Bookmarks

    Ποδοσφαιρική δράση με άκρως τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον σε όλα τα παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου 21 και 22 Δεκεμβρίου στην Α’ και Β’ κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας.

     

    Ειδικότερα να τονιστεί ότι στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ σημαντικές αναμετρήσεις ενώ ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα στον Βύρωνα Καβάλας και τον Ορφέα Ελευθερούπολης. Από κει και πέρα το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει αγώνες για την 12η αγωνιστική της Β1 κατηγορίας της τοπικής μας ένωσης και βέβαια τον τελικό του κυπέλλου κατηγοριών της Β2, ανάμεσα στο Βυζάντιο Κοκκινοχώματος και τον Παγγαιϊκό Παλαιοχωρίου που θα διεξαχθεί στην Ελευθερούπολη και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

     

    Η Α’ κατηγορία

    12η αγωνιστική

    «Φωτιά» στην κυριολεξία πήρε η κορυφή της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας και τεράστιο ενδιαφέρον υπάρχει στις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ορφέας θα «διασταυρώσει» τα ξίφη του στο «Βερούλειο» στάδιο με τον Βύρωνα Καβάλας το «τιμόνι» του οποίου ανέλαβε ο προπονητής Στέλιος Ιγνατιάδης ο οποίος πέρασε από την ομάδα της Ελευθερούπολης. Το παιχνίδι έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι και εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε ότι έχει τον χαρακτήρα ενός παιχνιδιού δίχως αύριο μιας και τόσο ο Βύρωνας όσο και ο Ορφέας θέλουν τη νίκη πάση θυσία. Πολύ ενδιαφέρουσα με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι και το παιχνίδι του ΜΑ Ορφανίου με την Κεραμωτή, με τις δύο ομάδες να έχουν στόχο τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Βέβαια φαβορί είναι οι γηπεδούχοι αλλά από την άλλη πλευρά σίγουρα το συγκρότημα του Τάσου Τσαπανίδη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Πολύ σημαντικό ματς θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο του Αμυγδαλεώνα ανάμεσα στην τοπική Δόξα και τον Ναζιανζό Νέας Καρβάλης και αναμένεται να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι με ανάλογο θέαμα. Εξίσου ενδιαφέρουσα αναμέτρηση διεξάγεται στο γήπεδο της Νέας Περάμου με τον τοπικό Βρασίδα να φιλοξενεί την ΑΕΚ Καβάλας. Αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη αφού και οι δύο ομάδες θέλουν το «τρίποντο» στην προσπάθεια που κάνουν για να μην υποβιβαστούν. Από κει και πέρα η Αναγέννηση Λιμεναρίων θα επιδιώξει να κατακτήσει τους 3 βαθμούς της νίκης σε βάρος του Αστέρα Φωλιάς ενώ ο Άρης Πηγών θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη σε βάρος του Ατρόμητου Χαλκερού που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τέλος σε ένα ακόμη πολύ σημαντικό παιχνίδι, ο Φρίξος Πλατανοτόπου με στόχο τη νίκη θα φιλοξενήσει την αδύνατη ομάδα του Απόλλων Χρυσοχωρίου.

     

    Β1 κατηγορία

    12η αγωνιστική

    Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Β1 κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας, ο Άρης Ζυγού εκτός έδρας θα παίξει στον αδύνατο Άγιο Λουκά και από την άλλη πλευρά στη Θάσο, υπάρχει το ντέρμπι του Θεαγένη με τον δυνατός φέτος Άρη Πρίνου.

     

    Αναλυτικά οι αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Δεκεμβρίου σε επίπεδο Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχουν ως εξής:

     

    Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 15.00

    Πλατανότοπος: Φρίξος Πλατανοτόπου-Απόλλων Χρυσοχωρίου
    Αμυγδαλεώνας: Δόξα Αμυγδαλεώνα-Ναζιανζός Νέας Καρβάλης
    Βερούλειο: Βύρωνας-Ορφέας Ελευθερούπολης
    Ορφάνι: Μ. Α Ορφανίου-ΠΟ Κεραμωτής
    Αγίασμα: Μακεδονικός Αγιάσματος-Θράκη Γραβούνας
    Κωτσάλου: ΠΑΟΚ Καβάλας-Κεραυνός Καλλιράχης
    Ποντολίβαδο: Ποντιακός Ποντολιβάδου-Καβάλα 2004

     

    Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 15.00

    Νέα Πέραμος: Βρασίδας Νέας Περάμου-ΑΕΚ Καβάλας
    Λιμενάρια: Αναγέννηση Λιμεναρίων-Αστέρας Φωλιάς
    Πηγές: Αρης Πηγών-Ατρόμητος Χαλκερού
    Κωτσάλου: Αγιος Λουκάς-Αρης Ζυγού
    Χαλκερό: Ποσειδώνας-Ηρακλής Καβάλας
    Λιμένας: Θεαγένης Θάσου-Άρης Πρίνου

     

    Τελικός Β2 κατηγορίας

    Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 17.30

    Την ίδια ώρα να σημειώουμε ότι το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος και ο Παγγαιϊκός Παλαιοχωρίου θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό της Β2 κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ελευθερούπολης με ώρα έναρξης στις 17.30.

    Comments are closed.