Bookmarks

    ΓΣ Ελευθερούπολης ήταν εντυπωσιακός και κυριάρχησε εντός έδρας υποτάσσοντας πολύ εύκολα την Δάφνη Δαφνίου με σκορ 89-71στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας και ο σέντερ της ομάδας Γιάννης Σταμπούλης ανακηρύχθηκε MVP της 14ης αγωνιστικής χάρη στους 24 πόντους (9/10 δίποντα) που πέτυχε σε 25 λεπτά συμμετοχής!

     

    Το ψυχωμένο… Ψυχικό πέρασε από το βοηθητικό του ΣΕΦ νικώντας τον Ολυμπιακό (τρίτη συνεχόμενη ήττα) ενώ ο Διαγόρας Δρυοπιδέων δεν έπεισε με την εμφάνιση του αλλά υπέταξε το αναγεννημένο Παγκράτι του Δημήτρη Λιόγα χάρη σε ένα buzzer-beater τρίποντο του Μιχάλη Πολυτάρχου. Μιας που αναφερόμαστε σε game-winner ένα τέτοιο πέτυχε και ο Άγγελος Γκάτζιας για το Ανατόλια στην έδρα του Αγρινίου. Τέλος, η Ελευθερούπολη κυριάρχησε εντός έδρας υποτάσσοντας πολύ εύκολα την Δάφνη Δαφνίου.

     

    Με βάση αυτά τα αποτελέσματα σας παρουσιάζουμε τους κορυφαίους της 14ης αγωνιστικής και προπονητή της αγωνιστικής.

     

    Αναλυτικά:

    Νίκος Λιακόπουλος (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Ο Διαγόρας τα… χρειάστηκε κόντρα στο τελευταίο Παγκράτι (καμία σχέση βέβαια μετά την έλευση Λιόγα) με τον Μιχάλη Πολυτάρχου να κρίνει το ματς στο φινάλε με τρίποντο. Όμως, αν δεν υπήρχε ο Νίκος Λιακόπουλος οι Αιγαλεώτες δεν θα είχαν φτάσει σε σημείο να διεκδικούν την νίκη και θα είχαν χάσει πολύ εύκολα το ματς. Σε 30 περίπου λεπτά συμμετοχής ο πολύπειρος γκάρντ της ομάδας του Νάσου Χούμπαυλη μέτρησε 24 πόντους και 6 κερδισμένα φάουλ. Μοναδικό του μελανό σημείο οι ελεύθερες βολές (6/12). Ο ηγέτης του Διαγόρα σε 14 παιχνίδια φέτος στην Α2 έχει κατά μέσο όρο 22 περίπου πόντους ανά αγώνα!

     

    Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (Ψυχικό): Το Ψυχικό έγινε η πρώτη ομάδα στα χρονικά της Α2 κατηγορίας που “αλώνει” το ΣΕΦ. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα έπαιξε με απύθμενο πάθος και ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική κατάσταση τους γκάρντ της. Ο λόγος για τους Μιλεντίγιεβιτς και Αλμέιδα. Όμως, οφείλουμε να σταθούμε στον πρώτο, ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους (6/9 τρίποντα) ενώ πρόσθεσε στην στατιστική του 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα για να συγκεντρώσει 20 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ως τώρα στο πρωτάθλημα, ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες γκάρντ μετράει 12,4 πόντους, 3,2 ασίστ και 3,7 ριμπάουντ ανά αγώνα.

     

    Άγγελος Γκάτζιας (Ανατόλια): Ματς από αυτά που στιγματίζουν έναν παίκτη αυτό που διεξήχθη στο Αγρίνιο ανάμεσα στην τοπική ομάδα και το Ανατόλια. Ο λόγος για τον 25χρόνο Άγγελο Γκάτζια ο οποίος έδωσε τεράστια βαθμολογική “ανάσα” στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με το τρίποντο το οποίο έκρινε την αναμέτρηση στην εκπνοή. Ο Γκάτζιας είχε πριν το τελευταίο σουτ, 13 πόντους με 2/4 τρίποντα και το τρίτο του σουτ έξω από τα 6,75 αποδείχθηκε και το φαρμακερό! Σε 14 παιχνίδια  φέτος στην Α2 ο 25χρονος αθλητής έχει 10,1 πόντους και 3,9 ριμπάουντ ανά αγώνα.

     

    Τάσος Αντωνάκης (Χαρίλαος Τρικούπης): Ο Χαρίλαος Τρικούπης “έπαιξε με την φωτιά” αλλά δεν το… πλήρωσε στην Πυρκάλ κόντρα στον Αμύντα διατηρώντας το αήττητο (14/14). Συγκεκριμένα, η ομάδα του Μεσολογγίου βρέθηκε μέχρι το -15 αλλά με πρωταγωνιστές τους Τάσο Αντωνάκη, Σωκράτη Ναούμη και Στάθη Παπαδιονυσίου κατόρθωσε να επιστρέψει στην αναμέτρηση και τελικά να φύγει με το “διπλό” από τον Υμηττό. Οφείλουμε να σταθούμε στον 27χρόνο πάουερ φόργουορντ της ομάδας του Ντίνου Καλαμπάκου. Ο Τάσος Αντωνάκης πιο ώριμος από ποτέ κάνει εξαιρετική σεζόν. Ο πρώην παίκτης του Κοροίβου Αμαλιάδας σε 38 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 16 πόντους (10/11 βολές) μαζεύοντας παράλληλα 8 ριμπάουντ, μα το κυριότερο έβαλε δύο τρίποντα-“μαχαιριές” στην καρδιά των γηπεδούχων.

     

    Γιάννης Σταμπουλής (Ελευθερούπολη): Η Ελευθερούπολη επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία το τελευταίο διάστημα κόντρα στην Δάφνη Δαφνίου φτάνοντας στην έβδομη νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο σέντερ της ομάδας του κόουτς Παπαδόπουλου, Γιάννης Σταμπούλης ανακηρύχθηκε MVP της 14ης αγωνιστικής χάρη στους 24 πόντους (9/10 δίποντα) που πέτυχε σε 25 λεπτά συμμετοχής! Στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα έχει 10,6 πόντους με 4,4 ριμπάουντ και 43% στο τρίποντο.

     

    Προπονητής της αγωνιστικής: Γιώργος Ρεμεντέλας (Ψυχικό):

    Εάν το Παγκράτι είχε πάρει το “διπλό” στον Διαγόρα θα ήταν αδιαμφισβήτητα για δεύτερη σερί εβδομάδα, ο Δημήτρης Λιόγας. Όμως επειδή με το “αν” δεν γράφτηκε η ιστορία, το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της αγωνιστικής πρέπει να πάει στον κόουτς Ρεμεντέλα. Ο πολύπειρος στην κατηγορία, Ρεμεντέλας οδήγησε το Ψυχικό στο μεγάλο “διπλό” στο ΣΕΦ παρότι είχε να διαχειριστεί την πολύ σοβαρή απουσία του Αντώνη Μάντζαρη (πρώτος σκόρερ και πρώτος πασέρ της ομάδας). Η ΑΕΨ έχει να επιδείξει αξιοθαύμαστη πορεία την φετινή σεζόν με πολύ σταθερή απόδοση. Τα εύσημα οφείλουν να πάνε στον προπονητή.

     

    Comments are closed.