη λευκή ισοπαλία (0-0)”