Bookmarks

    Για την 4η φάση του κυπέλλου Ελλάδος και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι που έδωσε ο Α.Ο.Κ. μπροστά στο φίλαθλο κοινό του, νίκησε καθαρά τα Χανιά με σκορ (2-0) μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση και πανηγυρικά πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της φετινής διοργάνωσης.

     

    Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έπαιξε ψυχωμένα με πολύ πάθος και δύναμη είχε σωστή τακτική και πανάξια πήρε τη νίκη πρόκριση σε βάρος των Χανίων ο οποίος τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα αγωνίζεται μία κατηγορία πιο πάνω από τον Α.Ο.Κ.. Μία νίκη η οποία θα παίξει το δικό της ρόλο στον ψυχολογικό τομέα των παικτών της ομάδας της Καβάλας.

     

    Δύναμη και πάθος σε όλο το 90λεπτο

    Να σημειώσουμε ότι σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, με πολλές προσωπικές μονομαχίες, αρκετή δύναμη, πολύ πάθος και κυρίως είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα μίας αναμέτρησης στην οποία και οι δυο ομάδες ήθελαν τη νίκη πρόκριση. Το  ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, εναλλαγές φάσεων και αρκετές συγκινήσεις ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες μπορεί τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο να αγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες αλλά οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη με την πολύ καλή τους εμφάνιση κατάφεραν να εκμηδενίσουν τις διαφορές. Σε αγωνιστικό επίπεδο οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν μία ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων ενώ ήταν πιο πιεστικοί στην επανάληψη αλλά ο Α.Ο.Κ. που σωστά κράτησε στην άμυνα ήταν εκείνος που είχε τις πιο καθοριστικές φάσεις που έκριναν το παιχνίδι. Η αποφασιστικότητα των ποδοσφαιριστών του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν αξιοθαύμαστη, είχαν πολύ καλή τακτική και αλληλοκάλυψη, στα αμυντικά της καθήκοντα και γενικότερα οι «Αργοναύτες» στην πρώτη επίσημη εμφάνιση τους κέρδισαν τις εντυπώσεις Βέβαια στεκόμαστε στους τραυματισμούς των Μαρκόπουλου και Καθάριου που οδηγήθηκαν σε αναγκαστικές αλλαγές. Μάλιστα ο επιθετικός της Καβάλας Κώστας Μαρκόπουλος έσπασε τη μύτη του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας όπου τον προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι ο Α.Ο.Κ. παλικαρίσια και πολύ δίκαια πήρε τη νίκη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος, πέρασε με επιτυχία το εμπόδιο μιας ομάδας που διαθέτει πολλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον και την προσοχή του στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος της Football League την ερχόμενη Κυριακή με την Τρίγλια στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» στις 4 το απόγευμα.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 11’ όταν ο Καθάριος εκτέλεσε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή και πλάγια, ο Μαρκόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας το σουτ του οποίου μπλόκαρε την μπάλα ο Κουτζαβασίλης. Η απάντηση από την ομάδα των Χανίων ήρθε στο 13’ όταν ο Πάνου από εξαιρετική θέση έπιασε διαγώνιο σουτ αλλά σε ετοιμότατα ο τερματοφύλακας Δήμιζας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Όμως στο 18’ οι «Αργοναύτες» προηγήθηκαν στο σκορ όταν ο Θωμαΐδης από τα δεξιά εκτέλεσε φάουλ, στη μεγάλη περιοχή των Χανιών είχαμε μία φάση διαρκείας και μετά από πολλές κόντρες η μπάλα με αυτογκόλ κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων και το (1-0). Στο 33’ ο Α.Ο.Κ «χτύπησε» και πάλι. Ο Βόσαλικ με μία θαυμάσια σέντρα έβγαλε στον Καθάριο ο οποίος μέσα από την μεγάλη περιοχή των Χανίων με άπιαστη κεφαλιά διαμόρφωσε το (2-0). Στο73’ από καλή θέση ο Βόσαλικ αστόχησε και στο 76’ ο΄Μουμίν με ένα τρομερό σε δύναμη σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή της Καβάλας υποχρέωσε τον τερματοφύλακα Δήμιζα σε εντυπωσιακή επέμβαση.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του κυπέλλου, ανάμεσα στον Α.Ο.Κ. και τα Χανιά ήταν ο Φώτιος Πολυχρόνης της Ε.Π.Σ. Πιερίας, βοηθοί του οι Νικόλαος Τοροσιάδης και Αργύριος Ντάβελας της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και παρατηρητής διαιτησίας ο Μάκης Ευθυμιάδης της Ε.Π.Σ. Δράμας.

     

    Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Παπαστεριανός, Στίκας, Θωμαϊδης (73’ Ορφανίδης), Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βόσαλικ, Καθάριος (44’ λ.τ. Μελισσόπουλος), Μαρκόπουλος (28’ λ.τ. Παυλίδης)..

     

    Χανιά (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Ουνγιανίδης, Σωτηράκος (46’ Τζιώρας), Προμητσάρης, Πάνος, Λεοζίνιο (46’ Δημητριάδης), Μουμίν Παναγιωτούδης (63’ Μπέρντιος), Αρναρέλλης, Κουσκουνάς.

     

    *** Την αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τα Χανιά παρακολούθησε ο προπονητής της Δόξας Δράμας Κώστας Ανυφαντάκης καθώς επίσης η νεοσύστατη ομάδα της Κ-17 της ΠΑΕ Καβάλα και ο προπονητής της Αχιλλέας Καρασαββίδης.

     

    *** Παρά τον πολύ καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες σχετικά λίγος ήταν ο φίλαθλος κόσμος που παρακολούθησε την αναμέτρηση αφού στις κερκίδες βρέθηκαν περίπου 600 φίλαθλοι

    Comments are closed.