Bookmarks

    Τους τρεις βαθμούς της νίκης και εύκολα μάλιστα πήρε ο Α.Ο.Κ. στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με σκορ (4-1) σε βάρος του Θεσπρωτού που άφησε καλές εντυπώσεις, με την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη κατά διαστήματα να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πολύ δίκαια να παίρνει το «τρίποντο».

     

    Ο Α.Ο.Κ. ελάχιστα απειλήθηκε και με «όπλο» την ωριμότητα των παικτών του αλλά και την αποτελεσματικότητα τους δίκαια και εύκολα πήρε τη νίκη σε ένα ματς με δύναμη, πάθος, πολλές προσωπικές μονομαχίες και την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην Ιεράπετρα για το πολύ μεγάλο ντέρμπι.

     

    Άνετη ήταν η επικράτηση

    Από την αρχή της αναμέτρησης ο Α.Ο.Κ. είχε την υπεροχή την οποία διατήρησε σε όλο σχεδόν το διάστημα της. Άσκησε σημαντική πίεση στην εστία του Θεσπρωτού  μέσα από τις επιθέσεις  του και γενικά η φιλοσοφία πάνω στην οποία οι παίκτες της Καβάλας έπαιξαν κόντρα στην ομάδα της Ηγουμενίτσας είχα μόνο επιθετικούς προσανατολισμούς. Βέβαια να τονίσουμε ότι το παιχνίδι με τον Θεσπρωτό ήταν εντελώς διαφορετικό με εκείνο κόντρα στον ΟΦΗ αφού οι δύο ομάδες είχαν εντελώς διαφορετικούς προσανατολισμούς και διαφορετικό τρόπο που αγωνίστηκαν. Είναι γεγονός πάντως ότι ο Α.Ο.Κ. με την πολύ καλή απόδοση που έπιασαν οι παίκτες του  σε μεγάλο διάστημα, με τη διάθεση και την αποφασιστικότητα τους, την απλότητα στις μεταβιβάσεις τους αλλά και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση (αν και θα μπορούσε το σκορ να ήταν μεγαλύτερο) οδήγησε τους «Αργοναύτες» στο να φτάσουν σε μία δίκαιη νίκη κόντρα στην ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα που άφησε καλές εντυπώσεις και έδειξε ένα ικανό σύνολο καλά δουλεμένο.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού καταγράφεται στο 11’ όταν ο Στίκας από καλή θέση έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και στο 16’ από πλάγια θέση ο Βόσαλικ έβγαλε παράλληλη σέντρα και η μπάλα βρήκε το επάνω μέρος του δοκαριού των φιλοξενούμενων. Η πολιορκία στην εστία του Θεσπρωτού λύθηκε στο 25’ όταν από το καλά εκτελεσμένο φάουλ του Ορφανίδη ο αρχηγός του Α.Ο.Κ., Γαβριηλίδης πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα Κίναλη και με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το (1-0). Στο 43’ σε μία φάση διαρκείας οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν όταν σε αδράνεια της άμυνα της Καβάλας, ο Νταλακόστα μέσα από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή με δυνατό σουτ έγραψε το (1-1). Στο 50’ ο Α.Ο.Κ. απείλησε όταν από την πάσα του Μαϊδανού, το σουτ του Παπαδόπουλου Β. έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ. Στο 57’ η Καβάλα δικαιολογημένα ζήτησε πέναλτι στην ανατροπή του Χαντί από τον Σταυρίδη αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 65’ ο Α.Ο.Κ. κέρδισε πέναλτι όταν η μπάλα στο σουτ του Μαϊδανού βρήκε το χέρι του Σταυρίδη μέσα στην περιοχή του Θεσπρωτού και ο Βόσαλικ που το εκτέλεσε έστω και με δυσκολία νίκησε τον Κίναλη και διαμόρφωσε το (2-1). Στο 73’ τα πράγματα απλουστευτήκαν για την ομάδα τους Παύλου Δερμιτζάκη όταν από την σέντρα ακριβείας του Καθάριου από τα δεξιά ο Βόσαλικ με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το (3-1). Ο «χορός των τερμάτων» για τους γηπεδούχους συνεχίστηκε και στο 79’ από κοντά με υποδειγματικό πλασέ ο Παπαδόπουλος Β. έκανε το (4-1) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Στην αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τον Θεσπρωτό, διαιτητής ήταν ο Ανδρέας Βλάχος από την Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής, βοηθοί του οι Παναγιώτης Κουβαλάκης (Ε.Π.Σ. Δράμας)-Παναγιώτης Τερζόπουλος (Ε.Π.Σ. Έβρου) και 4ος διαιτητής ήταν ο Ευστάτιος Στρατούδης της Ε.Π.Σ. Έβρου.

     

    Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις εξής συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βόσαλικ (73’ Αρναούτογλου), Ορφανίδης (61’ Καθάριος), Στίκας, Μαϊδανός, Παπαδόπουλος Β. (80’ Μαρκόπουλος), Χαντί.

     

    Θεσπρωτός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Κίναλης, Δημητρούλας (71’ Κωνσταντίου Β.), Σερβιλάκης, Νόνης, Σταυρίδης, Βιλαφάνε, Κολτσίδας, Γώγος, Ραμίρεζ (87’ Γκέκας), Κολλάς, Νταλακόστα (84’ Μπίκας).

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Περίπου 1000 καβαλιώτες φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση και ανάμεσα τους περίπου 40 φίλοι του Θεσπρωτού που ταξίδεψαν από την πόλη της Ηγουμενίτσας.

    *** Αναπληρωματικός τερματοφύλακας του Θεσπρωτού ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντάκο ο οποίος στο παρελθόν πέρασε και από την ΑΕΚ καβάλας.

    *** Στη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Α.Ο.Κ. κέρδισε 6 κόρνερ και η ομάδα του Θεσπρωτού μόλις 2.

     

    Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

    Νίκη Βόλου-Ιωνικός 1-2
    ΝΠΣ Βέροια-Αιγάλεω 3-1
    Ασπρόπυργος-ΑΟ Τρίκαλα 1-1
    ΓΑΣ Ιάλυσος-Διαγόρας Ρόδου 1-1
    ΑΟ Καβάλα-Θεσπρωτός 4-1
    Καλαμάτα-Ολυμπιακός Βόλου 1-2
    ΠΟ Τρίγλιας-ΟΦ Ιεράπετρας 0-2

     

    Η βαθμολογία (σε 6 αγώνες)

    1. ΑΟ Καβάλα 11 9-3
    2. ΝΠΣ Βέροια 11 8-4
    3. ΟΦ Ιεράπετρας 11 6-3
    4. Καλαμάτα 10 7-5
    5. Ιωνικός 10 5-3
    6. ΑΟ Τρίκαλα 10 5-3
    7. Διαγόρας Ρόδου 9 8-4
    8. Ολυμπιακός Βόλου 9 8-8
    9. Αιγάλεω 8 5-6
    10. Ασπρόπυργος 7 6-7
    11. ΓΑΣ Ιάλυσος 5 2-5
    12. Νίκη Βόλου 4 5-9
    13. Θεσπρωτός 4 7-13
    14. ΠΟ Τρίγλιας 3 4-12

     

     

    Comments are closed.