Bookmarks

    Ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας (Ο.Θ.Α.Κ.) συνδιοργανώνει με τον Δήμο Παγγαίου το 6ο AQUATHLON στον κόλπο της Νέας Ηρακλείτσας και στους δρόμους του οικισμού με την επωνυμία «ΝΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ 2019». 

     

    Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν αθλητές και αθλήτριες που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε καλή φυσική και ψυχική κατάσταση, εφόσον συμπληρώσουν και υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα (δήλωση συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση). Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη η υπεύθυνη δήλωση από γονέα, ή κηδεμόνα.

     

    Οι βασικές πληροφορίες του αγώνα είναι οι ακόλουθες:

    Ημερομηνία: Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

    Τόπος: Κόλπος Νέας Ηρακλείτσας, μπροστά από το Parking και οι πεζόδρομοι και χωμάτινοι δρόμοι της περιοχής.

    Ώρα εκκίνησης αγώνα: 5μ.μ.

    Ώρα προσέλευσηςτεχνική σύσκεψη: οδηγίες για τη διεξαγωγή του αγώνα θα δοθούν 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

    Κανονισμοί: Για την κολύμβηση, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με γυαλιά, ή μάσκα κολύμβησης, με εγκεκριμένο μαγιό, όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης) και αφορά στο Open Water, απλό κολυμβητικό μαγιό, ή στολή τριάθλου. Πλευστικά, ή κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.λπ.) δεν επιτρέπονται, όπως και αναπνευστικά βοηθήματα (αναπνευστήρες). Όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κολυμβητικά βοηθήματα, θα αποκλείονται από την κατάταξη της κατηγορίας τους. Πριν την εκκίνηση, οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

    Χρονομέτρηση: Ηλεκτρονική και θα υπάρξουν και ενδιάμεσα περάσματα σε κάθε γύρο.

    Περιγραφή αγώνα αποστάσεις: Ο αγώνας αρχίζει με 2 χιλιόμετρα τρέξιμο, οι αθλητές περνούν από τη ζώνη αλλαγής και κολυμπούν 800 μέτρα οριοθετημένα με σημαδούρες, περνούν από τη ζώνη αλλαγής, συνεχίζουν με 4 χιλιόμετρα τρέξιμο και τερματίζουν εκεί που ξεκίνησαν.

    Κατηγορίες αγώνα: 1η κατηγορία έως και 20 ετών (1999), 2η κατηγορία 21-34 ετών (1998-1984), 3η κατηγορία 35-49 ετών (1983-1970), 4η κατηγορία: 50 και άνω (1969 και άνω).

    Σκυταλοδρομία (άλλος τρέχει άλλος κολυμπάει): Το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας θα διεξαχθεί με δύο αθλητές, από τους οποίους ο ένας είναι δρομέας και ο άλλος κολυμβητής, ίδιου φύλου, ή μικτής ομάδας. Οι κατηγορίες είναι με το άθροισμα των ηλικιών των δύο αθλητών και είναι: 1η κατηγορία έως και 60 ετών, 2η κατηγορία έως και 90 ετών, 3ηκατηγορία 91 ετών και άνω.

    Εγγραφές: Εγγραφές θα γίνονται στη φόρμα συμμετοχής του www.othak.gr  ή  και την ημέρα του αγώνα τουλάχιστον δύο ώρες νωρίτερα της εκκίνησης, οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας μία ώρα πριν την εκκίνηση, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους και να παραλάβουν το νούμερό τους.

    Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει μπροστά από το parking της Νέας Ηρακλείτσας.

    Έπαθλα: Στον πρώτο/η νικητή/τρια της γενικής κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο, ενώ στους τρεις πρώτους αθλητές κάθε κατηγορίας, θα δοθεί μετάλλιο και δίπλωμα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

    Πακέτο συμμετοχής: Οι αθλητές που θα δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 25 Αυγούστου 2019, θα δοθούν αναμνηστικό σακίδιο του αγώνα και σκουφάκι. Η συμμετοχή κάθε αθλητή είναι 15€. Για τις σκυταλοδρομίες κάθε αθλητής έχει συμμετοχή 10 ευρώ, ενώ για τους αθλητές που συμμετέχουν και στον κολυμβητικό αγώνα, η συμμετοχή στο Aquathlon είναι δωρεάν.

    Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.othak.gr, ή στο FAX 2510231018 και στη γραμματεία του Ο.Θ.Α.Κ. την ημέρα του αγώνα έως και δύο ώρες πριν την έναρξη. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Χ’Κωσταντίνου Κώστας 6974221150, Βαλασάκη Φιλιώ 6932191073, Αρσένη Κική 6944104283.

    Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους έγγραφο, που να πιστοποιεί την ηλικία και να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση αθλητή. Οι δε αθλητές το αθλητικό τους δελτίο, ή φωτοτυπία αυτού.

    Comments are closed.