Bookmarks

    Σε ένα παιχνίδι συναρπαστικό με πολύ καλό θέαμα, πολλές συγκινήσεις, πάθος και δύναμη και αρκετές φάσεις ο Α.Ο.Κ. πήρε τη νίκη σε βάρος της Βέροιας με (1-0) και επέστρεψε στις νίκες σε βάρος ενός πολύ καλού αντιπάλου.

     

    Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη μετά από πολύ καλή εμφάνιση, παρουσία πολλών καβαλιωτών φιλάθλων και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις ενός πολύ δύσκολου αγώνα και με την πίστη για τη νίκη οι «Αργοναύτες» τα κατάφεραν και «ζευγάρωσαν» τις νίκες τους στο πρωτάθλημα.

     

    Ανοιχτό παιχνίδι

    Το παιχνίδι του Α.Ο.Κ. με τη Βέροια είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Πολύ καλό ρυθμό, πάθος, δύναμη και κυρίως διάθεση και από τις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα της Καβάλας παρουσιάστηκε με πολύ καλή τακτική και κυρίως εξαιρετικά διαβασμένη. Έπαιξε πολύ έξυπνα τη Βέροια, όποτε χρειάστηκε η άμυνα της έδινε τις λύσεις και από κει και πέρα με πολλές αξιώσεις απειλούσε με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Ο Παύλος Δερμιτζάκης έστησε την ομάδα της Καβάλας με μία ιδανική τακτική την οποία ακολούθησαν κατά γράμμα οι παίκτες του, οι οποίοι είχαν διάθεση, έπαιξαν πολύ σοβαρά με πάθος και δύναμη και κυρίως παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να πάρουν την πολυπόθητη νίκη. Ο Α.Ο.Κ. κέρδισε κυρίως διότι οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη πίστεψαν περισσότερο στην κατάκτηση της νίκης και τα έδωσαν όλα.

    Από την άλλη πλευρά η Βέροια έδειξε ότι διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο με έμπειρους παίκτες που ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μέσα από την τακτική που ακολούθησαν οι παίκτες της επιδίωξε να πάρει τη νίκη. Κατά διαστήματα ανέπτυξε μία πρωτοβουλία των κινήσεων επιχείρησε να παρουσιαστεί επικίνδυνη στην εστία της Καβάλας αλλά όποτε χρειάστηκε είτε ο Δήμιζας είτε η άμυνα της Καβάλας έδιναν τις λύσεις. Γενικά να σημειώσουμε ότι η ομάδας της Βέροιας έδειξε ότι μπορεί να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα ακόμη και να πρωταγωνιστήσει.

     

    Το χρονικό του ντέρμπι

    Η πρώτη καλή στιγμή του ντέρμπι σημειώθηκε στο 5’ μετά από μία πολύ καλά οργανωμένη επίθεση των παικτών της Καβάλας, η επικίνδυνη σέντρα σουτ του Χαντί πέρασε ανεκμετάλλευτή. Στο 25’ απείλησε η Βέροια αλλά η καρφωτή κεφαλιά του Σκαθαρούδη έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ. Όμως στο 30’ ο Α.Ο.Κ. με ένα εκπληκτικό γκολ προηγήθηκε στο σκορ. Ο Κέρθι πολλά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή της Βέροιας έπιασε ένα δυνατό συρτό σουτ, δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο αντίλαλος τερματοφύλακας και διαμορφώθηκε το (1-0). Στο 41’ ο Κανούλας έχασε μία εκπληκτική ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια όταν βρέθηκε μόνος του αλλά το σου του, έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ. Στο 58’ οι Α.Ο.Κ. έχασε τρομερή ευκαιρία όταν από την θαυμάσια σέντρα του Καθάριου, ο Χαντί εξ επαφής έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά με εντυπωσιακό τρόπο ο τερματοφύλακάς της Βέροιας, Βοσνιάδης έσωσε την εστία του. Στο 73’ ο Χαντί με ένα πολύ μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ προσπάθησε να κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο οποίος με έξοχο τρόπο έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τη Βέροια ήταν ο Απόστολος Τζουμαλάκης της Ε.Π.Σ. Σερρών με βοηθούς τους, Αχιλλέα Αναστασιάδης (Ε.Π.Σ. Σερρών) και Νικόλαο Τοροσιάδη (Ε.Π.Σ. Μακεδονίας) και 4ο διαιτητή τον Γεώργιο Παπαδόπουλο (Ε.Π.Σ. Μακεδονίας).

    Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαιδανός, Παπαστεριανός, Στίκας, Καθάριος (67’ Μελισόπουλος), Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βόσαλικ, Χαντί (76’ Ορφανίδης), Μαρκόπουλος (86’ Αρναούτογλου).

     

    Βέροια (Αθανάσιος Θεοδοσιάδης): Βοσνιάδης, Μούχαλης, Πευταράκης, Στάμου (64’ Χατζάρας), Μαραγκός, Ταϊρης, Πέντα, Βεργώνης (75’ Μπλέτσας), Πασάς, Σκαθαρούδης (57’ Σιμόνι), Κανούλας.

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    ***Π.Α.Ε. Α.Ο. Καβάλα 1965 όπως και οι υπόλοιπες ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο υπό 00εξέλιξη πρωτάθλημα της Football League, αποφάσισαν και συμμετέχουν στην Πανελλήνια προσπάθεια να βοηθηθεί ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του. Έτσι στο παιχνίδι με τη Βέροια τοποθετήθηκε ειδικός κουμπαράς στη θύρα 6 του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» για την ενίσχυση του Παναγιώτη Ραφαήλ.

    *** Στις κερκίδες παρακολούθησαν την αναμέτρηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης.

    *** Δύο ποδοσφαιριστές της Βέροιας στο παρελθόν φόρεσαν την φανέλα του Α.Ο.Κ. και η αναφορά μας γίνεται στους Στέλιο Μαραγκό και Θανάσης Κανούλας.

    *** Εκτός αποστολής της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη έμεινε ο στρατευμένος Σάββας Τουμανίδης ενώ επέστρεψαν σε ποδοσφαιρική δράση, ο Βόσαλικ και ο Καζαντζίδης που εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής της τιμωρίας του.

    *** Αρκετοί μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Καβάλας βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» μετά την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Καβάλα 1965 να μοιράσει δωρεάν μαθητικά εισιτήρια στο 4ο Γυμνάσιο Καβάλας και στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο και η οποία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

    *** Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 5 και τέταρτο το απόγευμα θα διεξαχθεί στο «Ανθή Καραγιάννη» ο πρώτος αγώνας του κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Α.Ο.Κ. και τον ΟΦΗ.

    Comments are closed.