Bookmarks

    Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και πολλές συγκινήσεις, σε ένα ματς που είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι ο Α.Ο.Κ. που από το 54’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Καζαντζίδη, παραχώρησε την λευκή ισοπαλία (0-0) στο Αιγάλεω στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

     

    Το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το έκανε άκρως ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια του με τους γηπεδούχους να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες στο α’ ημίχρονο. Όμως όταν ήρθε η αποβολή του Καζαντζίδη όλα άλλαξαν, όπως και οι ισορροπίες και εφαρμόστηκε το ρητό «όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι τότε δεν το χάνεις».

     

    Σπουδαίο ντέρμπι

    Το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του ήταν πολύ δυνατό και είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι με πολλές προσωπικές μονομαχίες και σε κάποιες στιγμές με σκληρά φάουλ από τους φιλοξενούμενους. Ο Α.Ο.Κ. έχοντας περισσότερο χρόνο την μπάλα στην κατοχή του στο μεγαλύτερο διάστημα, πίεσε σημαντικά την εστία του Αιγάλεω ο οποίος είχε σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακα του Σικαλιά ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις έσωσε την εστία του με τις εξαιρετικές επεμβάσεις που έκανε. Ο Α.Ο.Κ. θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι πιο εύκολα αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που δημιούργησε εκ των οποίων κάποιες ήταν κραυγαλέες και ανεπανάληπτες.  Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι ο Α.Ο.Κ. άξιζε να πάρει τη νίκη, σε ένα παιχνίδι το οποίο πολλές φορές έφερε στα μέτρα του αφού οι παίκτες του, πέραν της διάθεσης που είχαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, έδειξαν ωριμότητα, είχαν πάθος, ρυθμό στο παιχνίδι τους, ήταν αποφασιστικοί αλλά η αποβολή του Καζαντζίδη ανέτρεψε πολλά δεδομένα στον αγωνιστικό χώρο και σίγουρα επηρέασε αισθητά την απόδοση των γηπεδούχων.  Από την άλλη πλευρά το Αιγάλεω έδειξε κάποια θετικά πράγματα, απείλησε μετά την αποβολή την εστία του Δήμιζα και μέσα από το παιχνίδι που ανέπτυξε και μέσα από την εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίκτες του, έδειξε ότι περισσότερο ενδιαφέρονταν να μην χάσει το παιχνίδι.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 6’ με τους «Αργοναύτες» να χάνουν κλασική ευκαιρία όταν ο Παπαδόπουλος Β. βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Σικαλιά, έπιασε δυνατό σουτ το οποίο με διπλή προσπάθεια και έξοχο τρόπο εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Αιγάλεω. Στο 28’ η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη είχε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από οργανωμένη και άκρως πετυχημένη επίθεση κάτοχος της μπάλας έγινε ο Παπαδόπουλος Β. το δυνατό σουτ του οποίου έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ. Στο 31’ είχαμε νέα χαμένη ευκαιρία για τους «Αργοναύτες» όταν αυτή την φορά τον Κεραυνό του Γαβριηλίδη λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Αιγάλεω, εντυπωσιακά εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας Σικαλιάς και ο οποίος ήταν σε εξαιρετική μέρα. Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 53’ οι γηπεδούχοι πλησίασαν σε μία ακόμη περίπτωση το γκολ όταν από την σέντρα του Γαβριηλίδη με ανάποδο ψαλίδι ο Χαντί έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ. Στο 57’ ο Α.Ο.Κ. έμεινε με παίκτη λιγότερο αφού ο Καζαντζίδης αποβλήθηκε μ απευθείας κόκκινη κάρτα, ως τελευταίος παίκτης αφού ανέτρεψε έξω από την μεγάλη περιοχή της Καβάλας τον Τσιτσάρη που απειλητικά έμπαινε μόνος τους. Στο 60’ είχαμε την εκτέλεση του φάουλ από τον Τσιλιγγίρη το οποίο εξουδετέρωσε με δύσκολο τρόπο ο Δήμιζας και στο 81΄οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Πετρόπουλο όταν το σουτ εξουδετέρωσε ο Δήμιζας ενώ στο 89’ η Καβάλα με τον Βόσαλικ έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με το Αιγάλεω ήταν ο Σάββας Σιδηρόπουλος της Ε.Π.Σ. Έβρου, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Λάμπρο Διαμαντή και Παναγιώτη Τερζόπουλο και 4ο διαιτητή τον Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο της Ε.Π.Σ. Σερρών.

    Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Παπαστεριανός, Στίκας, Παπαδόπουλος Β. (73’ Μαρκόπουλος), Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βόσαλικ, Χαντί (61’ Ορφανίδης), Μελισσόπουλος (85’ Αρναούτογλου).

     

    Αιγάλεω (Πέτρος Δημητρίου): Σικαλιάς, Τσαφταρίδης, Σπυρόπουλος, Παπανικόλας, Γκόντοβος, Λάμπρου, Χατζηιωαννίδης (73’ Συρόπουλος), Σταματάκης (74’ Φαρινόλα), Πετρόπουλος, Τσιτσάρης (85’ Ροτζέριο), Τσιλιγγίρης.

    Comments are closed.