Bookmarks

    Tον πρώτο εκτός έδρας βαθμό της ισοπαλίας απέσπασε ο Α.Ο.Κ. μέσα στα Τρίκαλα αφού για την 5η αγωνιστική της Football League και μετά από μία πολύ μέτρια σε ποιότητα αναμέτρηση αναδείχθηκε ισόπαλος (0-0) με την ομώνυμη ομάδα στο ντέρμπι της κορυφής.

     

    Το παιχνίδι που είχε αρκετό άγχος κυμάνθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα, είχε ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά και στις δύο εστίες και σίγουρα ο βαθμός της λευκής ισοπαλίας αφήνει ικανοποιημένους τόσο τους γηπεδούχους όσο και το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη οι παίκτες του οποίου λίγο αν πρόσεχαν θα μπορούσαν να «κλέψουν» ακόμη και τη νίκη.

     

    Πολύ μέτριο ήταν το θέαμα

    Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο και το γεγονός ότι οι φάσεις ήταν πολύ λίγες μπροστά και στις δύο εστίες αποδεικνύει το ότι και οι δύο ομάδες πρόσεχαν περισσότερο τις άμυνες τους. Η δύναμη, οι πολλές πάσες και οι προσωπικές μονομαχίες κυριάρχησαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής στις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων οι οποίοι ήθελαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους αλλά βέβαια δεν ήταν λίγες οι φορές που οι λανθασμένες μεταβιβάσεις έδωσαν και πήραν  από τα Τρίκαλα και τον Α.Ο.Κ. λόγω του άγχους αλλά και της κρισιμότητας του αγώνα. Ωστόσο στην γενικότερη μετριότητα τους θεάματος, της ποιότητας του παιχνιδιού και της τακτικής που ακολούθησαν οι δύο ομάδες, υπήρχαν και κάποιες περιπτώσεις επιθετικών πρωτοβουλιών κυρίως στην επανάληψη που ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε που δυστυχώς όμως για τους φιλάθλους ήταν λιγοστές. Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι το θέαμα ήταν πολύ μέτριο σε ένα ισορροπημένο 90λεπτο και κατά συνέπεια η μοιρασιά κρίνεται δίκαιη αλλά σίγουρα ο βαθμός της ισοπαλίας που απέσπασε ο Α.Ο.Κ. είναι ιδιαίτερα σημαντικός και αποτελεί το πρώτο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα του συγκροτήματος του Παύλου Δερμιτζάκη.

     

    Το φιλμ του ντέρμπι

    Η μοναδική καλή στιγμή στο α’ ημίχρονο σημειώθηκε μόλις στο 44’ όταν από την παράλληλη σέντρα του Γρηγορόπουλου, ο Τεγούσης από τον άξονα της μεγάλης περιοχής της Καβάλας έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα αρκετά ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Δήμιζα ο οποίος δεν ανησύχησε. Στο 67’ τα Τρίκαλα απείλησαν με τον Τσίπρα που μπήκε απειλητικά στην εστία του Α.Ο.Κ. αλλά ο Δήμιζας βγήκε αποτελεσματικά από τα δοκάρια του και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 80’οι φιλοξενούμενοι απείλησαν αλλά την κεφαλιά του Μαρκόπουλου εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας που μπλόκαρε την μπάλα.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης των Τρικάλων με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Γεώργιος Λάμπρου της Ε.Π.Σ. Ευβοίας με βοηθούς τους Δαυίδ Πριονά και Παγούρα Βασίλειο.

     

    Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Τρίκαλα (Περικλής Αμανατίδης):  Γιακουμής, Σανδραβέλης, Οικονομόπουλος, Γιαννίτσης, Ριζογιάννης, Τεγούσης, Πελάεθ (56` Παπαγεωργίου), Τσίπρας (85’ Καμπιώνης), Ελευθεριάδης (53`Λώττας), Γρηγορόπουλος.

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Παπαστεριανός, Στίκας, Βόσαλικ, Γαβριηλίδης, Κέρθι, Καθάριος (46`Ορφανίδης, Χαντί (58` Θωμαίδης, Μαρκόπουλος (81’ Β. Παπαδόπουλος) .

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Πριν από την έναρξη του ντέρμπι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή Χρήστου Αρχοντίδη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

    *** Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης η ομάδα των Τρικάλων κέρδισε 7 κόρνερ και οι «Αργοναύτες» συνολικά 3 κόρνερ ενώ στη διάρκεια του 90λεπτου 3 τελικές προσπάθειες είχαν οι γηπεδούχοι και 2 οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη.

    *** Αρκετοί καβαλιώτες φίλαθλοι του Α.Ο.Κ. βρέθηκαν στο Δημοτικό στάδιο των Τρικάλων ενώ πολύ αισθητή έκαναν την παρουσία τους τα μέλη του συνδέσμου «Γαλάζιοι Αργοναύτες» που οι οποίοι διαρκώς με τα συνθήματα τους στήριζαν τους παίκτες της ομάδας της Καβάλας για την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης.

     

    Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

    Σάββατο 26 Οκτωβρίου

    Βέροια – Πανασπροπυργιακός 1-1

    (49′ Κανούλας / 75′ Γκατζολάρι)

    Τρίκαλα- Καβάλα 0-0

     

    Κυριακή 27 Οκτωβρίου

    Ολυμπιακός Βόλου – Ιεράπετρα 2-1

    Αιγάλεω – Νίκη Βόλου 2-0

    Ιωνικός – Ιάλυσος 1-0

    Διαγόρας Ρόδου – Καλαμάτα 2-0

    Θεσπρωτός – Τρίγλια 3-0

    Comments are closed.