Bookmarks

    Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το κατά τα άλλα αμφίρροπο παιχνίδι με τον Κόροιβο ο Διαγόρας Δρυοπιδέων πετυχαίνοντας 100αρα. Δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο υπολόγιζε ο Χαρίλαος Τρικούπης, όμως επικράτησε του Τρίτωνα και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα αήττητος. 

     

    Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Δάφνη Δαφνίου που πέρασε από τη Βέροια επικρατώντας του τοπικού Φιλίππου. Με το διπλό στις αποσκευές έφυγε από το Ναύπλιο το Ψυχικό, συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία. Συνεχίζει την πορεία του ο Ολυμπιακός που επικράτησε και του Αγρινίου, φτάνοντας αισίως στις 9 νίκες.

     

    Με βάση αυτά τα αποτελέσματα σας παρουσιάζουμε τους κορυφαίους της 10ης αγωνιστικής παίκτες και προπονητή.

     

    Αναλυτικά:

    Νίκος Λιακόπουλος (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Ο άνθρωπος που διεκδικεί από τη 10η κιόλας αγωνιστική του πρωταθλήματος τον τίτλο του MVP της φετινής Α2. Ο Λιακόπουλος αφού παρέμεινε τελικά στην ομάδα του Αιγάλεω, βάλθηκε φέτος να τρελάνει κόσμο με τις επιδόσεις του. Ο πολύπειρος γκαρντ ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο απόλυτος μαέστρος της ομάδας του, πετυχαίνοντας 30 πόντους με 9/14 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 9/12 βολές, ενώ είχε παράλληλα 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ, σε μία ακόμα μεστή εμφάνιση του, δικαιώνοντας παράλληλα και τους ανθρώπους της ομάδας που επέμειναν στην παραμονή του.

     

    Αντώνης Μάντζαρης (Ψυχικό): Ηγετική εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του Ψυχικού στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας των Βορείων Προαστίων κόντρα στον Οίακα Ναυπλίου. Ο Αντώνης Μάντζαρης ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας του Γιώργου Ρεμεντέλα και χάρη στο εκπληκτικό ξεκίνημα της ομάδας στο α’ δεκάλεπτο, ήρθε το μεγάλο διπλό. Ο Περιστεριώτης γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους, ήτοι 4/8 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 5/7 βολές, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ και κέρδισε 7 φάουλ.

     

    Νεμάνια Μανοΐλοβιτς (ΓΣ Ελευθερούπολης): Μεστή εμφάνιση από τον φόργουορντ της Ελευθερούπολης στην άνετη επικράτηση κόντρα στην Καρδίτσα. Ο Νεμάνια Μανοΐλοβιτς αποτελεί έναν από τους “πυλώνες” εμπειρίας της ομάδας και με τις ικανότητες του οδηγεί την ομάδα της Καβάλας προς το στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Στον αγώνα με τον ΑΣΚ, ο Μανοΐλοβιτς έφτασε πολύ κοντά στο double double πετυχαίνοντας 15 πόντους με 9 ριμπάουντ, ενώ είχε και 1 ασίστ και 1 μπλοκ, σε μία πληθωρική παρουσία σε όλο τον αγώνα.

     

    Πάνος Φιλιππάκος (Δάφνη Δαφνίου): Εκπληκτική εμφάνιση από τον “ψηλό” της ομάδας του Χαϊδαρίου στην εκτός έδρας νίκη επί του Φιλίππου Βέροιας. Ο Πάνος Φιλιππάκος μπορεί να είναι μόλις 25 ετών, όμως αποτελεί έναν εκ των εμπειρότερων παικτών της ομάδας, ελέω και των παραστάσεων που διαθέτει σε υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο. Κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας, ο Φιλιππάκος πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα των “πρασίνων”, τελειώνοντας τον αγώνα με double double έχοντας 25 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ είχε και 2 πολύτιμα μπλοκ, συγκεντρώνοντας 32 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

     

    Γιάννης Σαχπατζίδης (Χαρίλαος Τρικούπης): Εμφάνιση που είχε ανάγκη ο έμπειρος σέντερ του Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να πάρει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Σαχπατζίδης μπορεί να έχασε πολύτιμο χρόνο στην έναρξη της σεζόν, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε, επέστρεψε όμως για τα καλά και στον αγώνα με τον Τρίτωνα πραγματοποίησε μία αρκετά καλή εμφάνιση, τελειώνοντας τον αγώνα με 15 πόντους με 7/9 δίποντα και 1/2 βολές, ενώ είχε και 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 μπλοκ.

     

    Προπονητής της αγωνιστικής: Μάης Κωνσταντινίδης (Δάφνη Δαφνίου):

    Η Δάφνη Δαφνίου είχε ένα αρκετά δύσκολο έργο, μιας και έπρεπε να αγωνιστεί σε μία από τις δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, μιας και ο Φίλιππος Βέροιας ανήκει στην κατηγορία των ομάδων που στηρίζουν την πορεία τους στα αποτελέσματα της έδρας τους. Το έργο αυτό έγινε ακόμα δυσκολότερο, όταν από τα πρώτα κιόλας λεπτά οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να έχουν διψήφια διαφορά στο σκορ. Παρόλα αυτά, το κοουτσάρισμα και οι… φωνές του Μάη Κωνσταντινίδη, έφεραν την αρχική ανατροπή του σκορ και την απόκτηση διαφοράς, ενώ παρά το γεγονός πως ο Φίλιππος πλησίασε στο φινάλε, οι “πράσινοι” άντεξαν στην πίεση και έφυγαν με το μεγάλο διπλό.

     

    Comments are closed.