Bookmarks

    Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Ασπρόπυργου, το Κύπελλο Ελλάδας στην Ελευθέρα Πάλη με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών από ολόκληρη της χώρα.

     

    Εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι δυο αθλητές του Μέγα Αλέξανδρου Ζυγού ο Δημήτρης και ο Γιάννης Μαρτίδης κατέκτησαν χρυσά μετάλλια, αποτέλεσμα των έξοχων εμφανίσεων που πραγματοποίησαν. Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Μαρτίδης αγωνίστηκε στην κατηγορία των  61 κιλών και ο Γιάννης Μαρτίδης στα 57 κιλά. Να τονιστεί ότι στον κύπελλο Ελλάδος συμμετείχαν αθλητές από όλα τα σωματεία της χώρας ενώ αξιοσημείωτο είναι το ότι η όλη διοργάνωση  που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ανήκε  στο ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη σε συνεργασία με την Ελληνική ομοσπονδία Ελευθέρας Πάλης. Στόχος των διοργανωτών είναι η προβολή του ιστορικού αυτού αθλήματος και η ανάδειξη των αθλητών, των προπονητών και άλλων στελεχών και υποστηρικτών του αρχαίου αγωνίσματος, που το υπηρετούν με προσωπικές θυσίες καταφέρνοντας με ελάχιστα μέσα να δοξάζουν την Ελλάδα.

     

    Ο 22χρονος  Δημήτρης Μαρτίδης τόνισε για την επιτυχία που σημείωσε:

    -«Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα που διεξήχθη για πρώτη φορά κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο. Υπήρχε πολύ μεγάλος ανταγωνισμός αφού ο αντίπαλος μου στον τελικό είναι πολύ καλός αθλητής. Φυσικά και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την επιτυχία και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και επόμενος στόχος μου είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η προπόνηση μου γίνεται υπό την επίβλεψη του αδελφού μου Γιώργου Μαρτίδη που θέλω να τον ευχαριστήσω. Το χρυσό μετάλλιο το αφιερώνω στον πατέρα μου που δεν είναι στη ζωή»

     

    Από την άλλη πλευρά ο 18χρονος αθλητής Γιάννης Μαρτίδης είπε τα εξής:

    -«Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό ήμουν σε καλή μέρα και η νίκη ήρθε με τεχνική πτώση του αντιπάλου. Για μένα ήταν ένας στόχος αυτό το πρωτάθλημα ενώ έρχονται στη συνέχεια δύσκολοι αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Προπονούμαι συστηματικά στο Ζυγός ενώ σε λίγες μέρες θα φύγουμε για προετοιμασία στο εξωτερικό εγώ και ένας ακόμη αθλητής. Συγκεκριμένα στην πόλη Νταγκεστάν της Ρωσίας. Αφιερώνω το μετάλλιο σε όλη την οικογένεια και φυσικά στον πατέρα μου».

    Τέλος να τονίσουμε ότι το Κύπελλο Ελλάδας κατέκτησαν οι αθλητές από τη Βόρεια Ελλάδα ενώ τους αγώνες παρακολούθησαν πολλοί φίλοι του αθλήματος. Οι αγώνες έγιναν στο κλειστό Γυμναστήριο Ασπροπύργου με τη συμμετοχή επίλεκτων πρωταθλητών της Πάλης σε όλες τις σωματικές κατηγορίες και είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πήραν μέρος δύο επίλεκτοι αθλητές σε κάθε κατηγορία και να σημειώσουμε ότι οι αγώνες έγιναν παρουσία του Ιβάν Σαββίδη  με τη διοργάνωση του πρώτου Κύπελλου πρωταθλητών Πάλης, ουσιαστικά το 1ο «All Star» Πάλης, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με την υποστήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης».

     

    Οι συμμετοχές ανά κατηγορία ήταν οι εξής:

    • 57κ.: Ι. Μαρτίδης – Γ. Ιωακειμίδης
    • 61κ.: Δ. Μαρτίδης – Χ. Λοϊζίδης
    • 65κ.: Χ. Χριστοφορίδης – Φ. Παπαδάκης
    • 70κ.: Α. Μουζενίδης – Ι. Λοϊζίδης
    • 74κ.: Γ. Κουγιουμτσίδης – Κ. Μπινεμπάουμ
    • 79κ.: Α. Τσαντικίδης – Κ. Παπαδόπουλος
    • 86κ.: Θ. Κυριακίδης – Γ. Σαββουλίδης
    • 92κ.: Α. Κούκλαρης – Σ. Λοϊζίδης
    • 97κ.: Η. Κύδρος – Α. Παπαδόπουλος
    • 125κ.: Ν. Ιμπίς – Α. Καπαθανασίδη

     

    Comments are closed.