Bookmarks

    Όλοι εκείνοι οι οποίοι βρέθηκαν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» για το σπουδαίο ντέρμπι του Α.Ο.Κ. με την Καλαμάτα το έζησαν κι αυτό. Έζησαν ένα πολύ συγκλονιστικό παιχνίδι, με πολύ αγωνία, πλούσια συναισθήματα με την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη που έπαιζε με 10 παίκτες, να γυρνάει το παιχνίδι και με μία τεράστια ανατροπή να παίρνει την πολυπόθητη νίκη με σκορ (2-1).

     

    Ήταν ένα απόγευμα από αυτά που δεν θα ξεχάσεις, με πολλές συγκινήσεις και κυρίως με συναισθήματα που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να σε προσφέρει και φυσικά μία ομάδα που λέγεται Α.Ο.Κ.. Ήταν ένα αξέχαστο και ονειρεμένο απόγευμα με την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη να φτάνει τελικά σε μία δίκαιη και παλικαρίσια νίκη που την φέρνει κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

     

    Παιχνίδι κέντρου με λίγες φάσεις

    Το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα, ήταν παιχνίδι κέντρου, με την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένη μιας και οι δύο αντίπαλες ομάδες πρόσεξαν περισσότερο τις άμυνες τους. Ήταν ένα ματς τακτικής και από τους τους δύο προπονητές όπου το ρίσκο έλειπε και όσες επιθετικές προσπάθειες έγιναν τόσο από τους παίκτες της Καλαμάτας όσο και από τους αντίστοιχους του Α,Ο.Κ. είχαν οργανωτικό χαρακτήρα. Βέβαια εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι η κόκκινη άδικη κάρτα στον Παπαστεριανό έφερε τα πάνω κάτω στο παιχνίδι υποχρεώνοντας κυρίως τον Παύλο Δερμιτζάκη να αλλάξει τα σχέδια του και να αναζητήσει περισσότερες λύσεις από τον πάγκο του. Στον αμυντικό τομέα η Καλαμάτα που διαθέτει μία πολύ έμπειρη ομάδα,  τα πήγε πολύ καλά όσο πιέστηκε παίζοντας κυρίως καταστροφικό παιχνίδι  αλλά βέβαια οι «Αργοναύτες» που ήταν εξαιρετικοί στην επανάληψη, κατάφεραν να την παληκαριά τους να γυρίσουν τούμπα το παιχνίδι με αποτέλεσμα ο Α.Ο.Κ. να καταφέρει την τεράστια ανατροπή και να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Συμπερασματικά να αναφέρουμε ότι το ντέρμπι κύλησε με ρυθμό κατά διαστήματα, κύλησε στην μετριότητα, με πολλές δυνατές μονομαχίες αλλά με πολλές συγκινήσεις στο τέλος.

     

    Το χρονικό του αγώνα

    H πρώτη καλή στιγμή του ντέρμπι σημειώθηκε μόλις στο 3’ όταν από την επικίνδυνη σέντρα σουτ από τον Κωνσταντινόπουλο η μπάλα αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας κατέληξε άουτ. Όμως στο 22’ οι φιλοξενούμενοι σε μία οργανωμένη επίθεση κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Αλεξόπουλος κινήθηκε έξυπνα στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας και με σουτ διαμόρφωσε το (0-1). Στο 40’ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Παπαστεριανού. Η δεύτερη κίτρινη δόθηκε για θέατρο από το διαιτητή στον Παπαστεριανό στην προσπάθεια του να κερδίσει πέναλτι και προκάλεσε δικαιολογημένα τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλάθλων της Καβάλας. Η ισοφάριση για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη ήρθε στο 80’ με τον Παπαδόπουλο Β. ο οποίος με κοντινό σουτ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς διαμόρφωσε το (1-1). Στο 89’ οι κερκίδες πήραν «φωτιά» όταν ο Μαρκόπουλος με ένα εκπληκτικό γυριστό, με ένα γκολ όνειρο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-1) και χάρισε στον Α.Ο.Κ. την πολύτιμη νίκη.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Στην αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με την Καλαμάτα στο πολύ σπουδαίο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής, διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης της Ε.Π.Σ. Ξάνθης που ήταν τραγικός στον πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος της Καβάλας, με βοηθούς, τους Δημήτριο Κηλικιώτη (Ε.Π.Σ. Ξάνθης), Mάριο Γκιόση (Ε.Π.Σ. Θράκης) και 4ο διαιτητή τον Γεώργιο Τακίδη (Ε.Π.Σ. Κιλκίς).

     

    Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος Γ., Καζαντζίδης (79’ Καθάριος, Αρναούτογλου, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βόσαλικ (66’ Μαρκόπουλος), Ορφανίδης (46’ Στίκας), Κουτσιούμπας, Παπαδόπουλος Β., Χαντί.

     

    Καλαμάτα (Βασίλης Βούζας): Στεφανίδης, Ζαχαρόπουλος, Μάκος, Ιντζίδης, Κωνσταντόπουλος, Καζβιρόπουλος, Αλεξόπουλος (83’ Τζόκιτς), Κουϊρουκίδης (69’ Οσμάνατζιτς), Μπάμπης, Βουκμίροβιτς, Τσουβαλτζίδης (67’ Γκερέρα).

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Στην ανάπαυλα του αγώνα η διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλα τίμησε τον μακροβιότερο φίλαθλο του Α.Ο.Κ. Χρήστο Τερλάκη, ηλικίας 89 ετών. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Καβάλα, Αντώνης Κατσαμακίδης.

     

    *** Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 1500 καβαλιώτες φίλαθλοι και ανάμεσα τους περίπου 30 φίλαθλοι της Καλαμάτας.

     

    Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

    Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου 2-0 (16/11)
    Τρίκαλα-Αιγάλεω 2-1
    Ιωνικός-Διαγόρας 3-2
    Βέροια-Θεσπρωτός 1-1
    Ασπρόπυργος-ΟΦ Ιεράπετρας 3-0
    Ιάλυσος-ΠΟ Τρίγλιας 1-2
    Καβάλα-Καλαμάτα 2-1

     

    Η βαθμολογία (σε 8 αγώνες)

    1. Ιωνικός 16
    . Τρίκαλα 16
    3. ΟΦ Ιεράπετρας 14
    . Καβάλα 14
    5. Ολυμπιακός Βόλου 12
    . Βέροια 12
    7. Διαγόρας Ρόδου 10
    . Καλαμάτα 10
    . Ένωση Ασπροπύργου 10
    10. Τρίγλια 9
    11.Νίκη Βόλου 8
    . Αιγάλεω 8
    . Θεσπρωτός 8
    14. Ιάλυσος Ρόδου 5

     

    17 Responses to “Έσπασαν καρδιές και ο Α.Ο.Κ. με τεράστια ανατροπή και με 10 παίκτες πήρε τη σπουδαία νίκη (2-1) επί της Καλαμάτας”