Bookmarks

    Με το υπέρ πολύτιμο διπλό μετά την σημαντική και ιδιαίτερα πολύ σπουδαία νίκη μέσα στην Καλαμάτα με σκορ (0-1) επιστρέφει ο Α.Ο.Κ. στη βάση του και με το «τρίποντο» αυτό οι «Αργοναύτες» πλησίασαν αισθητά την κορυφή της βαθμολογίας.

     

    Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στην επανάληψη του αγώνα με την Καλαμάτα, έπαιξε δυνατά και με ψυχή και στο τέλος όλη η αποστολή της ομάδας πανηγύρισε την κατάκτηση μίας δύσκολης αλλά πολύ δίκαιης νίκης.

     

    Με σωστή τακτική έπαιξε ο Α.Ο.Κ.

    Το παιχνίδι από πλευράς θεάματος ήταν μέτριο αφού η νευρικότητα και των δύο ομάδων κράτησε σε χαμηλά επίπεδα την ποιότητα του αγώνα παρά τις όσες προσπάθειες έγιναν. Αλώστε υπήρχε και το άγχος και από τους δύο αντιπάλους οι οποίοι ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους κάτι το οποίο επηρέασε τόσο την Καλαμάτα όσο και την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη. Βέβαια στο μοιρασμένο σε γενικές γραμμές παιχνίδι α’ ημίχρονο και οι δύο ομάδες κατά διαστήματα έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο και έχασαν κάποιες ευκαιρίες στην προσπάθεια τους να πάρουν την πολύτιμη νίκη. Ωστόσο εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι το σκηνικό στην επανάληψη του παιχνιδιού ήταν εντελώς διαφορετικό. Οι παίκτες της Καβάλας ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους, είχαν περισσότερο χρόνο την κατοχής της μπάλας και επέβαλαν το ρυθμό τους στην ομάδα της Καλαμάτας. Στο διάστημα αυτό ο Α.Ο.Κ. έπαιξε με ψυχή,  είχε πολύ καλή τακτική και άριστη αμυντική λειτουργία, απείλησε την εστία της Καλαμάτας αρκετές φορές και  στο τέλος πήρε την πολυπόθητη νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην κορφή της βαθμολογίας.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού  σημειώθηκε στο24’ όταν ο Αλεξόπουλος μπήκε στην περιοχή της Καβάλας έπιασε σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο Δήμιζας μπλόκαρε την μπάλα. Στο 35’ απείλησε ο Α.Ο.Κ. όταν μέσα στην περιοχή της Καλαμάτας ο Ορφανίδης Λ. έπιασε δυνατό σουτ αλλά στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Τριποτσέρης και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ ενώ στο 38’ οι  φιλοξενούμενοι εκ νέου απείλησαν με το δυνατό σουτ του Γαβριηλίδη. Στο 47’ ο Α.Ο.Κ. έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν από το φάουλ του Ορφανίδη Λ., ο Μαρκόπουλος με κεφαλιά σημάδεψε το  κάθετο δοκάρι της Καλαμάτας. Όμως στο 49’ οι «Αργοναύτες» προηγήθηκαν στο σκορ όταν ο Μαϊδανός με διαγώνιο δυνατό σουτ διαμόρφωσε το (0-1), σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 89’ οι γηπεδούχοι απείλησαν όταν ο Νατσιόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Δήμιζας με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν στην εστία της Καβάλας, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης της Καλαμάτας με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Κωνσταντίνος Ανδριανός της Ε.Π.Σ. Αχαΐας με βοηθούς τους Μιχαήλ Κακαφώνης (Ε.Π.Σ. Αχαΐας) – Ιωάννης Καραλής (Ε.Π.Σ. Ηλείας) και 4ος διαιτητής ο κ. Καδδάς (Ε.Π.Σ. Αχαΐας).

    Μπροστά τους οι δύο ομάδες έπαιξαν ως εξής:

     

    Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Στεφανάκος, Τόλι, Κωνσταντινόπουλος, Γκιοατά, Τριποτσέρης, Ζαχαρόπουλος, Οσμάναγκιτς, Νατσιόπουλος, Ιντρίσι (29’ Πετσίτης), (69’ Τιάγκο), Τριανταφυλλάκης (79’ Πανάγου), Αλεξόπουλος.

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Ορφανίδης Λ. (84’ Αραούτογλου), Καθάριος (64’ Παπαδόπουλος Β.), Στίκας, Μαϊδάνος, Ορφανίδης Π., Κουτσούμπας, Σκαθαρούδης (77’ Παπαστεριανός).

     

    Τα παραλειπόμενα και

    ειδήσεις του Α.Ο.Κ.

    *** Διαρκώς όρθιοι στους πάγκους τους ήταν οι δύο προπονητές Νίκος Αναστόπουλος και Παύλος Δερμιτζάκης δίνοντας διαρκώς εντολές στους ποδοσφαιριστές τους.

    *** Δύο (2) ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων στο α’ ημίχρονο και στην επανάληψη τα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν τέσσερα (4).

    *** Νέα εκτός έδρας νίκη με σκορ (1-2) στην αναμέτρηση που έδωσε μέσα στα Τρίκαλα σημείωσε η ομάδα Κ-17 του Α.Ο.Κ. για τον βόρειο όμιλο της Football League. Τα γκολ για την ομάδα του Αχιλλέα Καρασαββίδη σημείωσαν οι Γιαννακός 25′ και Θαλασσινός 27’.

    *** Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, βράβευσε τους εκπ/κούς και τις Σχολικές τους μονάδες, για τις διακρίσεις τους σε τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, σε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο επίπεδο στο Αμφιθέατρο ‘Γεώργιος Παυλίδης’ της ΠΕ Καβάλας. Τιμώμενο πρόσωπο ήταν και ο Αντώνης Βαγενάς υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα 1965 ο οποίος τιμήθηκε για την καταγραφή της τοπικής ιστορίας των κατοίκων του Ζυγού, με την Πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Χορεύοντας με τις λέξεις του τόπου μου».

    Comments are closed.