Bookmarks

    Βράδια Super League έζησαν όλο όσοι βρέθηκαν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» για την αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τον ΟΦΗ για την 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδος και οι «Αργοναύτες» που εντυπωσίασαν και είχαν επίθεση που έβγαζε «φωτιές» έφτασαν σε μία εντυπωσιακή νίκη με σκορ (2-0).

     

    Ήταν μία περίτρανη νίκη για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη του οποίου οι παίκτες ήταν «χάρμα οφθαλμών» και μετά από μία εντυπωσιακή και ψυχωμένη εμφάνιση και έχοντας υποδειγματική τακτική νίκησε σε όλα τον ΟΦΗ της Super League με σκορ (2-0).

     

    Εξαιρετική τακτική και ψυχή είχε ο Α.Ο.Κ.

    Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Α.Ο.Κ. πρέπει να σημειωθεί ότι είχε πολύ καλή τακτική σε όλες τις γραμμές. Στην πίεση που άσκησαν κατά διαστήματα οι παίκτες του ΟΦΗ, οι «Αργοναύτες» απαντούσαν με σωστές επιλογές και με αποτελεσματικό τρόπο και είναι γεγονός ότι περιόρισαν σημαντικά τις επιθετικές «ορέξεις» των φιλοξενούμενων. Είναι γεγονός ότι η ομάδα του Ηρακλείου διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων πολλές φορές χωρίς ουσία, οι παίκτες της είχαν μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής της μπάλας αλλά δεν έφτανε αυτό αφού η υπεροχή τους ήταν άκαρπη. Ο ψυχωμένος Α.Ο.Κ. ήταν παρόν σε κάθε σημείο του χλοοτάπητα και οι ποδοσφαιριστές του, που «έτρωγαν σίδερα» σε όλες τις γραμμές στην επίθεση διαρκώς δημιουργούσαν τριγμούς και πανικό στην εστία του ΟΦΗ.. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη έκαναν τεράστια εμφάνιση αντάξια μίας ομάδας που αξίζει να βρίσκεται πιο ψηλά και ο ίδιος απέδειξε για άλλη μία φορά πόσο πολύ μεγάλος προπονητής είναι. Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι όποιος παρακολούθησε τον αγώνα είτε από την κερκίδα είτε από τη μικρή οθόνη πολύ εύκολα θα διαπίστωνε πόσο μεγάλη ομάδα ήταν ο Α.Ο.Κ. στον οποίο ο ΟΦΗ υποκλίθηκε μετά την ήττα που γνώρισε.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Στο 6’ είχαμε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της αναμέτρησης όταν από την εξαιρετική παράλληλη σέντρα από τον Χαντί, ο Ορφανίδης με γυριστό σουτ υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ Γουάλι σε εντυπωσιακή επέμβαση διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Η φάση αυτή αποτέλεσε τον προθάλαμο που ο Α.Ο.Κ. πέτυχε το πρώτο γκολ. Από το κόρνερ του Χαντί και μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του ΟΦΗ με κεφαλιά ο Κουτσούμπας νίκησε τον Γουάλι και έγραψε το (1-0). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα ¨και ειδικότερα στο 14΄αλλά το δυνατό σουτ του Τσιλιανίδη λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι της Καβάλας. Στο 21’ είχαμε μία ακόμη καλή στιγμή για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη όταν ο Παπαδόπουλος Β. από πλεονεκτική θέση έπιασε κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ μπλόκαρε την μπάλα. Στο 38’ από την σέντρα ακριβείας του Ορφανίδη με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη περιοχή του ΟΦΗ ο Παπαδόπουλος Β. διαμόρφωσε το (2-0) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη πήρε φωτιά. Στο 50 ο ΟΦΗ απείλησε αλλά το δυνατό σουτ του Σακόρ με αποτελεσματικό τρόπο το εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Καβάλας, Παπαδόπουλος Γ. διώχνοντας την μπάλα και στο

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Α.Ο.Κ. και τον ΟΦΗ ήταν ο Δημήτριος Καραντώνης της Ε.Π.Σ. Ημαθίας που ήταν πολύ καλός με βοηθούς τους, Γεώργιο Χριστάκογλου (Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής) και Βασίλειο Καλύβα (Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας) και 4ο διαιτητή τον Αλέξανδρο Τσακαλίδη (Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής). Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος Γ., Καζαντζίδης, Αρναούτογλου. Παπαστεριανός, Κουτσούμπας, Θωμαϊδης, Γαβριηλίδης (55’ Κέρθι), Χαντί, Βόσαλικ, Ορφανίδης (73’ Μελισσόπουλος), Παπαδόπουλος Β. (80’ Μαρκόπουλος).

     

    ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γαυάλι,, Σακόρ, Νάστος (62’ Κουτρουμπής), Νέιρα, Νάκος, Μαρινάκης, Τσιλιανίδης (71’ Γιαννούλης), Βάζ, Στάϊκος (58’ Φιγκειρέδο), Κοροβέσης, Μπράουν.

     

    Τα παραλειπόμενα του αγώνα

    *** Στις κερκίδες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» βρέθηκαν περίπου 1100 καβαλιώτες φίλαθλοι οι οποίοι ήταν πολύ εκδηλωτικοί σε όλο το παιχνίδι και ανάμεσα τους περίπου 30 φίλοι του ΟΦΗ. Επίσης  την αναμέτρηση του κυπέλλου παρακολούθησε η ομάδα Κ 17 της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 και όλοι οι ποδοσφαιριστές των τμημάτων της υποδομής της ομάδας.

    *** Μετά το τέλος της αναμέτρησης όρθιοι οι καβαλιώτες φίλαθλοι καταχειροκρότησαν τους παίκτες του Α.Ο.Κ. ενώ αποθέωσαν τον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη.

     

    Comments are closed.