Bookmarks

    Σε ένα παιχνίδι με διπλό βαθμολογικό ενδιαφέρον,  ο Α.Ο.Κ. «ήπιε το πικρό ποτήρι της ήττας μέσα στο Βόλο αφού έχασε με (2-0) από τη Νίκη, στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League.

     

    Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη άξιζαν να πάρουν τουλάχιστον την ισοπαλία με βάση την εικόνα του αγώνα και το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν και όταν δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες που δημιουργείς τότε τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και βέβαια αναμενόμενα. Αποτέλεσμα της ήττας μέσο στο Βόλο ο Α.Ο.Κ. να απομακρυνθεί περισσότερο από την κορυφή της βαομολογίας.

     

    Έλειπε το γκολ από τον Α.Ο.Κ.

    Το  παιχνίδι θα πρέπει να τονίσουμε ότι είχε πολύ καλό ρυθμό, είχε δύναμη και πάθος και κυρίως είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν δύο ομάδες που έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο με στόχο τη νίκη. Άλλωστε Νίκη Βόλου και Καβάλα, για διαφορετικούς λόγους ήθελαν το «τρίποντο» και προσπάθησαν να το κατακτήσουν δείχνοντας τις αρετές τους κατά πολύ παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι γεγονός ότι οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη διατήρησαν κατά διαστήματα την πρωτοβουλία των κινήσεων, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, είχε την κατοχή της μπάλας περισσότερο χρόνο, πίεσε σημαντικά τον αντίπαλο της, δημιούργησε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, έλειπε όμως το γκολ αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει κάτι το θετικό. Από την άλλη πλευρά η Νίκη Βόλου έπαιξε με αποφασιστικότητα και πάθος, είχε δυναμική και αυτοπεποίθηση στον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε και στο τέλος πανηγύρισε μία πολύ σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

     

    Το χρονικό του αγώνα

    Στο 4’ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή του μας όταν ο Καπός έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από τα δοκάρια της Καβάλας. Στο 6’ ήρθε η απάντηση από τους «Αργοναύτες» το σουτ του οποίου από πολύ καλή θέση κατέληξε μόλις άουτ. Στο 11’ οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ όταν με απευθείας χτύπημα φάουλ ο Γκαρσία διαμόρφωσε το (1-0). Πολύ καλή στιγμή για την ομάδα της Καβάλας ήταν η φάση του 25΄με το σουτ του Θωμαΐδη να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Νίκης, Αποστολίδη ενώ στο 40’ ο Μαρκόπουλος επιχείρησε ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι αλλά η μπάλα δεν βρήκε τον στόχο. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Α.Ο.Κ. έχασε μοναδική ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Μελισσόπουλος από πλεονεκτική θέση πλασάρει στην εστία των γηπεδούχων αλλά ο καβαλιώτης πορτιέρο της Νίκης Βόλου, Αποστολίδης αποκρούει σωτήρια διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Στο 49’  είχαμε νέα ευκαιρία για τον Α.Ο.Κ. όταν βγήκε η σέντρα από τον Μαρκόπουλο, ο Κυριακίδης προσπάθησε να απομακρύνει, στέλνοντας τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον Μελισσόπουλο να αστοχεί από κοντά. Όμως στο  55’ οι γηπεδούχοι «ζευγάρωσαν» τα τέρματα τους και πάλι με τον Γκαρσία και πάλι με απευθείας φάουλ να διαμορφώνει το (2-0). Στο  77’από το σουτ του Ροχάνο η μπάλα βρήκε το δοκάρι της Καβάλας και κατέληξε άουτ. Στο 81’από την κεφαλιά πάσα του Βοσκόπουλου στον Ροχάνο, με το κεφάλι ο Ροχάνο, θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Α.Ο.Κ..

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Στην αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με τον Α.Ο.Κ., διαιτητής ήταν ο Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης από την ΕΠΣ Αθηνών, α’ βοηθός ο Αντώνης Κάλλης από την Ανατολική Αττική και β’ βοηθός ο  Αλέξανδρος Καραθανάσης από την ίδια Ένωση. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Αδάμος Κουκούλης από τη Ε.Π.Σ. Λάρισα και παρατηρητής ο Αναστάσιος Ντοσίδης από την ΕΠΣ Θράκης.

     

    Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Νίκη Βόλου (Βεργέτης Στάικος): Αποστολίδης, Σ. Κυριακίδης, Κ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Μπαλάφας, Μπιτσάκος, Γκαρσία (93’ Λίτσιος), Κρουθ (90’ Βοσνιάδης), Καπός (66’ Ιορδανίδης), Ροχάνο.

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος Γ., Καζαντζίδης, Αρναούτογλου, Παπαστεριανός, Μαρκόπουλος, Μελισσόπουλος (76’ Οκάν), Κέρθι, Βόσαλικ ( 58’ Καθάριος), Θωμαΐδης, Κουτσούμπας, Παπαδόπουλος Β. (71’ Παυλίδης).

     

    Τα παραλειπόμενα του παιχνιδιού

    *** Σε μία ακόμη εκτός έδρας αναμέτρηση των «Αργοναυτών» οι καβαλιώτες φίλαθλοι αλλά και οι «Γαλάζιοι Αργοναύτες» έκαναν αισθητή την παρουσία τους και βοήθησαν σε μέγιστο βαθμό τους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη αλλά στο τέλος έφυγαν απογοητευμένοι από το Βόλο για το ταξίδι της επιστροφής.

    *** Στη διάρκεια του 90λεπτου, η Νίκη Βόλου κέρδισε 4 κόρνερ και από την άλλη πλευρά και ο Α.Ο.Κ. είχε 4 κόρνερ.

    *** Δύο (2) ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων στο α’ ημίχρονο και στην επανάληψη τα λεπτά της καθυστέρησης ήταν τέσσερα (4).

    *** Η Νίκη Βόλου είχε 4 σουτ στην εστία της Καβάλας και 6 εκτός εστίας και από την πλευρά του ο Α.Ο.Κ. είχε 4 σουτ στην εστία του Αποστολίδη και 5 σουτ εκτός εστίας της Νίκης, ενώ τα ποσοστά της κατοχής της μπάλας ήταν 44-55.

    Comments are closed.